local-stats-pixel fb-conv-api

Amen!17

342 2

Jau iepriekš atvainojos par manu slikto gramatiku. Varbūt kādam būs grūti lasīt vai kaut kā tā, bet gribēju tikai pateikt to, cik grūti man šķirties no sava laba drauga.

Noteikti visi Latvijas iedzivotāji zin, ka šodiena ir pēdēja lata diena. (31.12.13)
Un jau sākot no rītdienas pie mums makos un kasēs dosies tā aizvietotājs 'Eiro', nezinu kā jums, bet man pašam ir smagi un skumīgi atvadīties no šī metaliskā drauga ar kuru esmu pavadijis labus laikus jau kopš bērnības.

Atceros tos laikus, kad biju vel pavisam maziņš, tad lats bija tas pats kas tagad 5, ja pat ne visi 10.

Atrodot kādu latu vai saņemot to no kāda es jutos kā dievs, es devos uz tuvāko veikalu ar saviem draugiem un pirku viss kas sirdij uziet. Es biju ļoti laimīgs, jo uz to brīdi cenas bija krietni zemākas un varēja sapirkties daudz vairāk ne kā tagad..

Laikam ejot cenas kāpa un lata vērtība kritās zemāk un ,zemāk, līdz lats nepazuda vispār.

Šis jaunais gads man nedaudz atgadinās arī sēru dienu, jo man ir patiešām grūti atvadities no lata kurš bija tik skaists un mīļots gadu gadiem..

Zinot to, ka rīt jau Latvijā valdīs eiro, man pat negribās doties uz veikalu un kaut ko pirkt. Domāju sākumā būs ļoti grūti pierast un būs nepatika pret eiro un nenoteiktu laiku.

Rakstu taisiju ar nelielu nolūku lai cilvēki atcerās savu mīļo latu un nekad to neaizmirst, jo tā bija labākā un skaistāka valūta kas vien mums bija. Arī citu valūtu starpā lats bija stiprāks par daudzām citām valutām kas stāvēja lata ēnā.. Bet tas viss tiks aizmirsts.

Īsāk sakot - Atcerieties par savu dzimtenes valūtu, kuru jums bija tik tuva un mīļa, jo otrā tāda nekad nebūs! Lats bija kā mūsu dārgā Milda, tautas dejas vai arī mūsu dārgā himna, lats bija neatņemama un neaiztājama daļa no Latvijas.

AMEN! emotion



342 2 17 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 17

0/2000

Ja godīgi, tiešām nepatīkami, ka tagad būs jālieto vārds Euro, nevis Lats. Kad strādāju ārzemēs un man prasīja, kas Latvijā par valūtu, ar lepnumu atbildēju - Lats - viena no pasaules spēcīgākajām valūtām.  :(

20 1 atbildēt

Nemet plinti krūmos, nav pirmā reize kad mainās valūtas, bet lats ir atdzimis no pelniem, kā fēnikss, jau ne vienu reizi vien, un es pieļauju, ka atdzims atkal! emotion Galvenais saglabā ticību ;)

11 1 atbildēt

Žēl, ka LATS nebūs vairs mūsu valsts nauda! emotion

10 3 atbildēt

Protams, ka skumīgi par to, ka nu mūsu latiņu un santīmus aizstās jaunie eiro. Rest in peace!

6 1 atbildēt

Sabruks Eiropas Savienības komunisms, gan jau tiksim atpakaļ pie latiem.

6 1 atbildēt

Jau rītdien kabatās mums eiro būs, Bet tautas atmiņā lai latiņš nesarūs! Mums tautas vienotība tagad ir no svara - Ja tā ir vienota un ievēlēta laba vara, Tā mūžam izdzīvo un labus darbus dara.

6 1 atbildēt

tu nebiji aizgajis? emotion

8 4 atbildēt

Man noteikti visu laiku jauksies galvā lati un eiro, jo, ja man kāds prasīs cik maksā kaut kas, tad es nosaukšu cenu santīmos, nevis centos. Sasodīti neērti būs santīmu vietā teikt "centi" un latu - eiro.

5 1 atbildēt

Vismaz jāatstāj latiņš piemiņai ;(

3 1 atbildēt

Stulbi ka vairs nebūs greznie latiņi , bet milzīgi dzelsgabali.  emotion

1 1 atbildēt

Itkā jau nauda ir nauda, bet man riebjas eiro. Vienkārši nepatīk. Žēl, ka lats vairs nebūs...

1 1 atbildēt

Tā noriebusies visa šitā cepšanās, tā ir nauda un tagad lietosim citu, un ?!

2 3 atbildēt