local-stats-pixel fb-conv-api

Ms. Olympia - dāmas ar attieksmi9

42 0

Par Kalifornijas bijušo Terminatoru Arnoldu Švarcnegeru, domāju, visi zina un daži ir pat viņu redzējuši, Dorianu Jeitsu, Roniju Kolmenu, Džeju Katleru arī, iespējams, kāds atpazītu, bet vai jums izteiks kaut ko Airisa Kaila, Lenda Mareja vai Korija Eversone? Domāju, drīzāk, esmu pārliecināts, ka tikai daži no jums zina šīs dāmas, bet viņas, starp citu, nav ne ar ko sliktākas par Ārniju, jo ir bodibildinga Olympia konkursa (pats prestižākais konkurss bodibildingā) uzvarētājas sieviešu konkursā.

Sievietēm šis konkurss tika atklāts 1980. gadā (vīri startēja jau no 1965. gada) un par pirmo čempioni kļuva Reičela Makliša, kura uzvarēja arī trešajā turnīrā, bet 1981. gadā par čempioni kļuva viena no retajām ne-amerikānietēm, kam izdevās iegūt Ms.Olympia titulu (kopā tādas ir bijušas tikai trīs), somiete Kike Elomā (pēc karjeras – dziedātāja un pašlaik strādā Somijas parlametā).

Uzvarām bagātākā dāma šajā sacensībās ir Lenda Marjea, kura astoņas reizes ir bijusi labāka par visām savām konkurentēm, otrajā vietā ir Airisa Kaila (7 uzvaras), bet ar sešām uzvarām visu laiku veiksmīgāko pasaules bodibilderu-sieviešu trijnieku noslēdz Korija Eversone.

Mainoties laikam, mainījās arī turnīra formāts un no 2000. līdz 2004. gadam turnīri notika divās klasēs – vieglajā svarā un smagajā svarā, taču jau no 2005. gada turnīra organizatori nolēma, ka šis pasākums ir jāveido atklātajā konkurencē, t.i., visas sportistes startē kopā.

Jāpiebilst, ka no pēdējiem astoņiem turnīriem septiņas uzvaras ir Airisai Kailai, pie tam, sešas no tām ir pēc kārtas (viņa ir arī pašreizējā čempione). Vienīgo reizi, kad viņai neizdevās uzvarēt bija 2005. gadā, kad triumfēja Jaheni Orikvena no Venecuēlas.



42 0 9 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 9

0/2000

Meitenes, lūdzu, nenodariet sev neko tādu!emotion

9 4 atbildēt

i don't want to live on this planet anymore...

4 3 atbildēt

Dāmas laikam viņa ir tiaki pēc tā , kas atrodams pirmajā stāvā...vairāk takā pretīgi :)

1 1 atbildēt

Es tikai atbalstu, ka arī sievietes nāk uz zāli, bet šīs jau nu vairs nav sievietes, un ar tādām normāli vīri neguļ :)

2 2 atbildēt

Tas ir kas vairāk par ļoti smagu darbu! Neviens no jums čaļiem uz pusi tāds nav...

0 0 atbildēt

fuuuuj :D 

1 1 atbildēt

no testosterona rīšanas seja jau kārtīga brieduma vīrieti atgādina

0 0 atbildēt