local-stats-pixel fb-conv-api

Marihuāna medicīnā un farmācijā12

170 12

Rakstam ir tīri informatīvs saturs, kurš nekādā veidā nepropogandē marihuānas lietošanu. Atgādinu, ka marihuāna mūsu valstī ir aizliegta ar likumu un par tās lietošanu, audzēšanu, izplatīšanu iestājas kriminālatbildība.

ENJOY! emotion

Marihuāna tiek izmantota tādu slimību simptomu rehabilitācijā kā skleroze, glaukoma, dažas onkoloģijas slimības kā arī hroniskās slimības u.c.

Jau vairākas simtgades farmaceiti cenšas atrast medicīnisku pielietojumu un dozēt aktīvās marihuānas vielas, kā rezultātā radušies tādi preparāti, kā : Cesamet, Marinol, Sativex.

CESAMET (Nabilone) : Cesamet ir sintētiski radīts THC , tas satur ķīmisku struktūru, kas ir analoga endokanabinoīda iedarbībai. Preparāts palīdz atbrīvoties no nelabas dūšas ( vemšanas ) vēža saslimšanas gadījumos!

MARINOL (Dronabinol) : Vēl viens sintētisks preparāts ( sintētiski radīts THC ), kas eļļas veidā tiek dozēts kapsulās ( kā zivju eļļa ) . Funkcijas līdzīgas kā CESAMET – anoreksijas simptomu mazināšana, HIV vīrusa un vēža simptomu mazināšana.

Lai vai kā, bet sintētiski radīts THC izraisa blakusefektus, tāpēc farmaceiti ķērās klāt dabīgā THC iegūšanai no marihuānas pumpuriem un lapām.

SATIVEX : Atšķirībā no iepriekš minētajiem preparātiem SATIVEX nesatur sintētisko THC. Marihuānas ekstrakts ir zinātniski pētīts, lai noskaidrotu pareizu dozēšanu simptomu ārstēšanā neradot blakusparādības un maksimāli palīdzot slimniekiem. Dotajā brīdī SATIVEX tiek izrakstīts pacientiem ar sklerozi un vēzi.

Tomēr gribētos pieminēt to, ka ārstēšanās ar sintētiskajiem marihuānas preparātiem nav lēts prieks, un ne katrs var to atļauties.

Daudzi pacienti tomēr izvēlās lietot marihuānu tīrā veidā, jo zāles ir pārāk dārgas. Šiem cilvēkiem marihuāna ir vienīgais veids mazināt sāpes.

avots : indica.lv

170 12 12 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://indica.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 12

0/2000

Weed for life.

12 4 atbildēt

Figņa. marihuānas smēķēšana patiešām pazemina sāpju slieksni, tomēr gandrīz jebkurš pretsāpju medikaments, ieskaitot  pat ibumetīnu un analgīnu, ir spēcīgāks.

Pat, ja zāļu sastāvā ir THC, medicīnisks preparāts un izejviela nav viens un tas pats.

4 1 atbildēt

Kad zaali reiz legalizees?

2 0 atbildēt

cik var cilāt vienu un to pašu tēmu..

0 0 atbildēt

es domāju šis raksts ir domāts atvērtākiem prātiem. Nevis nozombētajiem zombijiem emotion

0 0 atbildēt

Legālai jābūt tikai medicīniskajai marihuānai . Dažs labs katru dienu kurījot zaudē dzīves garšu , viņu apmierina savs stāvoklis un pazūd ambīcijas . Tā nav visiem , bet tas var notikt . 

0 0 atbildēt

za***** , tu pats esi kurījis zāli? ne par velti ir redditā subreddits , kur cilvēki cenšas atmest zāli 

https://www.reddit.com/r/leaves te arī var redzēt , ka zālei ir arī mīnusi 

0 0 atbildēt

Zāle ir mēsls un man pie netīrā cauruma ko te katrs pļūtīs pretī. Bodybuilding lifestyle biaaach.

0 0 atbildēt
Tad kaada sūda pēz marihuana ir aizliegta, vienkarši *****jam? Ja legalizētu zaļo latvijaa tad dzīves līmenis paļubom uzlabotos!
6 8 atbildēt