local-stats-pixel fb-conv-api

Šausmu stāsts no lielveikala.87

638 26

Mēs visi ejam iepirkties, lielākā daļa uz lielveikaliem, sevišķi pirmsvētku laikā, kad meklējam delikateses, kuras ikdienā galdā neliekam, gan maciņa biezuma dēļ, gan arī tāpēc, ka slinkums gatavot. Man šobrīd ir brīvdienas, kad atpūšos no spokiem, bet par šo es klusēt nespēju. Ja kaut viens cilvēks uzklausīs un sapratīs šīs šausmas, kuras tūlīt pavēstīšu, tas jau būs labi. Un lielveikalu pārstāvji, brūciet vai nebrūciet man virsū, ka bojāju biznesu, bet tas cilvēkiem ir jāzina un ne visu var un vajag pirkt par naudu.

Reklāma
638 26 87 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 87

0/2000

Tā taču Maksima. Viņi bija aizvainoti ka pēc traģēdijas pagājušajā novembrī   kāds "atļāvās" viņus vainot!  Tad šeit komentāri lieki- ja viņus neuztrauca  tie cilvēki kas aizgāja bojā, tad šīs zivis vēl jo mazāk

69 4 atbildēt

šis ir viens no mazākajiem tizlumiem, kas notiek sabiedrībā. ir daudz daudz šausmīgāku lietu.

līdzīgā sakarā mani, piemēram, ļoti uztrauc desmitu un simtu tūkstošu kažokzvēru audzēšana nežēlīgos apstākļos, lai tikai kundzītes varētu kažokos pagozēties. zivis vismaz ir ēdiens, bet tur?

nemaz nerunāsim, kas ar miljoniem cilvēku notiek trešajā pasaulē...

44 2 atbildēt

Beidzot kāds cilvēks kurš uzskata tieši tāpat kā es par šo zivju mocīšanu. 

Un es ēdu gaļu, zivis, un arī vasarā izklaides pēc makšķerēju, esmu piedalījies cūku bērēs, takā neesmu nekāds apīpējies hipijs ar neizpratni par barības ķēdi, bet ir atšķirība starp tīšu dzīvnieka spīdzināšanu un vienkāršu nonāvēšanu. 

UN NEPĒRCIET ZIVIS LIEVEIKALOS! 

35 0 atbildēt

Es sadarbojos ar organizāciju ''Dzīvnieku brīvība''. Tikko aizsūtīju viņiem šī raksta linku.

27 3 atbildēt

Es ļoti ceru, ka Tavi vārdi tiks sadzirdēti

20 0 atbildēt

Un es domāju ka es esmu viens no retajiem kas iet garām šiem stendiem un pie sevis nodomā kāpēc gan tā vajag. Būtu forši ja viņas varētu tādas dzīvas nopirkt un pēctam izlaist kautkur atvērtos ūdeņos lai dzīvo. 

14 1 atbildēt

Es bērnībā nevarēju noskatīties, kad ome nopirka dzīvu zivi un turēja spainī.. es visu laiku lēju ūdeni klāt

11 1 atbildēt
Es šīm zivīm jau no bērnības vienmēr eju garām ar sažņaugtu sirdi. No sirds atbalstu šo rakstu, kaut pati esmu topošā pavāre
9 0 atbildēt

Pats esmu makskerniekskerniekskernieks ,gan ne parak aktivs bet tomer.Ejot garam tadam veikala ,,akvarijam,, ari man sabojajas garastavoklis,redzot nelaimigo zivju agoniju.KADS TUR SVAIGUMS,   KADA DZIVIBA.......Kapa smaka nak no pusdzivajiem radijumiem.Maz ka navei nolemti,vel izlikti apskatei lai ,,radibas kronis,, varetu izveleties upuri ,jo vinsh tak ir baribas kedes auksgalaa.Nu jau kadus gadus atpakal biju Igaunijaa , ari,, Maxima,,tiklu veikalaa.Manu uzmanibu pieversa tukshie ,,akvariji,, ,kuros agrak ari peldeja naves kandidati.Kad painteresejos,kapec nav zivju, man atbildeja ka vairs neatlauj tirgot ,,dzivas,, zivis, -,,zaljie,, panakushi aizliegumu. Tatad tomer ir iespejams ,kopejiem spekiem , panakt  sadistisku metozu izbeigsanu,kaut vai tikai dotaja gadijumaa.      Ka jau mineju ,esmu makskernieks un nekad nebushu mednieks, jo mednieks nevar medibu beigas palaist atpakal meza nomeditos dzivniekus......         Raksts daudz vertigaks par kaut kadu ,,faktu,, un ,,sensaciju,,aprakstiem.

