local-stats-pixel fb-conv-api

smadzenes un marihuāna58

Tūkstošiem gadu cilvēki ir lietojuši dažādas dabas veltes ,lai izmainītu esošo apziņas stāvokli,sākot ar tabaku,alkoholu līdz pat citām,nopietnākām,narkotikām.To zinot rodas jautājums-kā šīs narkotikas strādā mijiedarbojoties ar smadzenēm ?

šajā rakstā par marihuānu.gandžu,zaļo,G vai vienkārši zāli.

Pirmkārt,nedaudz par to kā smadzenēs notiek informācijas apstrāde.Neironi ir šūnas smadzenēs,kas saņem,nodod un apstrādā informāciju. No neirona aksona tiek izdalītas ķīmiskas vielas,jeb,neiromediatori,kurus momentāli uztver cita neirona dendtrīti.Ja nodotais signāls ir veiksmīgs tas informāciju padod tālāk, veidojot kompleksas neironu ķēdes. Un tas notiek katru reizi,kad tu kaut ko iedmājies,ieraugi vai ieliec plusiņu rakstam.

Un tagad par marihuānas ietekmi.

Atšķirīgi no alkohola,kura molekulas mūsu smadzenēm ir pilnīgi svešas.Marihuāna satur vielas,līdzīgas tām,kas tiek dabiski veidotas smadzenēs - kanabinoīdus.Lai gan dabiski šīs vielas tiek ražotas minimālā daudzumā,salīdzinot ar lielo dūmu mākoni ko sniedz marihuāna.Īpaši ķīmiskā viela THC,jeb Tetrahydrocannabinol,atgādina dabisku neiromediatoru anandamīnu.Smadzenes pašas par sevi parūpējas un pieskata neironus,lai tie nepārkarstu,tāpēc tie tiek uz laiku apturēti,lai smadzenes varētu strādāt mierīgi.Taču kanabinoīdu ietekmē,neiroti turpina iesākto darbu un nodod informāciju bez apstājas,kas secīgi noved pie aizkavēšanās pie vienas domas it kā tā būtu svarīgākā atklāsme ko kāds jebkad būtu iedomājies.Tomēr šīs apgaismības,tiek ātri aizmirstas kad prāts pievēršas citai,vēl dziļākai un nozīmīgākai domai, jo neironi nebeidz darboties.Šie kanabinoīdi arī ietekmē dopamīna līmeni,kas bieži rada eiforijas sajūtu un vispārīgas mirkļa pieredzes uzlabošanos ,taču var radīt arī uztraukumu,ja apstākļi nav piemēroti.

Galu galā tā ir katra individuāla izvēle pīpēt vai ne,taču liekas absurdi,ka mūsdienu sabiedrībā iekartots,ka augs,kas joprojām nav veicinājis nāvi tiek likts vienā maisā ar heroīnu , kamēr alkohols un cigaretes ar simtiem tūkstošiem nāves gadījumu gadā ir pilnīgi legālas.Nevar noliegt,ka marihuānas nepārtraukta lietošana rada negatīvas sekas atmiņas un domāšanas procesos.Bet ja nedēļas nogalē jāizvēlas - iet dzert alkoholu vai uzkurīt,mana izvēle ir skaidra.

365 2 58 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 58

0/2000

Nu es domāju , ka vaidzētu visu legalizēt kā jau tu teici pašu cilvēku izvēle - tā būtu vienkārši dabiskā atlase .. 

27 1 atbildēt

Mjā, medicīniska iemesla aizliegt marihuānu laikam nav, tāpat, kā nebija iemesla aizliegt LSD. Valdībai nav izdevīgi hipiji, kas asi izjūt saistību ar dabu un cilvēci kopumā. Pie tam marihuāna nogalinot vēža šūnas.

24 1 atbildēt

Tā tas ir. Patiesībā alkohola ietekmē notiek stipri vairāk noziegumu, nekā marihuānas. Alkohols arī

negatīvāk ietekmē organismu. Legalizācija -ļoti strīdīgs jautājums , visa pamatā ir bizness.

12 0 atbildēt

Kamēr vieni bļauj - marihuāna sūds, tad jau labāk dzert, otri bļauj - dzeršana sūds, tad jau labāk zāli pīpēt.

