local-stats-pixel fb-conv-api

10 iemesli, kāpēc reibst galva4

25 0

Ar galvu nav nekādi joki, un bieži galvas reiboņi var liecināt par nopietnām veselības problēmām. Uzzini dažus populārākos iemeslus, kāpēc reibst galva!

1. Tev noreiba galva brīdī, kad tiek ņemtas asinis no vēnas vai kad tu esi pie stomatologa. Pirms tam tev zvana ausīs, tu jūti vājumu un tev metas tumšs gar acīm.
Šis ir visizplatītākais galvas reiboņu variants veseliem cilvēkiem. Šādi reiboņi rodas stresa situācijās, kad cilvēka asinīs nonāk lielāks hormonu un citu aktīvo vielu daudzums. Pēc šādas lēkmes vari nobālēt, izjust vājumu un nosvīst. Šādās situācijās palīdzēs attapties ožamais spirts vai spēcīgas smaržas.

2. Tev parasti griežas galva vienā un tajā pašā situācijā – brīdī kad tu strauji piecelies no gultas vai krēsla. Pirms tam nav nekādu brīdinošu simptomu.
Šajā gadījumā visticamāk būs vainojamas problēmas ar asinsspiedienu. Un tieši ortostatiskā hipotensija kas rodas, ja celšanās brīdī strauji nokrīt asinsspiediens. Normāli cilvēkam ceļoties asinsspiediens nedaudz nokrīt un tad atjaunojas normālā līmenī. Ortostatiskās hipotensijas gadījumā asinsspiediens normalizējas lēnāk. Tāpēc tiem cilvēkiem, kas cieš no šādiem galvas reiboņiem, vajadzētu celties lēnāk un darīt to pakāpeniski. Ja šādi reiboņi ir sākušies nesen, tad būtu vēlams griezties pie speciālista.

3. Spēcīgs reibonis, kas robežojas ar samaņas zaudēšanu un kurš parādās pēc sitiena, galvas traumas vai spēcīgu galvas sāpju gadījumā.
Biežs simptoms smadzeņu satricinājuma un galvas asinsvadu saslimšanu gadījumā. Mēdz būt arī migrēnas un epilepsijas gadījumā. Šajā gadījumā noteikti vajadzētu griezties pie neirologa un veikt visas nepieciešamās pārbaudes.

4. Griežas galva un spēcīgi dauzās sirds. Bāla seja, svīšana, trūkst elpas, grūti elpot.
Šādā gadījumā vajadzētu nekavējoties doties pie kardiologa. Šeit visticamāk ir vainojama sirds aritmija un dažu aritmiju gadījumā pasliktinās visu orgānu (ieskaitot smadzenes) asins apgāde un tas noved pie šāda pusnemaņas stāvokļa. Šādā situācijā noteikti ir jāgriežas pie ārsta un jāveic visas nepieciešamās pārbaudes.

5. Galva reibst uz kuģa jūrā, kalnos un ilgstošos braucienos ar autobusu. Reiboņu var pavadīt koordinācijas traucējumi un līdzsvara zudums.
Šādi reiboņi liecina par to, ka cilvēkam ir vājš vestibulārais aparāts. No šādām problēmām cieš aptuveni 7% no visiem pasaules iedzīvotājiem. Vari mēģināt griezties pie LOR speciālista, lai piemeklētu piemērotāko līdzekli pret jūras slimību.

6. Reiboņa veids, kas sastopams galvenokārt vīriešiem, kad, piemēram, tiek asi pagriezta galva vai, ja tiek valkāts krekls ar šauru apkakli.
Kakla asinsvados atrodas aktīvā zona miega sinus (sinus caroticus), kuru kairinot strauji pazeminās asinsspiediens. Un šī zona var tikt kairināta, ja tiek strauji pagriezta galva, nēsāti krekli ar šauru apkakli vai ja tiek pārāk cieši savilkta kaklasaite.

7. Tu esi pārcietis reimatismu vai spēcīgu saaukstēšanos. Ārsts saklausa trokšņus sirdī. Tevi satrauc sirds ritma traucējumi un straujas asinsspiediena svārstības.
Šādā gadījumā vajadzētu griezties pie speciālista un veikt visas nepieciešamās pārbaudes. Iespējams, ka esi ieguvis kādu sirds slimību. Šādas slimības visbiežāk tiek iegūtas pēc reimatisma vai pēc līdz galam neizārstētas angīnas. Gandrīz visu sirds slimību gadījumā mēdz būt spēcīgi galvas reiboņi.

8. Tu pārāk dedzīgi ievēroji diētu, un tā rezultātā tev ātri nokritās ķermeņa svars, bet parādījās galvas reiboni.
Ātri zaudējot svaru var ne tikai reibt galva, bet arī saasināties hroniskās slimības, pasliktināties imunitāte un parādīties vēl citas nevēlamas veselības problēmas. Tāpēc svara zaudēšanu nevajadzētu sasteigt un svars būtu jāzaudē pakāpeniski.

9. Ja tev ir cukura diabēts un pirms reiboņa lēkmes tu jūti izsalkumu, vispārēju vājumu, paaugstinātu svīšanu, tev trīc rokas un ķermenis un ir paātrinās sirdsdarbība.
Šī varētu būt hipoglikēmija, un šāds stāvoklis var rasties, ja tiek pārdozēts insulīns. Šajā gadījumā tevi varētu paglābt neliela maltīte.

10. Reibst galva un ir traucēta dzirde.
Ja galva reibst lēkmjveidīgi, vairāku stundu garumā un vienlaikus ausīs parādās troksnis vai svilpoņa un pasliktinās dzirde, tad visticamāk tā ir Menjera slimība.
Šī slimība rodas, ja iekšējā ausī palielinās šķidruma daudzums vai arī šajā šķidrumā izmainās elektrolītu attiecība. Interesanti, ka šīs slimības gadījumā cilvēks var nedzirdēt noteiktas skaņas frekvences – piemēram, cilvēks var lieliski dzirdēt čukstus, bet nedzirdēt to, kas tiek teikts normāla skaļuma balsī.

25 0 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://hitnet.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000

Tam ir daudz iemeslu...

2 0 atbildēt

 emotion 

2 0 atbildēt

 emotion  un tad tā galva noreibst

0 0 atbildēt

👌

0 0 atbildēt