local-stats-pixel fb-conv-api

Ārpuszemes dzīvība – alternatīvā bioķīmija44

269 0

Savā slavenajā lekcijā “ Dzīve visumā” Stīvens Hokings novēro, ka tas, ko mēs parasti saucam par “dzīvību” ir balstīts uz oglekļa atomu ķēdēm ar nedaudz citiem atomiem, kā slāpeklis vai fosfors. Mēs varētu iedomāties, ka varētu pastāvēt dzīvība ar citu ķīmisku bāzi, kā silīcijs, tomēr ogleklis izskatās vislabvēlīgākais, jo tam ir ļoti bagātīga ķīmija. Tomēr daži ievērojami zinātnieki domā citādāk – dzīvībai visumā varētu būt miriāde dažādu iespējamu bioķīmisku pamatu, sākot no amonjaka dzīvības līdz silīcija un ogļūdenraža dzīvībai. Silikātiem arī ir visai plaša ķīmija ar tieksmi veidot ķēdes, riņķus un slāņus.

(P.S. Attēli, kas ir šajā rakstā, nav visu aprakstu precīzas ilustrācijas. Tie ir tikai, lai vizuāli papildinātu tekstu. )

269 0 44 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 44

0/2000

mani abrino tas ka tu maini temu lai tikai vinetu emotion nez kpc lidz shim tas tevi netrauceja emotion

0 0 atbildēt

1. kas atiecas uz gramatiku, es to izmantoju tikai tad kad to vajag, piemeram dokumentiem. tava gadijuma es pat necentishos ieverot gramatikas pamatus.

2. kas ir dziviba? dziva radiba sastav no shunam, piemeram vienshunis ir vis vienkarshaka dziva lieta ko cilveks zin jo ta sastav no vienas shunas. bet shunas sastav no atomiem kas savienojas molekulas (nedziva lieta) musu planetas apstakliem viss piemerotaka dzivibas forma ir kas balstas uz ogludenraziem ((CH) C- ogleklis, H- udenradis), protams klat vel nak P un S, kas organisku vielu pushanas laika rada nepatikamo smaku. principa, cilveku var saukt par nedzivu lietu. aaa, pamatojoties uz sho dziviba var rasties uz jebkuras planetas kam ir atmosfera (mums zinama DNS veida) bet zinatnieki ir atklajushi ka dziviba var rasties ari uz amonjaka bazes un ja nemaldos tad ari uz sera sulfata bazes (ceru ka nesajaucu, sulfati ar sulfitiem, sho ir gruti acereties) taka dziviba var rasties uz planetam kuras nemaz nav lidzigas zemes apstakliem.

Un vispar paldies, devi labu ideju labam rakstam. jo es par sho varetu turpinat vel ilgi un ja iegogletu lai ir precizaka info tad es parslogotu majas lapu emotion

0 0 atbildēt

Esmu redzējis šķīvīti, goda vārds! Virtuvē uz galda emotion

0 1 atbildēt

Kamēr nav tiešu pierādījumu, tās ir tikai spekulācijas - citplanētieši eksistē ar tikpat lielu ticamības pakāpi kā Dievs. Tas ir tikai un vienīgi ticības jautājums un nekas cits.

0 1 atbildēt

Pag pag Einārs Repše taču ir ciplanētietis? emotion emotion emotion

1 2 atbildēt

būt ta ārpasaules dzīvības/civilizācijas tikai smagi šaubos, ka viņi vēlētos šeit rādīties tie, kas zin George Carlin uzstāšanos sapratīs par ko es runāju.... un viņam ir pilnīga taisnība

1 8 atbildēt

Neticu dzīvībai ārpus zemes, jo ticu Dievam. Punkts.

3 12 atbildēt

kads sakars ar citplanetiesiem?emotion

0 32 atbildēt