local-stats-pixel fb-conv-api

Pitōns G[bloki daļa sestā]0

Šoreiz parādīšu, kā izmantot savu komandu kā noformēšanas komandu. Noformēšanas komanda ir jāveido kā iekškomanda savas komandas blokā, uz kuru pēc tam var attiecināt citu sevis izveidotu komandu, kuras saturs tiek pārbaudīts noformēšanas iekškomandā un sagatavots izvadei, lai to izmantotu sev vajadzīgajā vietā programmā. Ja vēlies sagatavot kādu no savām komandas iekškomandām kā noformēšanas komandu, tad aiz izveidotās komandas ir iekavās norādāms paredzētās komandas nosaukums, kurš tiks noformēšanas iekškomandā sagatavots atbilstoši attēlojamajiem kritērijiem. Pēc tam noformējamā, sevis izveidotā komanda, ir jāiekļauj noformēšanas iekškomandā, kur tai tiks piemērotas atbilstošās darbības, kuru rezultāts ir atgriežams ar programmēšanas rīka pitōns komandu 'return'. Tā pat arī ir atgriežama noformēšanas iekškomanda, kas noformēto citas komandas darbības rezultātu atgriezīs tai paredzētajā vietā, to nolsēdzot ar komandu 'return' aiz kuras seko noformēšanas iekškomandas nosaukums bez iekavām.

Ja vēlies kādu no sevis izveidotajām komandām pakļaut izveidotajai noformēšanas iekškomandai, tad tas ir izdarāms attiecīgo sevis izveidoto komandu iekļot iekavās aiz sevis izveidotās komandas, kurā esi noteicis noformēšanas iekškomandu, piešķirot to jaunam programmēšanas rīka pitōns elementam. Ja vēlies pilnībā pakļaut jauno, sevis izveidoto komandu noformēšanas iekškomandai, kuru esi iekļāvis iepriekšizveidotajā komandā, tad tas ir izdarāms ar zīmes '@' palīdzību, aiz kuras sekos tikai tevis izveidotās komandas nosaukums, kurā ir iekļauta noformēšanas iekškomanda.
def a(b):
⠀def c():
⠀⠀return b().lower().capitalize()
⠀return c
def d():
⠀return 'KOLOSALS'
e=a(d)
@a
def f():
⠀return 'ekstrems'
@a
def g():
⠀return 'nEiZmErOjAmS'
print d(), e()
print f(),g()

Ja vēlies sevis izveidotajā noformēšanas iekškomandā iekļaut arī mainīgos, kuri varētu būt nepieciešami jaunizveidotās komadas noformēšanai, tad tie ir iekļaujami gan kā noformēšanas iekškomandā, tos iekļaujot iekavās aiz noformēšanas iekškomandas nosaukuma, gan arī dzen komandas noformēšanas darbībās, kur komandas mainīgie tiks izmantoti noformēšanai, lai sagatavotu komandā iekļauto izvadei programmā. Noformēšanas iekškomandā iekļaut arī var nenoteiktu skaitu mainīgo un nenotektu mainīgo skaitu ar noklusētām vērtībām, kā to aprakstīju iepriekšejajā daļā.
def h(i):
⠀def j(l,m):
⠀⠀return i(l,m).replace(l[0],m)
⠀return j
def k(a,b):
⠀return a
@h
def l(a,b):
⠀return a
r='|<|||o|||>|'
p=h(k)
print k(r,'+'),p(r,'+')
print l(r,'-')

mēģini, vērtē, komentēemotion

4 0 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 0

0/2000