local-stats-pixel fb-conv-api

Vegānisms - vai to vajag?291

855 16

Man garšo gaļa, škiet, ka to varētu ēst katru dienu. Daudzi domās tāpat, bet mūsdienās ēšanas kultūra ir kļuvusi par pārēšanās kultūru. Gaļu var lietot varbūt pāris reizes nedēļā. Nekas ļauns nenotiks. Tāpat nekas nenotiek ar cilvēkiem, kas vispār ir atteikušies no gaļas un dzīvnieku izcelsmes produktiem. Latvijā dzīvojot varētu gan ciest maciņš, jo vietēja gurķa cena ir pielīdzināma gaļas cenai, par mandeļu piena cenu nemaz nerunājot. Vai pārtikt tikai no augiem vispār būtu veselīgi?

Vegānisms kā tāds radās ASV, kad 1944.g. Donalds Vatsons nodibināja Vegānu biedrību, kas iestājās par dzīvnieku tiesībām dzīvot, nevis par cilvēku uztura vai veselības uzlabošanu. D. Vatsons pats bija atteicies no gaļas jau 14 gadu vecumā, jo viņu šausmināja dzīvnieku nogalināšana tēvoča fermā.

Mūsdienu intesīvā lauksaimniecība ir kaitīga videi, kā arī cilvēkiem, jo ražošanā lieto daudz pesticīdu un citu ķimikāliju. Vegānisms šķiet kā pretējā galējība, atbildes reakcija uz resursu izšķērdēšanu un pārtikas pārprodukciju nevis rūpes par veselību.

855 16 291 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 291

0/2000

šādus rakstus nevar ņemt īsti nopietni , jo kas šeit ir pateikts: Vēgānisms vai nu neko nedod, vai kaitē, bet gaļa- jā ,kur nu bez gaļas, tas ir labs.

Bet ja tu izvērtētu gaļas pozitīvo  UN negatīvo ietekmi uz veselību un dabu, un Tad tikai vegānisma ietekmi uz veselību un dabu. 

Tad būtu vērts par to spriest. 

Bet tagad, tas vairāk atgādina reklāmrakstu desām un karbonādēm!

1 0 atbildēt

Tu tagad uzbrūc nepareizajam cilvēkam. Liela kļūda no tavas puses. 

1 0 atbildēt
Es ieveroju veganismu jau 16 dienas. Galu vairs negribas. Edu Hummusu un avocado. Jutos super. Svars atri krita nost. Ziemisos gan pieedos salatus. Svars bikin atpakal. Sodien brokastis bikin kko uzedu. Vairs est negribas. Iesaku klut par vegani. Superigi daudz energijas.
2 1 atbildēt
Jau savā komentārā esmu iekopējis linku uz Amerikas Dietoloğijas Asociācijas ziņojumu, ka vegāna diēta ir absolūti veslelīga un pilnvērtīga jebkurā dzīves posmā - jā, tas pieprasa papildus uzmanību un zināšanas par uzturvielām, bet tas nav arguments tās neefektivitātei. Dzīvnieku paverdzināšana nekādā novārtā nav atstāta, vegāni arī pret to cīnās, vienkārši gaļēdājiem vairāk acis grauž tieši diēta, tāpēc tēma biežāk paceļās, kā arī fakts, ka tieši mūsu pārtikas dēļ cieš visvairāk dzīvnieku, kas sastāda līdz pat 98% Nezinu par kādām alerģijām tu runā, jo man tieši otrādāk vegāna diēta palīdzēja atbrīvoties no vasaras ziedputekšņu alerģijas, un to piedzīvo ļoti daudzi, kad būšu mājās pie datora, ja interesē, aizsūtīšu ārstu viedokli par to. Ar Vitamīniem ir tieši tāpat, kā tev ar gaļu-ir vieglāk aizpildīt nepilnības diētā. Tev svarīgāk ir ēst gaļu, bet citam ir svarīgāk nenodarīt pāri dzīvniekam un atrast alternatīvas, bet patiesībā var but absolūti veslelīgs gan bez viena, gan bez otra.
1 0 atbildēt

emotion vispār jau cilvēks gaļu ēd nevis tūkstošiem gadu, bet milioniem. Senākais hominīds jau uzturā lietoja gaļu, krietni mazāk, nekā mēs tagad ēdam, bet tomēr ēda.

1 0 atbildēt
Lasot komentārus izskatās, ka lielākā daļa vispār nesaprot, ko nozīmē Vegānisms un kāpēc cilvēki to piekopj. Vegānisms necīnās pret dzīvnieku produktu lietošanu uzturā kā pret tādu, bet gan pret veidu kā musdienās tas tiek darīts. Konkrētāk pret dzīvnieku masveida turēšanu briesmigos apstākļos un izmantošanu necilvēcīgos veidos. Dzivnieki ir dzīvas būtnes, kas mūsdienās tiek izmantoti komerciāla labuma gūšanai, un tas tiek darīts brutālos veidos. Ir skumji tas, ka pasaulē ir tik daudz cilvēku, kas nav gatavi pat savu mazo pirkstiņu pakustināt, lai pasaule mainītos un paliktu labāka. Es domāju, ka diskusijas par to cik sen savas pastāvešanas laikā cilvēks ir lietojis gaļu, pienu, olas un citus dzivnieku izcelmes produktus ir liekas. Nav svarigi cik sen tas ir noticis un vai cilveks patiesi pec anatomiskās uzbūves ir zālēdājs. Mēs labi zinām, ka tukstošiem gadu jau cilvēki lieto uzturā dzivnieku radītus produktus, bet svarīgi ir tas kā tas tiek darīts tagad mūsdienās, kā tas viss ir izmainījies. Agrāk cilvēki dzivniekus neturēja tādos apstākļos kā tagad, piemēram saspiestībā un tumsā, dzivnieki tika laisti ārā svaigā gaisā, cilvēki pret tiem attiecās ar zināmu cieņu, jo tie tiem sniedza pārtiku. Vistām nespieda uzturā lietot vitamīnus un medikamentus, lai tās dētu 10x vairāk olas kā dabiski paredzēts. Tādā veidā liekot nabaga dzivniekam mocīties visu eksistences laiku. Gaļai paredzētajiem dzivniekiem nedeva antibiotikas, lai tie izaugtu nedabiskos apmēros, tā nodarot tiem sāpes. Ieteiktu jebkuram cilvēkam paskatīties video un painteresēties par to kā mūsdienās dzīvnieki tiek turēti milzu automatizētajās fermās... Lūk, par to cīnās vegāni, lai tas reiz beigtos!
1 0 atbildēt
Šis raksts ir pilnīgas muļķības. Testosterons pēc pētījumiem ir lielāks veganiem un vienīgais, ko vajadzētu lietot kā uztura bagātinātāju veganiem ir b12 vitamīns. (to rada mikrobi) tie kas dzer ūdeni no akas to var dabūt itin viegli, jo ūdens nav hlorinēts, hlorinesana ir laba lieta, jo tā iznīcina citas sliktās bakterijas. dzīvnieki to uzņem caur minerālmēsliem. No dzīvniekiem mēs to uzņemam gaužām slikti un tāpēc to iesaka lietot visu diētu cienītājiem. 40% no amerikāņiem ir b12 vitamīna trūkums un tikai 2% ir vegāni. Amerikāņi galu uzņem lielos daudzumos,bet tā pat ir novērojama šāda statistika. Kāpēc mūsu veikalos ir pilni plaukti ar vitamīniem un minerālvielām ja gaļas ēdājiem ir tik viegla dzīve?
1 0 atbildēt

Atcerējos anekdoti par kotleti un krāniņu emotion Žēl vegānu, jo pastulbi.

1 0 atbildēt

Nezinu, tas ir atkarīgs no cilvēka. Es pārgāju no visēdāja diētas uz vegānu diētu nākošajā dienā, vienu mēnesi un vienu nedēļu atpakaļ. Svars krīt, migrēnas ir pazudušas, smagās locītavu sāpes ir pazudušas, enerģija ir atgriezusies - sportoju un kustos vairāk, ir veselīga sejas krāsa, muskuļu masa pieaug un pēc sporta ātri atjaunojas - nav muskuļu sāpju nākošajā dienā, kā kādreiz bija. B12 dabūju no Igaunijā ražotajām Engevita deaktivētām rauga pārslām un sojas produktiem, omega 3 - no augu sēklu miksa. Tiesa, tur ir process, kas no citām omega pārvēršas uz omega 3 ķermenī, bet tas ir garš stāsts. Man tas viss strādā, citiem - kā kuram.

1 0 atbildēt

Gribi glābt pasauli, tad pārtiec no ūdens vien. 

Bet kā jau teicu, ja ārsti mani nav pierunājuši ēst pareizi, ar diētām, kas mani nenovedīs kapā, tad to arī neizdarīs neviens cits.

Un ja pat es kļūtu par vegānu, un beigtu ēst, to ko man aizliedz ārsti, tad es ilgi tāpat tā nevarētu nodzīvot, jo vegāns, kas nevar ēst glutēna produktus ir vienkārši stulbi, jo tad tiešām iznāk pārtikt tikai no augiem un ūdens. 

Labi vienkārši vegānam tagad ir daudz produkti, ko viņš var ēst, bet vegānam ar bez glutēna diētu nav tik daudz produkti ar kuriem varētu aizpildīt vesela mēneša ēdienkarti, lai neatkārtotos ēdieni, un pirms tu vēl sāc teikt, ka ir bezglutēna meizes un vēl tur citas lietas, bezglutēna maize ir vienkārši negaršīga. 

Bet, ja gribi, tu vari mēģināt mani pievērsi vegānismam, tikai zini, tas būs diezgan grūti izdarāms.

1 0 atbildēt

Es nekad nebūšu vegāns!

1 0 atbildēt

Es uzskatu, ka cilvēkam nevajag vegānismu, jo vienkārši mēs esam barības ķēdei augšgalā!

