local-stats-pixel fb-conv-api

Saldētas ogas.5

28 0

Kā pareizi saldēt ogas?

Saldētas ogas un augļi vitamīnu satura ziņā tikai nedaudz atšķiras no svaigiem augļiem. Jo straujāks sasaldēšanas process, jo labāk saglabājas sākotnējās īpašības atlaidināšanas laikā. Optimālā daudzumā un pareizi novietoti produkti sasalst laikā no dažām stundām līdz vienai diennaktij. Noteikti jāatzīmē sasaldēšanas datums un produktu nosaukums.

Ogas un augļus sasaldē ar cukuru, cukura sīrupā vai bez cukura ar tā saukto izklaidus paņēmienu. Ogu un augļu saldēšana ar cukuru ir labākais kvalitātes saglabāšanas paņēmiens, jo cukurs vai cukura sīrups izšķīst augļu sulā. Izveidojas augļu sīrups, kas aizsargā no gaisa skābekļa ietekmes, tas vienlaikus aizsargā arī no ledus kristālu iedarbības, jo tikai maza izmēra ledus kristālu veidošanās saldēšanas laikā pasargā augļu šūnas no ievainošanas.

Tā kā uzturā vēlams ierobežot cukura patēriņu, ogas un augļus var saldēt bez cukura piedevas. Ļoti labi tā var sasaldēt upenes, jāņogas, ērkšķogas, aronijas, plūmes, ķiršus un ābolu daiviņas (veselus ābolus nesaldē). Šādi saldējot, arī avenes labi saglabā formu, krāsu un garšu.

Zemenes jāsasaldē tūlīt pēc novākšanas, jo jau pēc 24 stundām tās zaudē garšu.

Ogu saldēšanai var izmantot polietilēna maisiņus, plastmasas trauciņus, piena tetrapakas. Saldējot sīrupā, var lietot stikla burkas, bet ne lielākas par 0,5 litriem. Stikla trauku nedrīkst piepildīt pilnu, jo saldējot tilpums palielinās un var tikt atspiests plastmasas vāciņš. Lielā iesaiņojumā saldētas zemenes un avenes ir daudz stabilākas un kvalitatīvākas nekā mazā.

Ogas un augļus pirms sasaldēšanas apstrādā ar antioksidantiem – askorbīnskābi un citronskābi, lai saglabātu dabisko krāsu un garšu un samazinātu C vitamīna zudumus uzglabāšanas laikā.

28 0 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 5

0/2000

Noderēs..++

3 0 atbildēt

 emotion 

2 0 atbildēt

 emotion 

2 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt