local-stats-pixel fb-conv-api

paties stāsts par kādu zirgu16

49 2

šis ir stāst par zirgu, pareizāk sakot ķēvi vārdā Ruffian

tulkoju kā varēju, tpc var būt kkādas kļūdas

 

Ruffian bija Amerikas čempions tīrasiņu zirgu sacīkstēs. Uzskata ka viņa bija visulaiku lābākais ASV sacīkšu zirgs. 

Viņa bija tumši brūnas, gandrīz melnas krāsas ķēve, 17 plaukstas liela. Ruffian piedzima Claiborne fermā, netālu Kentuki. 2vu gadu vecumā viņu apmācīja Frank Y. Whiteley. 

Viņa tika pie iesaukas "Queen of the Fillies" pēc tam kad uzvarēja Fillies triple crown 1975.gadā. 

Ruffian bija neuzveicama viņas pirmajās 10 sacīkstēs attālumos no 1,1km līdz 2,4km distancēs ar vidējo attālumu starp citiem zirgiem  8 1/3 garumi. Viņai piederēja arī 2 rekordi.

Viņas 11tās sacensības notika Belmontas parkā 6. jūlijā 1975.g. Tās bija sacensības starp Ruffian un tā gada Kentucky Derby uzvarētāju, ērzeli Foolish Pleasure. Abiem zirgiem bija viens un tas pats žokejs- Jacinto Vasquez. Viņš izvēlējās jāt ar Ruffian, jo ticēja ka viņa uzvarēs. Šīs sacensības pat nosauca par dzimumu kauju. Sacensības klātienē skatījās vairāk nekā 50000 cilvēku, bet pie tv sacensības novēroja apmēram 18 milj. skatītāju. Vārtiem attaisoties, Ruffian atdauzīja plecu pret tiem, bet tomēr iztaisnojās un turpināja skriet. Pirmajos 402 metros abi auļoja tieši blakus, bet mazliet vēlāk par 201m. Ruffian bija priekšā par pus garumu. Un tad pēkšņi ķēve salauza kaulu virs naga, žokejs centās viņu apturēt, bet viņa gribēja skriet tālāk. 

Kad viņu aizveda pie vetārstiem, viņai uzreiz tika veikta operācija kas ilga 3 stundas. Pēc operācijas, kad anestēzija sāka beigties, viņa domāja ka joprojām skrien. Vairāki cilvēki mēģināja viņu noturēt, bet viņa tikai mēģināja turpināt skriet guļot uz grīdas, tad, ar smago ģipsi viņa trāpīja pa otru priekškāju un salauza arī to. Ārsti un īpašnieki zināja, ka iespējams otru operāciju viņa neizturēs un negribēja lai nabaga dzīvnieks cieš vēl ilgāk, tāpēc nolēma viņu iemidzināt...

viņa nodzīvoja diemžēl tikai līdz 3 gadu vecumam emotion pēc šī stāsta 2007g. tika arī uzņemta filma "Ruffian" 

 

 


49 2 16 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 16

0/2000

ir dzirdēti daži līdzīgi stāsti par zirgiem-auļotājiem kuri ir mīlējuši skriet un uzvarēt! Skatos,ka Ruffian tāda pate vien bijusi! 

1 0 atbildēt

Apzinos, ka daudz nesaprotu no zirgiem, bet kāds man varētu paskaidrot kapēc vienkārši nevarēja ļaut dzīvot, kaut vai sacīkstēs vairs nevarētu piedalīties?

0 0 atbildēt

Mīlu šito zirdziņu. dikti žēl viņass... emotion

2 2 atbildēt

Naw no tām sacensībām baudas. Bauda ir lēkši pa mežu ziemas rītā... Nevis zirgaiņa mocīšana...emotion

1 1 atbildēt

👍

0 0 atbildēt