1 1 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

Tieši tā, tikai kā mums otro daļu izpildīt, tāds ir jautājums.

0 0 atbildēt
Atkal izraustīti kaut kā pieturas punkti, bet teksta konteksts būtībā nav saprast. Sad...
0 0 atbildēt

Vegānus var pielīdzināt gejiem un lesbietēm, kurus neviens neierobežo un neapceļ, bet viņi tāpat iet savos gājienos, lai izcīnītu sev kaut kādas ''tiesības'', bet reālitātē vienīgais ko viņi grib panākt ir parādīt ka viņi ir ''labāki'' par pārējiem. 

Ēdu gaļu katru dienu, visu dzīvi - par veselību nesūdzos. Pie tam ņemot vērā manu dzīves veidu pārtikt no zāles man būtu ja ne neveselīgi, tad vismaz nepilnvērtīgi. Un lai nestāsta man te par vegāniem svarcēlājiem un citiem pasaku tēliem.

8 8 atbildēt

Es, papētiju fox rio,  diētu un uzzināju, no kā taisas vegānu siers, atradu intresantu rakstu par soju. Jo, cik skatijos fox ēd viņu daudz.

http://www.menshealth.com/nutrition/soys-negative-effects

2001 study in the Journal of the American Medical Association surveyed over 800 ...adults, ages 20 to 34, who were fed either soy-based or cow's-milk formulas during their infancy. One of the few differences to emerge was that the group raised on soy formula regularly used more asthma and allergy medications in adulthood. 

Bet no tā, ko es redzu tu savā uzsturā leito pārāk daudz sojas, labāk meklē alternatīvu. Labāk atstāj soju sievietēm un lieto parastās pupas emotion Iesaku izlasīt visu to rakstu. Uz soju pat skatīties negribēsies.

"Two other recently published papers reveal that at least one soy component clearly impairs erectile function in animals—and may do so in men as well." 

"The studies, published in the Journal of Andrology and Urology respectively, looked at the effect of daidzein on the sexual function of male rats. Moderate doses of the phyto-estrogen administered either in youth or adulthood significantly affected the quality of their erections. Among other changes, the daidzein-exposed males produced less testosterone, had softer erections, and experienced biochemical changes to their penile tissues that left these tissues less elastic and less capable of complete blood engorgement."

"In older men and older women alike, however, they found exactly the opposite indication: Participants over age 68 who were regularly eating the most tofu had double the risk of dementia and memory impairment as those consuming a more moderate amount. "We were very surprised by this at the time," says Hogervorst, "but a new consensus is starting to form now. Hormones and hormonelike products are not very good for people over 65.

Only after his breasts started hurting and growing again did it occur to Price that Ensure might also contain the last thing his body needed. He checked the label: Ensure contained soy protein. He told Dr. Lewi that he threw out the rest and was no longer drinking it..

Vispārīgi meklējot dažādu info soja nodara lielāku kaitējumu, nekā dod pozitīva. Vienīgi, ja tā manta starp kājām traucē, tad var droši lietot.  emotion

http://www.mensfitness.com/nutrition/what-to-eat/does-soy-really-cause-man-boobs

0 0 atbildēt

Veselīgi neveselīgi - cik dabīgi>?

Visi ir redzējuši, ka mazs lapsēns ķer vardi un mamma atnes gaļu, to labprāt plosa.

Visi ir redzējuši, ka mazs lauvēns labprāt plosa miesu, ko mamma ir nomedījusi.

Cik daudzi ir redzējuši, ka cilvēkmamma ir nomedījusi miesu un mazs bērns to labprāt plosa?

Manuprāt, visa atbilde..

1 1 atbildēt

soja satur fito estrogēnu, un jā vegānu siers satur soju.

https://en.wikipedia.org/wiki/Vegan_cheese

As with plant milk, vegan cheese can be made of soybeans, rice, almonds and other nuts, and nutritional yeast. 

Zinot, ka tā soja ir lēta viņu bāž visā. Pat ja puse pētījumu pierāda, ka soja laba un otra slikta, tas tāpat ir kā azartspēles, kas aizstiek vīrieša svarīgāko orgānu, kas vispārīgi ir svēta lieta.

0 0 atbildēt

1.kart ja mekle vegan cheese man izmet receptes kopa ar wiki tiku pie sastāva. 2.kart Nēesmu nedz Daugavpilī, ne Līvānos nedz Jēkabpilī redzējis vegānu sieru, bet pērku pašu sieru bieži.  Tieši tāpat nēesmu nekad redzējis tofu un vegānu majonēzi nevienā no nosauktajām pilsētām, kaut gan, pārvietojos starp viņām bieži. Dīvaini, kad meklēju soy bad for man gandrīz visi pētījumi saka pretējo.

Normāls cilvēks stāsta par soju:

https://www.youtube.com/watch?v=Fy_wxC5ydto

Neredzu nekādus plusus.

0 0 atbildēt
« 3  4  5  6  7 »