local-stats-pixel fb-conv-api

Gta v0

16 2

Mūsu industrijā ir trīs lielas komitejas, kas rūpējas par videospēļu satura novērtēšanu un tālāko to korekciju, tās būtu, PEGI (Pan European Game Information), ESRB (Entertainment Software Ratings Board) un, ekskluzīvi Japānai, CERO (Computer Entertainment Rating Organization). Katrai ir savi noteikti standarti, tomēr visbiežāk ir tā, ka videospēle nonāk pirmā ESRB rokās un jau pēc tam tiek aizslidināta pie pārējiem. Līdzīgi ir ar GTA V, kuru jau paspēja nomarķēt ar 17+ zīmi, pievienojot klāt nelielu aprakstu.

Ja ir vēlme nedaudz vairāk uzzināt par spēli, nebaidoties izbojāt dažus pārsteigumus no stāsta puses, tad iesaku pārlasīt šo ESRB vērtējuma kopsavilkumu:

Šajā atvērtās-pasaules piedzīvojumu videospēle, spēlētāji iejūtas trīs noziedznieku lomās, kuru sižeta līknes šķērsojas ar iedomu pilsētu Los Santos. Spēlētājs var pārslēgties starp varoņiem, lai sekotu līdzi izvēlētā tēla gaitām, izpildot misijas, kuras bieži iekļauj sevī kriminālas aktivitātes (piem., mašīnu zagšanu, bruņotu laupīšanu izpildi, cilvēku slepkavošanu).

Spēlētāji lieto pistoles, ložmetējus, šautenes un sprāgstvielas, lai nogalinātu dažnedažādākos ienaidniekus (piem., sāncenšu bandas locekļus). Spēlētajiem ir arī iespēja atklāt uguni uz nevainīgiem civiliedzīvotājiem, tomēr šī darbība var negatīvi ietekmēt turpmāko spēles progresu, tā kā tiek aktivizēta sodu sistēma, kura ierosina plašu policijas meklēšanu. Asins šļakatas rodas bieži, tomēr retāk tiek attēlota izkropļošana. Vienā ainā, spēlētājiem tiek dots uzdevums izmantot visus nepieciešamos līdzekļus, lai iegūtu informāciju no kāda spēles tēla - aina ir intensīva un ilgstoša, un iekļauj sevī nelielu mijiedarbību ar pašu spēlētāju (piem., reaģēt uz ekrāna redzamajiem norādījumiem).

Spēle iekļauj sevī seksuālo aktivitāšu/materiālu ekranizēšanu: netieša orālā dzimumlocekļa stimulācija un masturbācija; dažādi seksuāli pakalpojumi, kurus spēlēs varoņi saņem no prostitūtām - kamēr šajās ainās nav redzams kailums, erotiska vaidēšana var tikt dzirdēta fonā. Nūdisms ir sastopams, tomēr galvenoties divos apstākļos: kā klēpja deja striptīzbārā un vietā ar vīriešu kults biedriem, kuriem ir atkailinātas intīmas ķermeņa daļas, neseksuālā kontekstā.

Spēles ietvaros televīzijas programmas un radiostaciju reklāmās satur nepiedienīgu humoru: neskaitāmi seksa joki; apraksti par svaigām fekālijām un notekūdeņiem uz darbinieka ķermeņa; īslaicīga saskarsme ar nekrofiliju (bez nūdisma iezīmēm).

Dažas sekvences ļauj spēlētājam lietot narkotikas (piem., pīpēt no Bonga, aizšķilt marihuānas cigareti); tiek arī attēlota kokaīna lietošana. Dažos mirkļos, spēlētāju varoņi var lietot alkoholu un braukt zem tā iedarbības. Vārdi "piedr**t", "p*ža" un "nēģ**is" var tikt saklausīti dialogu laikā.

16 2 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 0

0/2000