local-stats-pixel fb-conv-api

Basketbola labdarības spēle "rozā lentītes dienas" ietvaros0

14 0

Latvijas sieviešu basketbola valstsvienība, jau piekto gadu pēc kārtas piedalās "rozā lentītes dienas" pasākumā un par šīs dienas seju ir izvēlēta TTT Rīga kapteine un Latvijas izlases spēlētāja Ieva Krastiņa. Gatavojoties jūnijā paredzētajam Eiropas čempionāta finālturnīram, Latvijas sieviešu izlase piedalās informatīvajā kampaņā "Pārbaudi krūtis, lai dzīvotu!". Tās mērķis – aicināt sievietes aktīvāk izmantot valsts apmaksātās veselības pārbaudes, lai, slimības gadījumā, ātrāk to diagnosticētu un sāktu ārstēšanu.

23. maijā Latvija sieviešu valstvienībā kopā ar līdzjutējiem dosies ikgadējā gājienāno Brīvības pieminekļa līdz Arēna Rīga, kur notiks Rozā lentītes spēle starp Latvijas un stipro Ķīnas sieviešu izlasi. Ieeja ir par ziedojumiem un nav nepieciešama ieejas biļete.

Latvijas un Ķīnas sieviešu valstsvienībām tā būs astotā savstarpējā spēle. Līdz šim Latvijas komandai izdevies uzvarēt tikai vienu reiz Karlovivaru turnīrā ar 69:67. Pēdējā mačā pērn Panevēžā latvietes piekāpās tikai pagarinājumā 67:70.

Rozā lentītes spēlē Latvijas komandu vadīs galvenais treneris Ainars Zvirgzdiņš, bet komandas sastāvā pēc vairāku gadu pārtraukuma būs valstsvienības rekordistes Anete Jēkabsone-Žogota un Gunta Baško-Melnbārde, kā arī Beļģijas čempione Anete Šteinberga, Itālijas čempionāta pusfināla dalībniece Aija Putniņa. Eiropas 2015.gada sieviešu čempionāta finālturnīrs Ungārijas pilsētā Šombateli sāksies 11.jūnijā. Latvijas komanda grupas turnīrā cīnīsies ar Serbijas, Horvātijas, Lielbritānijas un Krievijas izlasēm.

Jāpiemin, ka 22. maijā Latvijas valstvienība arrīdzen aizvadīs pārbaudes spēli, bet pret Baltkrievijas valstvienību.

14 0 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 0

0/2000