local-stats-pixel fb-conv-api

Neveiksmīgs viegli medicīnisks eksperiments.24

244 8

Kā jau mums visiem labi zināms, kaut ko apēdot, cukura līmenis mūsu asinīs aug, bet tikai uz nelielu laiciņu, jo insulīns (tiek ražots aizkuņģa dziedzera alfa (?) šūnās), ātri vien to piegādā tām šūnām, kuru eksistencei vitāli nepieciešama glikoze jeb cukurs - muskuļaudi un taukaudi.

Pats par sevi augsts cukura līmenis asinīs neko nenodra, bet, ja ir problēmas ar insulīnu, tad cukuru nesaņem šūnas un iestājas tā sauktā diabētiskā jeb hipoglikēmiskā koma.

Ir 2 tipu diabēti. Pirmais tips ir iedzimts vai iegūts un ir tikai aptuveni 10-20 % diabēta slimnieku. viņu aizkuņģa dziedzeris diabētu neražo vispār kopš viņu dzimšanas vai arī pēc smaga dziedzera iekaisuma, kurā insulīna šūnas ir iznīcinātas.

2. tipa diabēts ir tieši saistīts ar mūsu dzīvesveidu. Mazkustīgums, trekna pārtika, stress utt. Visi šie faktori kombinējoties noved pie tā, ka mūsu organisms insulīnu ražo gan, bet mūsu šūnās glikozi tas ievadīt nespēj.

Bet ko nu par to, man diabēta nav un ceru, ka nebūs, bet nolēmu izdarīt nelielu ''cukura'' jeb treknas pārtikas testu.

244 8 24 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 24

0/2000

Vajadzēja vēl kolu vismaz pus litru pa virsu uzdzert, tad noteikti kaut kas mainītos. Burgera ogļhidrāti jau uzreiz tik ātri vienā rāvienā par glikozi nešķeļas.

11 0 atbildēt

Suns, kas ēd vardes emotion Katram savas izklaides emotion

8 0 atbildēt

Noteikti patīkamākā eksperementa daļa bija burgera notiesāšana emotion

8 0 atbildēt

Raksts ir kautkas  par kautko līdz galam autoram  nepārdomātu. Tāda pačalošana vien iznāca. Žēl, jo tēma ir ļoti nopietna un aktuāla.

4 0 atbildēt

Beta un nevar būt ka rāda tādu pašu rezultātu. 

0 0 atbildēt

Atļaušos oponēt. Paaugstināts cukura līmenis asninsritē problēmas nerada. Problēmas rodas (diabēta gadījumā), ja muskuļšūnas un taukaudi nesaņem glikozi - hipoglikēmiskā koma. Hiperglikēmiskā koma rodas, tad, kad ir ievadīts pārāk liels insulīna daudzums un šīm šūnām glikozes ir par daudz. Ar lielu insulīna devu var nogalināt cilvēku hiperglikēmijas dēļ. 

0 0 atbildēt

Un vēlos piebilst, ka NEVEIDOJU rakstu par diabētu, info par diabētu bija tikai papildinfo zināšanu papildināšanai, jo ļoti daudzi cilvēki sirgst ar šo slimību, bet gan par vesela cilvēka organisma reakciju uz tā saucamo ''junk food''.

0 0 atbildēt

Kāda jēga likt iekšā neizdevušos eksperimentu? emotion

0 0 atbildēt

Es neesmu diabētiķe, vienības nepārzinu, bet burgerā taču nav tikai un vienīgi maize, vai ne?

0 0 atbildēt

Tur nu jāpiekrīt. 

0 0 atbildēt

Nu ja tiešām būs s#di, tad jau glikometrs to parādīs plus vēl jau ir arī čurājamie glikometri. Iebāz kaut katetru, ja nav pieeejams asins glikometrs.

0 0 atbildēt

Pamēģini tur kur liek asinis, uzpilināt kolu.

0 0 atbildēt