local-stats-pixel fb-conv-api

Mūsdienas VS Bērnība56

794 7

Vai tev ir atmiņā laiki, kad tev nevajadzēja jaunāko iPhone un dārgu datoru? Esi aicināts šajā rakstā! :)

794 7 56 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 56

0/2000

Taada berniba ka mums 90tajos vairs nebus emotion Bet par tam fiskam cipsu pakas citreiz bija pat vairak kaa divas un atceros vel to, kad lielveikalos gaaju un camdiju visas pakas pec kartas, lai atrastu fiskas emotion

67 5 atbildēt

Priecājos, ka vēl paspēju izbaudīt šādu bērnību, kad vienīgās reizes, kad nācās iet mājās bija, lai paēstu, nevis kā tagad - daudzu bērnu dzīves nav iedomājamas bez datoriem un visiem skārienjūtīgajiem telefoniem. Viņi pat nevar iedomāties, ko ir palaiduši garām. 

57 1 atbildēt

Personīgi man arī tagad nevajag jaunāko iPhone un dārgu datoru, tā ka nekas īpaši nav mainījies. 

Reizēm es par to visu domāju un nesaprotu īsti, kāpēc 80./90. gadu bērni auga kaut kā pavisam savādāk. Vairāk par visu atceros, ka manā bērnībā visiem bērniem bija iemācīta cieņa pret pieaugušajiem, prātā nenāca vecākam cilvēkam kādu rupju vārdu pateikt. Tagad pamēģini kādam sīkajam kaut ko aizrādīt - uzreiz dzirdēsi visu krievu vārdnīcu par to, kas tu esi un uz kurieni tev ir jāiet. 

25 1 atbildēt

Njā, tagad jau bērnus nemaz laukā nelaiž, par daudz urļiku un narkomānu.

17 1 atbildēt

Vai, cik te daži ir jauniņi, un kuri domā, ka ir baigi vecie. :)

Man bērnībā katrā vasarā bija pa kādiem 4 zilumiem un asinis tecēja reizi divās nedēļās stabili, jo gonkoju ar riteni, skritulenēm, skeitoju. Vēl jūrā gandrīz noslīku. Tagad brīnos, kā vispār dzīvs esmu.

Bet tāpat liels ir mīts, ka agrāk bērni nelamājās. Mums pat bija reti tizls joks otram prasīt, kas viņš gribētu būt - tūte vai biete? Ja teica, ka biete, tad viņš ir lezbiete, ja tūte, tad prostitūte. Tas nekas, ka nav tāds vārds "prostitūte". Tāpat, ja man kāds smiltis acīs iebēra, nosaucu viņu par pim*i, par brillēm visi smējās, ja kādam bija, ja auskars labajā ausī, tad viņš ir peģiks. Arī par drēbēm smējās, par materiālo stāvokli. Mana klase šajā ziņā daudz izcēlās. Un kāda pieklājība pret pieaugušajiem? Kā skolās bija? Mana klases audzinātāja pilnīgi no klases izmuka raudādama. Pat mans tēvs apgalvo, ka viņa laikos nebija cieņa pret pieaugušajiem skolotājiem skolās. Tāpat kaitināja un amzierējās.

Man jau liekas, ka te daži dzīvoja mākoņos, ja jau atmiņas tik utopiskas. Tāpat jaunieši gāja uz "kompiņzālēm", kur stundā pa 50 santīmiem varēja kapāt pirmo PlayStation vai SEGA. Un bērni daudz kapāja, pat stundas bastoja. Un sīkie pīpēja arī tad, zinu, ka dzēra jau 7. klasē šņabi. Pats biju kārtīgāks, nepīpēju, nedzēru, bet, manuprāt, visi šie sapņainie, kuri domā, ka agrāk viss bija utopiski vienkārši zem mātes brunčiem dzīvoja un neko neredzēja, kā tikai mātes vāverīti. :)

16 1 atbildēt

Nu, ne visi bērni ir tādi!

13 1 atbildēt

Atceros vel, ka bija visādi blejbleidi čipsu pakās, biju kā slims. Ja nedabuju kadu blejbleidu, parāva škrobi emotion

12 1 atbildēt

toreiz zāle bija zaļāka un debesis zilākas emotion

11 1 atbildēt

Vot tā bija bērnība! Nostalģija 

9 1 atbildēt

Varbut vel var piemest klat , ka agrak bernus atstaja majas vis bij labi un vecaki par to neuztraucas, bet tagad , kad atstaj so jauno paudzi "Eu man hats brivs davai ballite pie manis " Un vecakiem parodoties majas ir galva jasaker, labakaja gadijuma 20% no tiem vis ir kartiba, bet parejos ir kkas salauzts vai vaceku barins uztuksots u.t.m.l

8 1 atbildēt

Ne visi bērni ir tādi, kādi bildēs.

6 1 atbildēt

7. - Ak labās vecās Fiškas.emotion Man laikam vēl mājās kādas stāv emotion

6 1 atbildēt

Es arī tagad gribētu iziet ārā pastaigāt ar čomiem vai pamētāt bumbu, bet dēļ sačakarēta ceļa nevaru neko padarīt, nākas sēdēt pie datora.emotion

6 1 atbildēt

Beidzat te kautko gvelzt, man piemēram ir 14 gadi, un esmu izbaudīgis bērnību, un viss notiek kā tam jānotiek. Jūs laikam pēc radiniekiem, vai pēc kko cita vnk skataties... tā pat tuvu nav.

4 0 atbildēt
Jā. Nekāds tagad vecais nejūtos, jo man 5 gadi bija tikai kādā 2003 gadā. Jāatzīst, ka mani vecāki aizveda mani uz laukiem pa vasaru un es tik kā no rīta izgāju ārā tā noskrējies vakar pusē atnācu mājās. Man sīko gadi saistās ar smilškasti, kariņiem ar draugiem un paslēpes. Tagad 5gadnieki un sākumskolnieki tik vien kā sēž pie kompja un neko nerubī.
5 1 atbildēt

Mjaa berniba tiesam bija lab bez visiem datoriem un telefoniem.... 

Es vel atceros ka cauram dienam ar meitenem no pagalma sedejam smilskaste un cepam kucinas un divanus taisijam.... :D

5 1 atbildēt

Riebjas pat komentārus lasīt, kur rodas tik daudz egocentrisku idiotu ?! Vienmēr, katrai paaudzei,  sava bērnība ir bijusi lābākā un pārējie neko nesaprot... izaudziet vienreiz..

5 1 atbildēt

Atceros kad lietoju tamagochi emotion

1 0 atbildēt

Jā, kad biju sīks, tad bija tā, ka dienā laiks nepietika, jo darāmais bija tik daudz. Jābraukā ar riteņiem, jābūvē pilsēta smilškastē un jāspēlējas ar mašīnām. Jātaisa "buņķīši" un jāspēlē "kariņi" vai ar bumbiņpistolēm jāskaidra.

 

Ko tagad dara? Sīkie sēž pie planšetēm vai datoriem un spēlē spēlītes vai skatās video youtube. Bet nu daudz jau arī vecāki ir vainīgi, ka atļauj to darīt saviem bērniem.

1 1 atbildēt

Pietrūkst tā laika, kad fiškas varēja čipšos dabūt emotion

0 0 atbildēt
« 1  2  3 »