local-stats-pixel fb-conv-api

Vidējā latvieša liekulība.29

193 4

Par to, kāds ir vidējais latvietis. Kāpec latvietim nav mugurkaula, uz kurieni tas virza viņa nākotni? Lūdzu, neuztvert šo kā čīkstēšanu, jo šīs ir tikko uzdrukātas pārdomas par to, kāpēc tik daudz cilvēku ir lišķīgi liekuļi un ka tas nevar labi beigties.

piedodiet, ka rādās spoki.lv ūdenszīmes, mēģinu noņemt, bet nevaru (ja kāds var palīdzēt, iesakiet kaut ko)

!!! Labi, atgādinājums visiem lasītājiem - visi nav vienādi, bet cik kas pa dzīvi ir redzēts, tad ir redzēti tieši daudz tādi cilvēki kā aprakstītie. Tie arī veido manu "vidējā latvieša" tēlu. Ir izņēmumi, sakarīgi cilvēki, kas dzīvo savu dzīvi un atver muti tad, kas tas tiešām vajadzīgs, bet ir gadījies redzēt ļoti daudz nenovīdīgu cilvēku, kas vārās par to, ka kādam citam iet labāk. Vai sliktāk un tad lepojas, ka pašiem iet "spīdoši" salīdzinot ar tiem pirmajiem. Jā, un es arī esmu latviete (šis nav krieva skatījums par latviešiem).

Reklāma
Reklāma
Reklāma
193 4 29 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 29

0/2000

Apnicis redzēt, ka pēc bariņa spriež par visiem. Tā itkā visi būtu vienādi. Kad varēs beidzot saprast, ka ne jau tautība nosaka kāds ir cilvēks??

8 0 atbildēt

Kāpēc šim rakstam nav 1000 vai vairāk plusu?Protams, neviens neies sev acī skabargu meklēt, ja redz citiem baļķus.Bet atkal no otras puses gribās piekrist barbara viedoklim, kas minēja, ka vide kurā mēs dzīvojam ir mākslīgi izveidota un es par to sāku domāt un nemaz nebrīnītos , ja tā būtu taisnība, jo viss kam ir sakars ar veselīgu dzīvesveidu, sportu un izglītību cenas ir kosmiskas. Lētāk būs nodzerties, nopīpēties vai nonarkoties un sēdēt parkā uz soliņa par sētnieku ar vidējo izglītību vai arī kā bomzim ar augstāko izglītību pie siltumtrasēm, jo netrūkst arī tādu, kas nekur un nevienam ar savu augstāko izglītību nav vajadzīgi. Negribu domāt uz kurieni tas viss iet.Bet tas viss nav nopietni.Atceros, kā man vienreiz viens cilvēks teica, ka vēl nepilnu gadsimtu atpakaļ mūsu senči prata skaldīt akmeņus tā kā varbūt kāda daļa šodien skalda malku , savukārt mūsdienās to pašu akmeni vīlēs un zāģēs bezmaz gadiem ilgi, jo ne tik daudz spēka nedz zināšanu šajā lietā kādam ir.Un tas pats arī tautas saliedētību un garīgumu attiecas - praktiski neticās, ka ar lielu daļu šodien skumīgiem/nīgriem/skaudībiem/slinkiem cilvēkiem ar ko šodien dzīvoju Latvijā un uz ielas redzu katru reizi kad esmu pilsētā, tajā pašā 1991. gada barikādēs daudzi mana tēva vecumā un vēl vecāki stāvēja un bija gatavi visam un atdot visu - lai tikai mūsu zeme Latvija būtu brīva no PSRS krampja. Nu un kur mēs esam tagad? emotion

7 1 atbildēt

Mūs par tādiem uztaisījuši.. 90 gados vēl bija veči kas močija līdz pēdējam.. a pēcāk jau sākās vieglās dzīves meklēšana..

Mēs varam meklēt vainu sevī cik gribam, jo tādas nav.. Mums tik stāsta ka mēs esam vainīgi pie tā ka tādu valdību ievēlējām vai, pie ta ka liela daļa ir izbraukusi, vai nodzerusies.... A fiška ir tan''i ka ir radīta tāda vide.. Kurā ja Tu nenodzersies tu aizmuksi, utt. Mēs vēsi pa lēto varam nonarkoties nodzerties nopīpēties, slaistīties utt.. Taču Ja gribi pilnveidoties Tev par visu ir dārgi jāmaksā.. Un Lūk arī veidojas visādas kroplas personības, divkoši un sociopāti.. JO vide ir tāda..

6 1 atbildēt

Tas jau nebūs latvietis, kurš neapspriedīs, kas kaimiņam mājās notiek, kas ar ko satiekas, cik kurš pelna.

 

Tad jau laikam es būšu krievs emotion Galīgi vienalga par kaimiņiem, manis pēc viņu varētu nebūt, protams, ja kāds nopērk jaunu mašīnu, to var pamanīt, bet citādi WTF?

