local-stats-pixel fb-conv-api

Spēles ballītēm gan lieliem, gan maziem1

19 0

Muzikālie krēsli
Istabas vidū novieto krēslus. Tos izkārto līnijā citu citam blakus, bet katru otro krēslu apgriež uz pretējo pusi. Skanot mūzikai, visi dalībnieki vienā virzienā iet apkārt krēslu rindai. Līdzko mūzika beidz skanēt, dalībniekiem jācenšas apsēsties uz brīvajiem krēsliem. Ja kādam pietrūkst krēsla tajā pusē, kurā viņš atrodas, dalībniekam jāturpina ceļš un jāapsēžas otrā pusē. Pirmajā reizē krēslu skaitam jābūt vienādam ar dalībnieku skaitu, bet pakāpeniski pa vienam vai diviem krēsliem jāņem nost.

Citplanētieši

Spēlētāji sastājas divās komandās. Katras komandas pirmajam iedod divas pietiekami lielas lapas, lai spēles dalībnieks uz katras no tām varētu nostāties ar vienu pēdu. Katram spēlētājam jāaizceļo no viena telpas gala līdz otram un jāatgriežas atpakaļ. Spēlētājs pārvietojas šādi: vispirms noliek zemē papīra lapu, uzkāpj uz tās, pēc tam priekšā noliek otru lapu un uzkāpj uz tās. Ceļā dalībniekam nākas balansēt uz vienas kājas, kamēr paņem brīvo papīra lapu. Katrs, kurš ar kāju pieskaras pie grīdas saņem 10 soda punktus. Uzvar tā komanda, kura beidz pirmā, ar vismazāk soda punktiem.

Otra pusīte

Pārplēš uz pusēm vairākus papīra kvadrātus dažādās krāsās. Vienu pusi noslēpj kaut kur telpās vai pagalmā, otru iedod katram viesim. Spēles dalībniekiem jāatrod trūkstošā puse. Tiklīdz kāds no viesiem uzdevumu ir izpildījis, viņam iedod jaunu kvadrāta pusi, un meklēšana var turpināties.

Grimst vai peld?

Uz grīdas noliek krāsaina papīra “salas”. Dalībnieki palēnām virzās tām apkārt, bet, līdzko vadītājs iesaucas: “grimst vai peld?” – katram jāmēģina uzlēkt uz kādas no salām. Kurš to izdara pēdējais, tas izstājas.

Dziju savākšana

Izvēlas divus dzijas kamolus atšķirīgās krāsās un izkaisa telpā vai pagalmā īsus dzijas pavedienus. Dalībnieki izveido divas komandas. Katrai komandai jāsavāc vienas krāsas dzijas pavedieni un jāsasien kopā. Uzvar tā komanda, kura izveidojusi garāku dzijas pavedienu.

Saiņa padošana

Vispirms izveido saini – vairākās kārtās starp atšķirīgu krāsu papīriem iesaiņo mazas dāvaniņas, piemēram, konfektes. Tiek atskaņota mūzika, un spēles dalībnieki pa apli padod saini cits citam. Līdzko mūzika apklust, dalībniekam, pie kura nonācis sainis, jāattin pirmā kārta un jāpaņem dāvaniņa. Jāraugās, lai katru reizi, mūzikai apklustos, sainis ir pie cita bērna, tad spēles gaitā visi saņems mazās dāvaniņas.

Atmiņas spēle

Uz paplātes uzliek sešus līdz desmit priekšmetus košās krāsās. Aicina viesus 30 sekundes aplūkot priekšmetus. Pēc tam iedod katram dalībniekam papīra lapu, uz kuras uzzīmētas tikko redzēto priekšmetu kontūras. Uzdevums ir izkrāsot priekšmetu attēlus tādās krāsās, kā tikko redzēts.

Kaķis un pele

Bērni sastājas aplī. Izraugās kaķi, un nostājas centrā. Kaķim aizsien acis. Pēc tam izvēlas peli, arī viņa nostājas centrā. Kaķim jānoķer pele, ja kaķis apstājas un saka: “mjau!” – pelei par atbildi ir jāiepīkstas. Kad pele noķerta, tā kļūst par kaķi un tiek izraudzīta jauna pele.

Visi ratos

Šajā spēlē ikvienam jādara pretējais, nekā tiek teikts. Uz grīdas noliek vairākus paklājus, kas būs pārceļotāju kravas rati. Kad vadītājs iesaucas: “Visi ratos!” – bērniem jālec no ratiem laukā, bet, dzirdot vārdus: “Visi laukā no ratiem!” – jālec ratos (uz paklājiem). Katrs, kurš kļūdās, izstājas.

Virsaitis sēdošais bullis saka…

Vienu no bērniem vai pieaugušajiem izvēlas par virsaiti Sēdošo Bulli. Viņš liek pildīt dažādas komandas, bet spēles dalībniekiem komanda jāizpilda tikai tad, ja virsaitis sāk savu sakāmo ar vārdiem: “Virsaitis Sēdošais Bullis saka…”. Ja viņš nepasaka šos vārdus, bet tikai dod komandu, piemēram, “Pacelt kāju!”, “Paberzēt ausi!” vai “Gulēt!”, rīkojums nav jāpilda. Katrs, kurš kļūdās, izstājas.

Hoplā!

Uzliek stikla pudeles uz papīra lapām, uz kurām rakstīts atšķirīgs punktu skaits. Dalībniekiem jācenšas uzmest pudelēm pašgatavotu kartona riņķi. Kad spēlētājs beidzis mest, saskaitīt cik punktu viņš ir ieguvis. Tiek skaitīti tikai trāpījumi mērķī. Uzvar tas, kurš nopelnījis vairāk punktus.

19 0 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000

lielie gan jau centīsies katrā spēlē iepīt dzeršanu :D

0 0 atbildēt