local-stats-pixel fb-conv-api

Vai Tev ir nomofobija? (Bailes palikt bez mobilā telefona)45

372 2

Kāpēc gan nepārbaudīt to tagad un tūlīt?

Lielākā daļa cilvēku, kuriem ir reālas bailes palikt bez mobilā telefona, domā, ka viņi noteikti nesirgst ar nomofobiju. Kāpēc nesirgst? Vaitad tā ir kaut kāda slimība? Redz, bailes iedala pie slimībām.

Pārbaudīt to, vai Tevī mājo šis mazais nezvērs vārdā ''nomofobija'' ir pavisam vienkārši:

Atbildi uz šiem 20 jautājumiem ar 'piekrītu' vai 'nepiekrītu', ja vismaz pusei būsi piekritis/piekritusi, tad Tu esi nomafobs - iesācējs, bet, ja esi piekritis/piekritusi lielākajai vai pat visiem apgalvojumiem, tad Tu esi nomafobs - eksperts. Tā kā es neizslēdzu iespēju, ka starp tiem, kuri pārbaudīs sevi, atradīsies arī kāds, kurš noliegs katru apgalvojumu - apsveicu, Tevī it nemaz nav baiļu palikt bez mobilā telefona, bet kā Tu mūsdienās uzzini, kas notiek Tev apkārt, kā Tu uzzini laikapstākļus, ko dara Tavi draugi, kā Tu vispār spēj eksistēt mūsdienu sabiedrībā, kur viss notiek viena pirksta kustības attālumā, jo globālais tīmeklis, tehnoloģijas ir kļuvušas par mūsu esamības pamatpunktu? Diemžēl.

Tad nu sākam ar jautājumiem, esi godīgs/godīga pret sevi, atbildes Tev NAV jāpublicē, obligāti, bet to vari darīt, dari to priekš sevis. :)

372 2 45 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 45

0/2000

Neesmu nomofobs, es vēl ar koka Nokia modeli vazājos, parasti mani meklē nevis es kādu emotion  

0 0 atbildēt

1/4 no nomofobijas. emotion

0 0 atbildēt
17 avatars17

emotion 

0 0 atbildēt

Esmu 6 mēnešus bez telefona. emotion 

0 0 atbildēt
7 atbildes piekrītu emotion. Bet bija laiks, kad 7 mēnešus nebija telefona, ziniet, nemaz tik traki nebija! emotion
0 0 atbildēt

Mobilais telefons vai šobrīd viedtālrunis man ir diezgan svarīgs. neskatoties uz funkciju sazināties kā ar parastu telefonu tas paver plašas iespējas kuras es vēlos ikdienā izmantot. Lai gan tas viss ir samērā aizraujoši, taču man nav tādas vēlmes to šad tad pacilāt lai redzētu kādu jaunumu. Par sevi es neko daudz nepublicēju, neizmantoju ne twitter, ne facebook, instagram un visādas citādas vietas. 

es varu mierīgi atstāt savu ierīci veselu dienu vai pat vairāk kādā vietā uz to pat nepaskatoties, tāpēc atkarība ir atkarība un tiem kam ir pietiekami daudz draugu lai būtu vienmēr ko darīt. 

no otras puses es varu to lietot kaut vai visu dienu. no rīta paskatoties kādus video youtubē, pa dienu browsējot spokus, 9gag, draugus un citas adreses, vakarā spēlēt kādas spēles. 

bet bez interneta ir šausmīgi veselu dienu. 

2 2 atbildēt
4 piekrītu emotion
0 0 atbildēt

Jo tālāk, jo trakāk... 

0 0 atbildēt

Telefons h.u.i.ņā, dators, vot padomātu

0 0 atbildēt
Tvnetā šito izpildīju - mazliet esmu nomofobs..:d
0 0 atbildēt

es katru vakaru apzināti palieku bez telefona.

0 0 atbildēt
Nomofobs es neesmu. Yay emotion
0 0 atbildēt
Nedaudz. emotion
0 0 atbildēt

Man nekad iisti nav paticis runat pa telefonu, darijis to esmu tikai taapeec ka savaadaak nav bijis iespeejams biidiit lietas, UK itsevishki... gribi mainit apdroshinaashanai opcijas vai vispar atteikties, taspats ar citiem ligumiem tb internets, telefons, HMRC utt - jaazvana, jo redz viniem nav citas iespeejas paradzeetas ka piemeram personigi iegriezties filiaalee vai epasts utml., ja ne viss tas tad dzivot varetu bez telefona. 

0 1 atbildēt
Man ir emotion #Oups emotion
0 1 atbildēt

Pat neatbildot uz jautājumiem es esmu pārliecināts ka man tā nav. Es izmantoju savu telefonu bieži tikai lai paskatītos cik ir pulkstenis un es uz abu roku pirkstiem varu saskaitīt cik reizes esmu gājis no mobīlā telefona internetā pēdējā pus gadā. emotion

0 2 atbildēt

Tas jau vairāk raksturīgs 14 gadīgām cacām. Es telefonu praktiski vienmēr atstātu mājās, ja es man mamma par katru neatbildēto zvanu neapvainotos un jā... Zvanu ir daudz. emotion Tā es izmantoju telefona sakarus tikai tad, kad reāli vajag.

0 2 atbildēt
14 no 20 emotion
0 2 atbildēt

joprojām saziņai izmantoju baložpastu

0 8 atbildēt