Un tagad atbildiet - a bez tā vispār nevar? Tā mūsdienās skaitās kaut kāda norma pie katras atpūtas dienas kaut kā apreibināties? Un tad sākas šie tizlie kari par to, kas ''labāks'', ja beigu beigās tas viss tāpat ir sūds. 

11 0 atbildēt

if nature is illegal, freedim doesn't exist. 

9 1 atbildēt

Cik var malt vienu un to pašu. Nu NAV tā marihuāna tik kaitīga, kā te apraksta. Ir pierādīts, ka marihuāna iesaldē vēža šūnas un traucē to izplatību. Pētījumi uzrādījuši, ka 75% studentiem pīpējot īstu marihuānu ir cēlies IQ. Daudzi salveni cilvēki un izgudrotāji ir pipējuši zāli, kā piemēram ASV prezidents Vašingtons. Viņs ne tikai pīpēja, bet audzēja un to tirgoja. Un vai tad nojūdzās, nomira, vai sāka siekaloties? Ne taču, izrādijās varens vīrs.

7 0 atbildēt
Es katru nedēļu uzpīpēju un vaeu geikt,ka zāle ir milj x labāka par alc.
4 0 atbildēt

Viss, ko lieto mazās devās, ir zāles, bet tas, ko lieto lielās devās, ir inde. Pat skābeklis pārāk lielā, koncentrētā devā tevi nogalinās.

4 0 atbildēt

Ja marihuāna būtu atļauta, tad nebūtu tā, ka tikai šo huiņu pēkšņi visi kurīs, klāt tāpat nāks alkohols un cigarettes. 

3 0 atbildēt

Kopš Kolorādo štatā, ASV legalizēja marihuānu, noziedzības līmenis ir krieties par 30%.

Spriediet paši emotion

4 2 atbildēt
Ļoti patika raksts!
2 0 atbildēt

Viens ir teoretiski, bet cits praktiski. Vai esi redzējis pārpīpējušos hipiju, kurš risina aritmētikas uzdevumus? Nē? Esmu saskārusies ar paziņām, kas to dara regulāri-flegmatisms, mierīgums, miegainība, nespēja domāt, tas, protams, gadījumos, kad  tiek lietots ikdienā.  Tas noved pie atkarības. Mazos, mērenos daudzumos nav nevainas, bet, rodoties atkarībai, japalielina deva, tadēļ tiek lietotas lētās, sintētiskās narkotikas, kas tiešām neko labu neveicina. Ir paziņas, kas knapi tikušas vaļā no marihuānas-sāk kratīties kājas( kā Pēterim plecs), nespēja koncentrēties, īsāk sakot murgs. Ir rets cilvēks, kurš spēj ievērot šīs samērīgās retās reizes, lai nenotiktu tā. Ir arī tādi, kuri nopīpē gadu, un tiek izsviesti no studijām. Jā, varbūt mazās devās ir veselīgi, bet ir grūti apzināties robežu it īpaši jauniešiem. Kas par daudz, tas par skādi. Ir grūti teikt, jā, ja zinu pārāk daudz tādu cilvēku piemērus... Bet pilnīgi pret neesmu, jo , ja kādam tas patīk, tad tas tiks turpināts. Izvēle ir katra rokās.

5 4 atbildēt

Tie kas lemj nekad nesapratīs to lietu emotion

Tikuntā es labāk iedzeru haha!

2 1 atbildēt

jo mums valstī ir runas brīvība un ir daudzi,kas piekŗit.Nesaprotu,ko tu gaidi rakstot šādu komentāru ?

0 0 atbildēt

zale

0 0 atbildēt

Es tevi pieradināšu bez zobiem pastaigāt emotion Vārds, uzvārds, numurs, adrese uz manu pastkastīti, skaidrs?

0 0 atbildēt

Muļķis.

1 1 atbildēt

nu cerēsim

0 0 atbildēt

neko vairāk no tevis arī negaidiju

0 0 atbildēt

pareizi,labāk,lai nodzeras un uz legāliem medikamentiem visi sēž  emotion

2 2 atbildēt