local-stats-pixel fb-conv-api

Visiem, kas publicē receptes Spokos32

520 3

UPDATE: Spoku administrācija ir fantastiski ātri un pozitīvi reaģējusi uz šo gadījumu, lūk, raksts par to: http://spoki.tvnet.lv/spokiem/Taisnibas-sardze/618275

Milzīgs paldies par iesaistīšanos un lietotāju aizsardzību :)

Šorīt sanāca diezgan nepatīkams pārsteigums - pamodos no draudzenes zvana par to, ka manas Spokos publicētās receptes bez atstaucēm publicētas draugiem.lv lapā "Ēdienu receptes" (http://www.draugiem.lv/.receptes/gallery/?pid=294889955). Tur ir ne tikai bildes, bet arī vārds vārdā nokopēts teksts.

Papētīju tās galerijas un redzēju, ka tur ir ļoti daudz Spokos pabijušas receptes, kur tikai retos gadījumos ir norādīts autora niks, lielākoties nav vispār.

Tā kā pati neesmu reģistrējusies draugiem.lv, esmu diezgan bezspēcīga šajā situācijā, jo to lietotāju nekādi nevaru sakontaktēt.

Jebkurā gadījumā, es tikai gribēju, lai jūs esat informēti un lai nesanāk tā kā man (Turpmāk likšu watermark :D).

520 3 32 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 32

0/2000

Problēma jau ir ar visiem šeit publicētajiem rakstiem. It īpaši oriģinālrakstiem, jo tos var mierīgi pārkopēt citi portāli un nekādas autortiesības šeit nedarbojas. Domāju, ka Spokos būtu tiešām jāievieš ūdenszīmes - it īpaši superoriģinālrakstiem. Arī oriģinālrakstiem derētu :D

118 1 atbildēt

Tāds ir internets, samierinies. ūdens zīme jā, tas būtu risinājums, nu visamz redzēs avotu.

13 0 atbildēt

Opā, tur redz ko! Nemaz neiedomājos. Es arī dr.lv sen jau vairs neesmu. Lai gan recepte man tikai pagaidām viena, tas tomēr ir darbs(fotografēšana, taisīšana utt) viņu uztaisīt tā, lai būtu skatāma, un teksts arī lasāms un saprotams. Un ja nu notiek "cūkas laime", un tāda  pārkopēta recepte kļūst tik populāra, ka pa to sāk runāt visās interneta vietnēs, par to raksta avīzēs un televīzija grib veidot raidījumu ar receptes veidotāju. Nu, labi tas nav reāli, bet tomēr.....

10 0 atbildēt

Vai kādam ir iebildumi par to, ka publicē viņu receptes tajā saitā, pieminot portālu un lietotāju, no kā nākusi recepte?

7 0 atbildēt

Kaut kad sen spokos likām virsū watermarkus automātiski, bet neatceros, kāpēc aizvācām. Teorētiski jau tas, kurš sper bildi, var watermarka daļu nogriezt tāpat.

6 0 atbildēt

Tas ir nezolidi, nemt un parkopet rakstus Ka parasti ir kas grib uzvarities uz cita rekina.

5 0 atbildēt

Uz receptēm jau neattiecas autortiesību likums, taču izmantot kāda bildes bez tās personas piekrišanas jau nu gan nedrīkst. Taču mūsu mīļotajā internetā jau visiem patīk darīt kā ienāk prātā.

4 0 atbildēt

Es šito arī pamaniju.. Rakstīts, ka receptes iesniedz lapas sekotāji un paši lapas darbinieki, bet es tā kā neatceros, ka būtu aizsūtijusi savu recepti ;D Nav jau man nekas pretī par to, ka receptes tiek publicētas arī dr.lv (cilvēku tur vairāk skatās, nekā šeit un prieks ar' viņiem lielāks ;D), bet vismaz varēja receptes patieso autoru norādīt.. emotion

3 0 atbildēt

Ja mīļi palūdz viss nokārtojas emotion

http://www.bildites.lv/images/qmkgxw9zdzknay3zx3i.png

Turpmāk, viņi liks receptes autoru

3 0 atbildēt

tas jau nav,nekas briesmīgs,lai jau graudiem.lb lietotāji arī papriecājās

7 4 atbildēt

Tur jau gandriz visas receptes ir no spoki.lv

2 0 atbildēt

Un vēl ir draugos tā komiksu zagle laima kārkliņa

1 0 atbildēt

Tieši tāpēc, lai izvairītos no šādām situācijām, visos superorgos lieku ūdenszīmes (watermark) un bildei samazinu izmēru, no oriģinālā uz 1000x750px. Vispār, pa pakaļu šitiem te vajadzētu, kas atļaujas pārkopēt.... Prieks, ka tagad spokos superorgiem būs spoki.lv ūdenszīmes ieviestas :)

1 0 atbildēt

Tak ir visādas lapas, kuras kopē no spoki.lv http://www.graudiem.lb/ifakti/ ;- arī kopē no spoki.lv

2 1 atbildēt

Viņi patiešām zog rakstus un citas fīčas ne tikai no spokiem bet arī no fesbokiem un tā tālāk.

Jo paši neko nespēj izdomāt. , protams, manprāt ja ir atsauce, tad tas nav nekas nelabs , bet ja nav  emotion emotion

0 0 atbildēt

Es jau iepriekš skaidroju, man nav žēl. Runa bija par atsauci uz portālu un profilu, nekas vairāk.

0 0 atbildēt

Es savējās vairs vispār nespēju izsekot kur kas viņas ir nokopējis .

2 2 atbildēt