Kas attiecas uz 6. tas ir tikai normāli, ka cilvēkiem ir mērķi, dzīvot lai izdzīvotu ir galīgi garām, manuprāt... emotion

5 0 atbildēt

- par pārnešanu - jā, tā tas ir. Bet caurumus var labot, darot sev tikai to labāko, ko vari iedomāties, pat ja tas ir pretrunā ar citu cilvēku normām, tā teikt - Tev pašai savi standarti jāuzstāda un jāseko tiem. Tu saki sev "esmu pelnījusi ko labāku, un darīšu sev tagad šitā..." Nu un tad tu dari,dari... viegli nebūs, bet pa ceļam daudz ko iemācīsies.

Vienkāršs piemērs "darīt sev labāko" - sāc virzīties uz kaut kādām lietām, sapņiem, kurus varbūt esi pagrūdusi malā. Ja Tev tas traki patīk,tā ir Tava "darbības frekvence". Sākumā pat liksies viss nereāli sarežģīti un problēmas speciāli Tev klups virsū, lai vājinātu Tavu gribu..

2 0 atbildēt
I avatarsI

Es ta domāju kaut kas nav kārtībā, izrādās ka neesmu latvietis, neesmu nevienam parādā, gluži otrādi, tāda īpašība kā skaudība manī praktiski neeksistē, situāciju valstī redzu optimistisku, lai gan ir lietas, bet  pasaulē nav nekā ideāla, vai ne? emotion   bet tādā gadījumā, kas es esmu...

2 0 atbildēt

Cerams, ka neizklausīšos liekulīgs, bet vairāk gan liekas, ka "Ir jauna paaudze, ar jaunu domāšanu". Ja 90tajos cilvēki bija pieraduši strādāt par to, ko maksāja un nedomāt, ka ātri kas mainīsies, kā arī ar uzņēmējdarbību bija pat bīstami nodarboties, tad tagad daudzi atkal nesaprot pretējo- kā var strādāt par tik niecīgām samaksām, ja robežas ir atvērtas un maksā pat 4-8 reizes vairāk(kvalificētiem speciālistiem). Tiklīdz cilvēkam dod izvēles iespējas, tā viņš apjūk. Kāpēc tieši latvieši? Jo visu laiku ir bijis tā, ka tas, kas ir bagāts, ir nicināms, jo ir kungs"svešā zemē". Tāpēc arī nepatika pret bagātajiem, jo joprojām valda uzskats, ka viņi visi zog utt. Vajadzīgs vēl ilgs laiks un cīņa pašiem ar sevi, un kas zina, varbūt ar laiku būsim gudrākā un bagātākā tauta pasaulē emotion Galu galā, zāles pret vēzi izgudroja latvieši.

2 0 atbildēt

Principā taisnība vien ir! emotion  Apraksts tipiskajam latvietim. 

Un nevajag arī teikt ka visi tādi nav. Ir! Katrā no mums tas slēpjas, tikai cik lielā mērā tas atkarīgs no paša!

Un tas kurš apgalvo pretējo, melo pats sev. emotion

2 1 atbildēt

man šitais ir apnicis klausīties citos apsriežot kurš par kuru ir labāks, bet vaitu pats apspriedēj esi labāks par citiem (es nedomāju uz jums visiem vai autoru tieši, bet par tiem kuri to dara piem par tām "divām cacām"emotion. es varu pateikt, to, ka latvieša mentalītāte ir vienkārša. Mums nav ne rietumnieciska ne Austrumnieciska mums ar abām pusēm nav nekā kopēja. Latvietis kopumā ir Patstāvīgs, Uzņēmīgs (ja nosparauž mērķi tad izdara). Es tā, kā dzīvoju Latgalē, tad Latgaļa mentalitāte ir vienkārša Lepnums uztājība- ja tu kaut, ko neto pateiksi tu vari labi norauties. Latvieša un Latgaļa mentalitāte ir saglabājusies Baltinavā (varbūt arī kaut, kur citur). Tagad jau visi slapstās un sūdzas, ka viss ir slikti. Mūs lielākoties sabojāja PSRS laiki Mazliet ir palicis no Ulmaņa laikiem jeb 30.to beigas kad visi līda dirsā viens otram, kā arī tagad daudzi dara. Krievijas kaķēni arī sabojāja mūsu valsti kritskajam stāvoklim KALVĪTIS, REPŠE un daži citi krīze un tas viss. Vis ;sis ko jums stāstīju ir padarījis To pašu LAtgali par "dzērāju" "narkomānu" "sliņķu zemi" zemi. Bet tā nav atverat acis atraujaties no saviem tiem "smārtfoniem" un apskataties apkārt parunājat paskraidat, k;a agrāk. MAn ir tikai 13 gadi un es neesu nek;ads zubris man pat raudāt gribas par Latviju līdz kam mūsu pašu tauta ir aizgājusi. Varat mani kritizēt bāzt sazinkur, taisīt par muļķi man vismaz ir savas domās kā es to uztveru ne, kā citi paklausīsiem piem: Juri nobezdējas un saka nē tas bija Česlavs neviens tev neticēs,tagad šitādu cilvēku ir daudz. Izslatās ka mūsu latvijas sapnis ir palicis tikai kā doma vai uzrakstīta uz papīra. Es vēltreiz saku Kritizējat mani bet es to LAtvijas sapni turu sev sirdī, kā vienīgo cerību. Viss ko es uz z-svētkiem gribēju ir tas lai ir kaut neliels miers. Dievs svētīj Latviju. Augsim Latvijai!