9 0 atbildēt

Dabā ir iekārtots ka tie,kas stāv barības ķēdē augstāk,zemāk stāvošo ātri nogalina. Tikai  cilvēks spīdzina savu upuri un vēl no tā iemanās gūt peļņu.

8 1 atbildēt

 

Bomzis pats ir vainīgs, jo spēj domāt. salīdzinājums nevietā. emotion

3 0 atbildēt

Atvaino, bet tu liecies nedaudz padumjš. Kāds sakars zivīm ar bezpajumtniekiem? Lielākā daļa bezpajumtnieku ir alkoholikķi vai kādā veidā zaudējuši kontaktu ar apkārtējiem, jo nu nav nemaz tā, ka sabiedrība labprāt noskatās laba līdzcilvēka ciešanās, vismaz ēdienu un siltas drēbes atnestu pat kaimiņi. Bet šie cilvēki ir pārāk lepni lai lūgtu palīdzību un tāpāt to nepieņemtu? Var jau būt, bet visticamāk viņiem nepalīdz kāda iemesla pēc, jo visbiežāk šiem bezpajumtniekiem ir arī dzīvi radinieki un ģimenes. Zivis pat nevar pretendēt uz palīdzību, tikai mēs arī varam tās aizstāvēt, jo veikali to nedarīs. Ej, pērc savu dzīvo zivi, vismaz vienai tu pārtrauksi ciešanas!!!!!!

2 0 atbildēt
Gan jau. Piemēram dzīvnieku cirks dažās valstīs, piemēram Meksikā ir aizliegts. Tur visdrīzāk jāsaka paldies arī līdzīgām organizācijām.
2 0 atbildēt

 

te neiet runa par barības ķēdi, te iet runa par to, ka zivis tur ļoti sliktos apstākļos, nebaro un ka tās ir slimas un ievainotas. 

3 1 atbildēt

Vakar maximā redzēju tādu pašu akvāriju. 

Bet tas uz svētkiem bija pārkrāmēts ar zivīm... Tās pat nespēja peldēt.

Viņas bija saspiestas viena pie otras...

Diezgan bēdīgs skats. Viņas visas nobružātas kautkur sasitušās ar ievainojumiem (tādas gan viņas vienmēr ir lielveikalos).

Vēlviena lieta par ko maxina nav padomājusi- vai cilvēki pirks zivi kas ir jau gandrīz beigta un iespiesta akvārījā ar vēl 30 zivīm un spēj elpot tikai citu zivju izkārnijumus...

MAXIMA- PAR VISU PADOMĀTS

ups sajuka...

MAXIMA- PAR VISU PAJĀ*

2 0 atbildēt

https://www.youtube.com/watch?v=ByuQwB6PNx8 ;

Šajā video ir arī vēl briesmīgākas lietas, ko dara ar dzīvniekiem. (iesaku ar vājiem nerviem neskatīties)

Tāpat ar zivīm, žēl, bet tās audzē lai pēc tam nogalinātu un apēstu!

2 0 atbildēt

Kurš pirks saldētu karpas fileju? Tā garšos pēc kaut kā nenosakāma. Karpa ir jāēd svaiga.Tā drīzāk ir Maximas mārketiga problēma, ka tās zivis tur slikti izskatās!

1 0 atbildēt

Skarbi! Neredzu vispar jēgu turēt dzīvas zivis un mocīt tur viņas! Labāk tad nogalināt nesāpīgi un bez problēmām nevis nomocīt! Kur tad mūsu dāsnie vides aizsargi ir? Pamestus suņus patversmē var aizstāvēt bet zivis ne? Ar ko vispār atšķias suns no zivis tā pat kā mēs cilvēki! Visi dzīvi radījumi tikai katram ir sava evolūcijas pakāpe! Tik pat labi suns varēja mūsu vietā būt vai zivis un zivis vai suņi ēstu mūs nevis mēs zivis

1 0 atbildēt

Nesen zivju paviljonā redzēju dzīvas zivis, kas izņemtas no akvārija un saliktas kastēs tikpat kā bez ūdens. Sāpīgi noskatīties, kā tās tur smaka bez ūdens. 

2 1 atbildēt

Man nacas stradat kadus 10 gadus atpkal RIMI zivju nodala. Tas bija sausmigi, it seviski, kad man lika galinat nost dzivas karpas, pec klienta pieprasijuma. Es vienkarsi to nespeju izturet un ludzos , lai mani parcel uz citu nodalu, kas paldies Dievam tika izdarits. Joprojam atceros to visu. Es jutos ka slepkava un joprojam man ir murgi pec si darba. Tas viss ir tik briesmigi, joprojam nesaprotu, ka tas var tik atlauts.

Butu cilvekiem ne tikai javac paraksti pret zveradu izmantosanu modes del, bet ari pret sadu akvariju izmantosanu lielveikalos.

1 0 atbildēt
« 1  2  3 »