local-stats-pixel fb-conv-api

Ko ievērot, uzsākot skriet no nulles3

Ko es ieteiktu cilvēkiem, kas vēlas sākt skriet. Informācijas ir diez gan daudz, bet ne visur ir minēts, kā sākt to pareizi darīt, nemokot sevi, bet gūstot kvalitatīvu un baudāmu efektu.

1. Ja vēlies sākt skriet, sākt nodarboties ar to, tad pirmo treniņu veic jau šodien!

Un pēc treniņa sagatavo drēbes nākamajam treniņam. Nemeklē aizbildinājumus, kā piemēram:

-man nav skriešanas apavu

-man nav šortu, lai skrietu

-man nav īpašā, skriešanai paredzētā t krekla

-ārā laiks šodien nav pārāk patīkams – pagaidīšu, kad būs siltāks

Un tā tālāk līdz visdažādākajiem iemesliem, kāpēc nesākt to darīt šodien!

Velc tādas kedas, kādas Tev ir pieejamas, un mugurā velc to, kas Tev ir tagad, ņem jebkādu pulksteni laika mērīšanai un dodies savā pirmajā treniņā! Aiziet!

2. Ja neesi agrāk skrējis, vai neesi ilgu laiku nodarbojies ar fiziskām aktivitātēm tad sāc ar pastaigu, vēlāk tipināšanu apvienošanu ar iešanu.

NU paanalizēsim praktiski. Skrējis es neesmu, bet gribu. Saģērbjos, izeju un sāku skriet. Pēc 5 min jūtu, ka sāp sānā un ir pagrūti. Pēc 15 minūtēm sānā sāp diez gan stipri, skriet ir ļoti grūti, smagi, nebaudāmi. Pēc 15 min manas mokas ir galā un saprotu, ka skriet ir grūti, es to nevaru. Un man nepatīk!

Nākamajā treniņā seko tās pašas 15, varbūt pat 20 min mocības un skrējiens galā. Atkal domas: „Ir tik grūti un smagi. Laikam tiešām skriešana nav man, lai kā arī es to gribu. Man nepatīk.

Es personīgi ieteiktu sākt ar 1 h raitu pastaigu. Apģērbies tā, kā ietu uz skriešanas treniņu, un veic 1 h raitu pastaigu. Pa mežu, pa kādu trasi, vienalga – kur patīk. Pēc pastaigas vismaz 10 min izstaipies un treniņš galā. Šādas pastaigas pirmajā mēnesī būs daudz efektīvākas nekā īsie 10-20 minūšu mokoši skrējieni. Pirmās 2 nedēļas ej pastaigās ik pēc dienas. Tad otrajās 2 nedēļās pastaigu treniņi un skriešanas + iešanas treniņš. Piemēram, 5 min lēni skriet+5 min lēni iet un tā 4 reizes= 10x4= 40 min treniņš, plus 10 min izstaipīties. UN pēc mēneša jau varēsi ļoti komfortabli noskriet visas 40 minūtes no vietas.

Secinājumi:

* Ja vēlies sākt skriet, tad veic treniņu jau šodien – mums vienmēr atradīsies aizbildinājumi cits pēc cita – gan par laiku, gan par apģērba neesamību, gan visām citām lietām, ko vien prāts izdomās. Ja sāksi to darīt nekavējoties, tad pēc tam tev uzradīsies gan apavi tieši skriešanai, gan piemērotāks apģērbs. Kādu laiciņu paskriesi ar to, kas tavā garderobē ir, bet vēlāk varēsi skriet ar tādu ekipējumu, kādu vēlies.

* Ja neesi agrāk skrējis, vai neesi ilgu laiku nodarbojies ar fiziskām aktivitātēm, tad sāc ar pastaigu, vēlāk tipināšanu apvienošanu ar iešanu – tas skaidrojams ar to, ka, sākot skriet, pulss būs ļoti augsts – virs 150 sitieniem minūtē noteikti. Taču ejot pastaigās tas sākumā būs 100-130 robežās. Tas nozīmē, ka sirds strādās „attīstošajā” režīmā – jutīsies komfortabli un trenēsies ar progresu un baudu.

Veiksmi treniņos!

41 1 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000

hui*a! kamēr jauns sāc tik skriet un viss.. iesvīsti nomzagajies!..

1 0 atbildēt

1. - Nav obligāti pulksteni, foršāk ir telefonā ielādēt endomondo, tur gan laiku rāda, gan noskrieto daudzumu, kā arī citas noderīgas lietas. emotion

0 1 atbildēt