local-stats-pixel fb-conv-api

Mani pulksteņi 3. daļa - Orient divers4

Ahoi šajā pelēki/lietaini/sniegotajā 1.decembrī !

Šajā rakstā padalīšos savos iespaidos par Japānas kompānijas "Orient" pulksteņiem. Kompānija dibināta 1950. gadā un sākotnēji izmantoja Seiko mehānismus, kurus gadu gaitā pārbūvēja līdz nepazīšanai, tādējādi radot savus Orient pulksteņu mehānismus, kurus nepārdod nevienam citam ražotājam (atšķirībā no seiko, citizen/miyota un ETA, un citiem) - tos izmanto tikai Orient pulksteņos. Apmēram 2000-to gadu vidū pakāpeniski Orient kļuva par Seiko-Epson grupas kompāniju, taču neskatoties uz to Orient spēja saglabāt savu identitāti un viņu pulksteņi ir budžeta pircējiem topā visā pasaulē. Populārākie modeļi : Klasiskie Bambino, sportiskie -Ray, Mako u.c. Papildus mehāniskajiem pulksteņiem Orient ražo arī kvarca un ar gaismu uzlādējamos ( light powered) pulksteņu modeļus.

Orient specializējas uz dažādiem noieta tirgiem, līdz ar ko piem. ASV paredzētie pulksteņi ievērojami atšķiras no EU piedāvātajiem gan dizaina ziņā, gan kvalitātē ( uz labo pusi ) .

Tālāk sekos mani iespaidi par Orient Mako xl un M-force "beast" , kurus iegādājos salīdzinoši nesen, kaut sen jau biju tos ievērojis.

Nākošajā daļā būs kaut kas par Casio un Casio G-shock sēriju.

99 0 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000

 emotion 

2 0 atbildēt

 emotion 

2 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt