local-stats-pixel fb-conv-api

Nāvessods vai to vaig pieņemt atpakaļ?8

33 5

Labrīt, spocēni! Šodien es papētīju dziļāku tēmu par ''Nāvesodiem'' un jautājums arī jums vai tos vaig pieņemt atpakaļ Latvijā? - Personīgi, es uzskatu, ka jā, jo nav taisnīgi kādu nogalināt un personu apcietina ne ilgāk kā 25 gadus, personīgi to esmu dzirdējis, bet varbūt arī kļūdos. Tad nu šajā rakstā istāstīšu kurās valstīs vēl darbojas nāvessods, kurās ir atcelts un kas tad vispār ir nāvessods.

$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

Nāvessods ir tiesiski pamatota ieslodzītā nogalināšana kā sods par nopietnu noziegumu - pamatā par slepkavību vai valsts nodevību.
Viduslaikos nāvessodu izpildīja atkarībā no cilvēka šķiras, kāds tad viņš īsti ir bijis, piemēram, augstākos cilvkus centās nogalināt pēc iespējas ātrāk un nesāpīgāk, lai nāve iestājas tūlītēji, piemēram, galvas nociršana - ātri, nesāpīgi. Zemākās kārtas cilvēkus sodīja pēc iespējas sāpīgāk, lai pirms nāves nedaudz pamokās viss populārākais bija pakāršana, kad cilvēks mokās pēc sava katra elpas vilciena līdz asais striķis pārgriež sprandu pušu un to demonstrēja visiem iedzīvotājiem priekšā tur nebija vecumu ierobežojums tur varēja arī vest bērnus, lai viņi redzētu, kas notiktu, ja kaut ko izdomā nelikumīgu izdarīt, bet bērnus īpaši nesodīja ar nogalināšanu, viss biežāk bija nocirst pirkstu vai visu roku. Taču, ja tu dzīvotu viduslaikos un mēģinātu gāzt savu valdnieku no troņa, tev tiktu piemērots ļoti īpaš nāvessods, viss sāpīgākais, kas vien var būt un populārākais, sadedzināt uz sārta, kad cilvēku piekar pie baļķa dzīvu un apakšā aizdezina, parasti salmus un skatījās kā sodītais mirst degot, arī šādus sodus ļāva skatīties visai publikai, kas bija iespējama.

Viss populārākie argumenti pret nāvessodu :
*Nāvessods ir nogalināšana, un nogalināt ir nepareizi.
*Nāvessods pārkāpj cilvēka tiesības uz dzīvi.
*Kriminālprocess nav nekļūdīgs, un ir gadījumi, kad notiesātais vēlāk tiek attaisnots, bet nāvessodu atgriezt nav iespējams.
*Nav izslēgta ārstu komisijas kļūda, atzīstot notiesāto par pieskaitāmu.
*Nav tiešu pierādījumu tam, ka šāds soda mērs mazinātu noziedzības līmeni.
*Cilvēkam nav tiesības atņemt dzīvību otram. Atņemot dzīvību kādam, kas jau atņēmis dzīvību, mēs kļūstam tieši tādi paši.

Viss populārākie argumenti par nāvessodu:
*Nāvessods nodrošina to, ka noziedznieks nevarēs turpināt noziegumus;
*Pārkāpjot pamatlikumus un nogalinot citus, noziedznieks zaudē tiesības dzīvot;
*Bailes no nāves attur noziedzniekus no smagu noziegumu izdarīšanas;
*Nāvessods ir labāka alternatīva mūža ieslodzījumam, jo sabiedrībai noziedznieks nav jāuztur, un ir uzskats, ka mūža ieslodzījums ir mokošāks par nāvessodu.
*Daudzkārtējs sadistisks slepkava tik ļoti atšķiras savā domāšanā, pasaules uztverē un vērtībās no cilvēkiem, ka iespējams, nav nemaz uzskatāms par cilvēku garīgi. Arī cilvēkēdāju tīģeri vai ar trakumsērgu slimu jenotu mežsargs nošauj, nevis uz mūžu iesloga būrī.

Viss populārākie nāvessodu norises (Daži ir diezgan aizvēsturiski):

1.Nožņaugšana,
2.Sadedzināšana,
3.Sišana krustā,
4.Sēdināšana uz mieta,
5.Galvas nociršana,
6.Noslīcināšana,
7.Elektroniskais krēsls,
8.Nošaušana,
9.Pakāršana,
10.Nāvējoša injekcija,
11.Nomētēšana ar akmeņiem,
12.Sabradāšana ar ziloņiem.

*Lielāko daļu tūlkoju es!

33 5 8 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 8

0/2000

Galvenais pretarguments nāves sodam ir fakts, ka pastāv niecīga varbūtība, ka vainojamais nemaz nav vainīgs. Tāpēc tiek piemērots mūža ieslodzījums. A ja nu pēc 20 gadiem izrādas, ka tomēr nav vainīgs?

Toties ir recidīvisti, kas nogalina atkārtoti un šādos gadījumos nāvessods būtu piemērojams, jo te ir bezjēdzīgi runāt par kaut kādu nevainības varbūtību. Ir totāli absurdi par tīšu slepkavību dot 8 gadus cietumā (kā Zaļkalnam, piemēram). Paldies, man tādu demokrātiju na*x tad nevajag!

Tāpat ir bezjēdzīgi likt cietumā šoferi, kas neuzmanības pēc nobraucis cilvēku. Kam kļūst labāk, ka viņš sež cietumā? Drīzāk lai desmit gadus vainīgais maksā cietušā tuviniekiem lielu kompensāciju, kas būtu daudz bargāks sods.

Ir jāmaina visa cietumu sistēma. Ir jāorientējas uz to, ka vainīgais vainu cenšas izpirkt vai komepensēt, nevis vainīgo izolē, kur viņam aiz gara laika nāk virsū sliktas domas un kas nekādi cilvēku nelabo. Un mēs vēl par savu naudu viņus uzturam. Nu kur loģika?

12 0 atbildēt

Ar visu humānismu cietumi pārtop par kūrortiem. Lai visi slepkavas , kas cietumā, strādā melnās miesās uz to laiku cik ir ielikti. Pusi valstij ,no nopelnītā lai atmaksājas barot, un pusi cietušajiem. Ja atsakās un vēl tēlo varoni, tad iemidzināt kā suni. Elementāri. 

10 0 atbildēt
GRAMATIKA!!! 'vaig' 'nāvesods' 'istāstīšu' 'viss populārākie' 'tūlkoju' un vēl, un vēl...man kauns pat lasīt, piedod. emotion
6 2 atbildēt
Iemācies rakstīt, jampampiņ!
1 1 atbildēt

Var redzēt, ka lielāko daļu ''tūlkoji'' tu emotion

0 0 atbildēt

7.Elektroniskais krēsls, wtf?   Tad jau labaak lai tūlko googls. 

0 0 atbildēt
naves sods nav vajadzigs, jo kada gan no ta jēga, tevi nogalina un viss, a ja tupi visu muuzzu aiz resteem tas tomeer ir mokošak. labak lai tup nekaa nogalina.
0 0 atbildēt