Tie, kuri uzturas facebook lapā, nereti ir pamanījuši populāru video, kur tiek dedzināta nūdeļu garšvielas un tās aizdegas.
Izlēmām pārbaudīt šo lietu, jo mēs neticējām, ka tas var būt reāli.
Tie, kuri uzturas facebook lapā, nereti ir pamanījuši populāru video, kur tiek dedzināta nūdeļu garšvielas un tās aizdegas.
Izlēmām pārbaudīt šo lietu, jo mēs neticējām, ka tas var būt reāli.
stiklus salasījāt? Vai tomēr izvēlējāties palikt par neiznēsātām cūkām?
Ja būtu skolā kaut visminimālākajā mērā mācījušies ķīmiju, tad zinātu, ka deg pilnīgi viss, tikai pie attiecīgas temperatūras un apstākļiem, un dabiski, ka arī šīs garšvielas degtu - tikai ne āra apstākļos un no šķiltavas...
Pamējģini kādam kopmītnēs ieskaidrot, ka roltōns ir kaitīgs... Tā var pa purnu dabūt
protams, ka savā ziņā deg:
http://www.nirejs.lv/index.php?option=com_content&task=view&id=3&Itemid=11
Ūdens deg! Ja labi pacenšas, tad izrādās, ka tādas iespējas arī ir, aizdedzināt ūdeni. Viens no variantiem kā aizdedzināt ūdeni ir to sadalīt. Kā zinām tad ūdens formula ir H2O, tas nozīmē to, ka ūdens sastāv no divām gāzēm ūdeņradi un skābekli. Ja mēs elektrisko strāvu laidīsim caur ūdeni, parasti ūdeni ielej speciālā traukā vai aparāta, ko sauc par Hofmaņa aparātu. No ūdens sāk izdalīties burbulīši tas ir gāzes, vienā trauku malā uzkrājas ūdeņradis, otrā skābeklis. Ja abas gāzes sajauc, tās var aizdedzināt, viena gāze deg, otra uztur degšanas procesu. Var teikt ja sadala ūdeni pa to sastāvdaļām to var aizdedzināt, nu šis paņēmiens ir jau sen zināms, jau no skolas laikiem, tas saucas saliktu vielu kāda ir ūdens analīzi. Bet ir arī cita iespēja aizdedzināt ūdeni, kas ir mazāk zināma un daudz jaunāka. Tikai šoreiz amerikāņu ķīmiķiem ir izdevies ar radioviļņu palīdzību ūdeni sadalīt tās sastāvdaļās ūdeņradī un skābeklī. Atbrīvotais ūdeņradis kā viegli uzliesmojoša viela eksperimenta laikā aizdegās. Ūdens degšanu atklāja Floridas pētnieks Džons Kazinuss, kurš eksperimentēja ar radio frekvenču ģeneratoru, cerībā iznīcināt vēža šūnas. Kad viņš radīja radiovilni cauri mēģenei ar sālsūdeni, tas uzšķīla dzirksteli. Vēlāk eksperiments tika veikts ar sērkociņu. Ūdens patiešām aizdegās un dega tik ilgi, kamēr atradās radioviļņu iedarbībā.
Un vēl ūdens deg arī šādā gadījumā:
"Rīgas centrā ļoti bīstams ugunsgrēks - deg "Rīgas ūdens" ēka!
2013. gada 16. augusts"
Ķīmiju un oksidēšanās reakcijas, ... pamācieties. Tad būs skaidrs, kāpēc deg vai nedeg.