0 0 atbildēt

Vai tad katrā tautā tādu nav? Katrā zemē tādi ir. Tas nav pareizi, spriest par lielāko daļu tautas kā par vienu.

0 0 atbildēt

Bet tas jau nav tikai latviešiem . Tas ir vairākumam cilvēku ,ka ir vislaik neapmierināti ar kaut ko un skaudīgi uz citu laimi un prieku!

0 0 atbildēt
Nē, nemaz nav čīkstēšana. Vairāk jau gaudošana. Neciešu tādus liekulīgus mutes brūķētājus. N.B. Cilvēks citus redz pēc savas līdzības.
0 0 atbildēt

eh. tukša gaisa kulšana šis raksts. 

un vispār... no, fuck this. not in the mood and it's no use anyway

0 0 atbildēt

Nezināju ka pēc tautības, rases, ticības, ausu lieluma vai kā savādāk vari noraksturot uzreiz visu cilvēku grupu. Katrs indivīds ir savādāks. Katram ir + un -   

 

Katrs pats izvēlas kādus cilvēkus pulcēt ap sevi. Ne velti ir teiciens "Parādi man savus draugus un es pateikšu kāds tu esi."  Esmu Zemessargs un izvēlos uzturēties starp cilvēkiem kam ir kas vairāk par ikpiekdienas dzertiņiem padomā, kam ir  svarīgi parādīt savējiem un svešajiem Latviešu patieso dabu un neatlaidību.

 Nevajag aizmirst ka bijām okupēti ilgu laiku ar uzspiestām vērtībām un tradīcijām. Kur cilvēkiem sistemātiski ar propogandu skaloja smadzenes, kad nevajag domāt vajag tikai izpildīt normas. 

0 0 atbildēt

Vidējais Latvietis bļins izveidoja šo valsti!! Un viņam neesot mugurkaula. TU LAIKAM, KA NEESI LATVIETIS.

Es kā Latvietis varu teikt, ka esmu pietiekami agresīvs lai man neviens nekāptu uz galvas.

0 0 atbildēt
Un galvenais būt ar garu ģīmi ir pieņemts, it īpaši ja ešī emotion . Smaidīt nedrīkst, labāk staigāt arī negaisa mākoni virs galvas nekā uguni sirdī un smaidu.
0 0 atbildēt

1. ar kādiem cilvēkiem tusēsi un kurus klausīsi, tāds arī paliksi. Klausi tikai tos, kurus uzskati par etaloniem. Ja Tavs etalons ir bagāts nelietis, nu tad .... emotion Bet vēl labāk būtu pašam domāt līdzi, taču tas prasa piepūli, kas protams, kļūst jau super nereāli, prasa patstāvību, utt.

2. Vainīgs ir tikai katrs individuālis pats par sevi. Caurumi ir viņā pašā, kuri, protams, varēja rasties citu cilvēku un apstākļu dēļ. Jāsāk ar šo caurumu labošanu, bet zinu, ka daudziem tā liekas zinātniskā fantastika, "esmu parastais latvietis esmu vienkāršs labs cilvēks bet aizvēršu acis uz visiem saviem netikumiem" - visdrīzāk, ka daudzi nemaz savus netikumus neapzinās, jo tas prasa kaut kādu nereālu pārspēku, lai to izdarītu. "es te padzeršu paklačošos paseksošu būšu labs cilvēks un pilsonis..."

Tālāk, jo vairāk caurumaini individuāļi tusē kopā, jo vairāk caurumu šai masai ir kopumā.

3. ja cilvēks nespēj tikt galā ar problēmām personīgajā līmenī, tad viņš tās tikai piegādās augstākiem sabiedrības veidojumiem, nevis spēs situāciju uzlabot. Būtu interesanti uzzināt, cik veselīga dzīve ir patreiz pie varas esošajiem ļaudīm.

4. es personīgi veco paaudzi esmu norakstījis un lieku cerības uz nesamaitātiem jauniešiem, jo pateicoties internetam, viņu apziņa ir daudz plašāka un attīstītāka, nekā izolācijā augušajai vecajai paaudzei. Ir, protams, starp vecajiem daži izņēmumi, bet domāju,ka baigais retums.

0 1 atbildēt

Autor,neraksti par to, ko līdz galam neizproti! Izlasot rakstu, redzu  kārtējo tukšo salmu malšanu. Ir divu veidu cilvēki, nosacīti vieniem piemīt bites apziņa, otriem - mušas. Kamēr bite lido uz ziedu, savāc nektāru un ražo medu, tikmēr muša tiecas pēc ekskrementiem. Mums ir izvēles brīvība... būt bitei, vai mušai.

0 1 atbildēt