local-stats-pixel fb-conv-api

Anorexia27

280 3

Šeit centīšos pastāstīt, galvenokārt par briesmīgu slimību ar nosaukumu anorexia nervosa, bet ir arī citi anoreksijas veidi (kurus gadījies piedzīvot pašai).

Medicīniski par anoreksiju sauc stāvokli, kad pacientam ir nepietiekams svars jeb Ķermeņa masas indekss iz zem 18. Ideāls tas ir, ja tas ir ap 20 - 22. To var aprēķināt šeit - gribēju atrast lapu ar metrisko sistēmu: http://www.heartfoundation.org.au/healthy-eating/Pages/bmi-calculator.aspx

Cilvēkam anorektisks stāvoklis var rasties vairāku iemeslu dēļ, ''modes slimība'' gan ir apsēstība ar slaidumu, bet tas nav vienīgais.

Anoreksija ir arī tiem cilvēkiem, kam kādas slimbības dēļ pilnīgi vai daļēji zudusi aptetīte (kā man, man bija sastrutojis abscess, kurš izraisīja NENORMĀLAS sāpes - mediķe pat ātrajos prasīja vai man tik tiešām tiešām nevajag nekādus pretsāpju līdzekļus). Apēst praktiski nevarēju neko. Divas karotes biešu salātu un jutos tā it kā tūlīt vemšu. Tas viss vilkās mēnesi, tātad arī man bija slimības izraisīta anoreksija. Esmu 164 cm gara un tobrīd svēru 44 kg. Tā ir vidēji smaga anoreksija.

Anorektisks stāvoklis ir arī visiem tiem cilvēkiem uz šīs planētas, kam nav paveicies piedzimt attīstītajā pasaulē vai turīgā ģimenē. Pārtikas trūkums rada badu un reizēm līdz ar to arī nāvi - no tās pašas anoreksijas.

Ja Jums ir kāda stunda lieka laika, tad tik tiešām iesaku noskatīties filmu, kuru pievienoju. Kaut gan tā uzņemta vairāk kā pirms 30 gadiem, tā labi parāda anoreksijas raksturu un tās cēloņus.



280 3 27 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 27

0/2000

Jāmīl sevi tādu, kāds esi. CIlvēki ir skaisti aŗī sverot 80kg! Un manuprāt, tās kalsnās kaulainās vispār ir nesmukas, bail uz tādam pat skatītie,s jo lieka,s ka no acu skatiena vien salūzīs. Vajag gaļiņu un mīkstumus, kur ieķerties un aci priecēt!

11 0 atbildēt

Bet ko darīt ja vielmaiņa tev neļauj būt normālam? Par to varētu sanāk tiešām labs raksts. Noteikti daudzi vēlētos to zināt. Jo pārsvarā ir tikai tie raksti kur janodzen svars, bet tiem kam problēmas ar pieņemšanis svarā ir problemas. 

9 0 atbildēt

Vai tad es rakstu komentārus par cilvēkiem, kas ir pārāk tievi vielmaiņas pēc?????!!!! Es rakstu par tiem, kas sevi badina apzināti un tiem, kas mirst bada nāvē, jo mēs, attīstītajā pasaulē ceturto daļu pārtikas vienkārši izmetam miskastē!!!!!!!!

5 0 atbildēt

visi apsēsti ar to svaru emotion

4 0 atbildēt

Vislabāk ir tad, kad mājās nav svaru un spoguļu. Nemaz nav jāuztraucās kā izskaties.

2 0 atbildēt

Kapēc nav pie sadaļas šoks? Skatos un man tagad ir šoks emotion

2 1 atbildēt

Zinu daudzus tādus.. sver ap 50, ir ap 170 gari un dara visu iespējamo, lai pieņemtos svarā, bet nekā. Vielmaiņa, vai zinies. Bet runa tiešām nav par tādiem, runa ir par apzinātu sava organisma badināšanu un padarīšanau par kalnuma kalngalu, iespējams panākot  letālu iznākumu.

0 0 atbildēt

Spēcīgs raksts .

0 0 atbildēt

Tak sac vienkarsi riksot pa MC donalds, Turk Kebab, Chillii pica, Rimi utt, Un pec menesa redzesi labu savara uzsplaukumu! EED EED un velreiz eed! Internets nav labakais draugs kuram prasit ko darit! emotion atrodi labus draugus, esi pati labs draugs kadam un viss bus ok! Veiksmi, ieteikumu gan nem pa puilnu!

0 0 atbildēt

Tas uzpūšas no bada. 

0 0 atbildēt
17 avatars17

Saprotu tos, kam iedzimts utt., bet tie kas paši cenšas palikt tievi, sorrz, žēl...

0 0 atbildēt

Kuņģa sula vainīga.

0 0 atbildēt

Patiesībā, anoreksija nav slimība.

0 0 atbildēt
jām. tā viņš ir..
0 0 atbildēt

Bilde ar bērniņiem no Āfrikas..nezinu, nezinu.. Manuprāt viņa ir OFF-TOPIC, ja runājam par anoreksiju.

Anoreksija un apstākļu spiests bads ir divas kardināli atšķirīgas lietas. Anorexia Nervosa, kā jau var noprast pēc nosaukuma, ir saistīta ar psihes traucējumiem. Dzīvošana bada skartā teritorijā- ne pārāk.

Otrkārt..

''Anorektisks stāvoklis ir arī visiem tiem cilvēkiem uz šīs planētas, kam nav paveicies piedzimt attīstītajā pasaulē vai turīgā ģimenē. Pārtikas trūkums rada badu un reizēm līdz ar to arī nāvi - no tās pašas anoreksijas.''

Vari šim iedot uzticamu avotu? Pirmo reizi ko tādu dzirdu.

Treškārt- neesmu arī droša, vai ir anoreksijai citas formas bez Anorexia Nervosa. Zinu, ka ir AN iedalās paveidos, kuri atšķiras ar cēloņiem, izpausmēm un sekām.. Lūdzu, arī šim iedod vismaz vienu uzticamu avotu. Esmu diezgan pārliecināta par savu info segumu šai tēmai, tāpēc labprāt priecāšos uzzināt ko jaunu. emotion

0 0 atbildēt