local-stats-pixel fb-conv-api

Pitōns F[masīvs trešā daļa]0

Šoreiz pastāstīšu kādas maģiskās apakškomandas, manuprāt, ir vērts piemērot programmēšanas rīka pitōns elementam, kura veids ir masīvs. Atgādināšu, ka maģiskās apakškomandas no parastajām atšķiras ar to, ka viņas ir kopējas vairākiem programmēšanas rīka pitōns elementiem. Tāpēc izmantojot viņas ir jābūt īpaši uzmanīgiem. Apakškomandu nosaukumi var atkārtoties, tomēr parastās apakškomandas ir atsevišķi pielāgotas katram elementam.

Maģiskā apakškomanda '__cmp__' ļauj salīdzināt divus masīvus, to uz kuru tika attiecināta maģiskā apakškomanda un to, kurš tika iekļauts iekavās aiz apakškomandas. Neiesaku izmantot šo maģisko apakškomandu, jo elementa vienību norādes un elementu vienības nav pakļautas viennozīmīgai secībai masīvā.
Maģiskā apakškomanda '__contains__' ļauj noteikt vai masīvā ir sastopama noteikta elementa vienības norāde. Ja iekavās aiz maģiskās apakškomandas iekļausi šo norādi, tad iegūsi pieņemtu pattiesību vai pieņemtas patiesības noliegumu (True) vai (False).
Maģiskā apakškomanda '__delitem__' ļauj no masīva izņemt masīva elementa vienību, kuras masīva elementa vienības norāde tika iekļauta iekavās aiz maģiskās apakškomandas.
Maģiskā apakškomanda '__getitem__' ļauj no masīva iegūt masīva elementa vienību, kuras masīva elementa vienības norāde tika iekļauta iekavās aiz maģiskās apakškomandas.
Maģiskā apakškomanda '__iter__' ļauj iegūt no masīva sarakstu, kurā elementa vienības ir masīva elementa vienību norādes, iekavās aiz maģiskās apakškomandas nav nekas norādāms.
Maģiskā apakškomanda '__len__' ļauj noteikt elementu vienību skaitu masīvā, iekavās aiz maģiskās apakškomandas nav nekas iekļaujams.
Maģiskā apakškomanda '__repr__' ļauj masīvu ar tā elementa vienībām pārvērst zīmju rindā, iekavās aiz maģiskās apakškomandas nav nekas iekļaujams.
Maģiskā apakškomanda '__setitem__' ļauj masīvā iekļaut masīva elementa vienību ar masīva elementa vienības norādi, iekavās aiz maģiskās apakškomandas, ar komatiem atdalītas, ir norādāmas masīva elementa vienības norāde un masīva elemneta vienības vērtība.

a={False:False,True:True,None:None}
b={None:None,False:False,True:True,'a':'A','aa':'AA','aaa':'AAA',}
print a.__cmp__(b)
print b.__contains__('aaa')
b.__delitem__('aa')
print b
print b.__getitem__('aaa')
print tuple(b.__iter__())
print b.__len__()
print b.__repr__()
b.__setitem__('b','B')
print b


mēģini, vērtē, komentēemotion

5 0 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 0

0/2000