local-stats-pixel fb-conv-api

Playstation 3 neatgriežami uzlauzts10

78 3

Pēc četru gadu ilgas visas pasaules konsoļu "urķu" mocīšanās, iespējams, tomēr izdevies pieķert Sony neizdarībā un pavisam salauzt PlayStation 3 aizsardzību pret dažādu Sony nesankcionēta koda izpildi. Puņķaini pirāteļi savas torrentu lielveikalā (un tamlīdzīgās vietās) iepirktās spēlītes jau var spēlēt arī pašlaik, izmantojot modificētu firmware ar versijas numuru 3.41 vai mazāku. Procedūra, kas tiek saukta par "jailbreak", vairāk gan ir sāpes pakaļā. Bet šis panākums dos iespēju ne tikai minētajiem puņķutapām spēlēt spēlītes, par kurām nav maksājuši, bet arī entuziastiem atkal uzstādīt Linux uz jebkura PS3, tai skaitā Slim, kā arī, dabiski, izpildīt jebkuru citu kodu.

Kādā veidā? Nu tātad - ir atrasta metode, ar kuras palīdzību iegūt PS3 privāto atslēgu, publisko atslēgu un pārējos mainīgos, no kuriem tiek veidots paraksts. PS3 izpilda tikai kodu, kas parakstīts ar derīgu šādu parakstu. Mirušie kriptogrāfijas profesori griežas savos zārkos riņķī kā vilciņi, jo Sony ir pieļāvuši ļoti muļķīgu kļūdu - nav papūlējušies ģenerēt nejaušu skaitļi katram parakstam, kas tiek veidots kādam produktam. Uzzinot šo skaitli, iespējams izrēķināt privāto un publisko atslēgu un izrēķināt parakstu, kas, attiecīgi, jebkuram kodam būs nemainīgs. Šī metode nav izlabojama ar firmware atjauninājuma palīdzību. Kaut arī dažādās firmware versijās pašas atslēgas mainās, nejaušais skaitlis paliek nemainīgs. Tādējādi, maisam nu gals ir vaļā un vairs neko nevar izdarīt, lai situāciju vērstu par labu. Sākotnēji izrāvienu šajā virzienā veica "urķu" grupa fail0verflow. Taču tad uz skatuves atkal parādījās vecais, labais(?) George Hotz, tautā pazīstams kā geohot, kas ilgi mēģināja uzlauzt PS3, bet padevās, pazīstams arī kā iPhone "lauznis"... un vispār baigais gīks, kurš noteikti rausīs bargo piķi, un vecumdienās, ja tās vispār sagaidīs, panziķī vis nedzīvos. Khmm, tātad. Acīmredzot, nespējot atturēties no kārdinājuma, viņš ir pārtrumpojis fail0verflow un, izmantojot aprakstīto metodi, pirmais ir publicējis reālus rezultātus, turklāt ar mazliet lecīgu paziņojumu: "if you want your next console to be secure, get in touch with me. any of you 3. it'd be fun to be on the other side." Linux fanbois, klasterfakeri, kā arī dažādi zaglīgi tipi no zaglīgo kastas var nu priecāties. Jautājums gan - vai vispār to pirmo būs visai daudz? Varbūt viss šis pasākums pēc četriem gadiem kopš konsoles parādīšanās tirgū ir tik tālu zaudējis nozīmi, ka nu, ja neskaita kleptomāniju vai hronisku garnadzību, ir palicis tikai uberl33t hax0ru "because we can" faktors?
78 3 10 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://Notepad.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 10

0/2000

Malacis ko lai saka !

Visām spēlēm uzliek lielo ceiņiku un tad brīnās ka meiģina apiet tos kodus ! :D

8 0 atbildēt

vecs info, bet noder

0 0 atbildēt

kā pirātisms sanāk zādzība? kad es kko nokačāju, kādam citam tas pazūd?

3 3 atbildēt

Pasaule attīstās. :D Tā pat kā drošība un pirātisms.

0 0 atbildēt

Pats uz ziemassvētkiem tiku pie PS3 slim, domāju mosk jailbreikot, bet izlasot šo rakstu tā arī nesapratu vai jailbreikot vai kas tas par firmware un kā to izdarīt.... Domāju, ka būs kkada ahujenākā pamācība vai kas...

0 0 atbildēt