local-stats-pixel fb-conv-api

Pitōns F[masīvs daļa otrā]0

Šoriez aplūkošu, kādas apakškomandas ir piemērojamas masīviem programmēšanas rīkā pitōns.

Apakškomanda 'clear' ļauj iztukšot visu masīvu, neatstājot tajā masīva elementa vienības, iekavās aiz apakškomandas nekas nav norādāms.
Apakškomanda 'copy' ļauj dublēt masīva elementu, iekavās aiz apakškomandas nekas nav norādāms.
Apakškomanda 'fromkeys' ļauj dublēt masīva elementa veinību norādes, pašas elementu vienības aizvietojot ar norādītu elementa vienību, kura iekļāujama iekavās aiz apakškomandas, atdalīta ar komatu no masīva vai, ja iekavās vien būs iekļauts masīva elements, tad elementa vienības masīvā tiks aizvieotatas ar pieņemtu tukšumu (None).
Apakškomanda 'get' ļauj iegūt masīva elementa vienību, ja iekavās aiz apakškomandas iekļauj atsauci uz elementa vienības norādi. Ja masīvā nav norādes uz elementa vienību, kādu iekļāvi iekavās aiz apakškomandas, tad elementa vienība tiks aizstāta ar pieņemtu tukšumu (None).
Apakškomanda 'has_key' ļauj notiekt vai masīvā ir sastopama iekavās aiz apakškomandas iekļautā norāde uz masīva elementa vienību ar peiņemtu patiesību vai pieņemtas patiesības noliekumu (True) un (False).
Apakškomanda 'items' ļaus tev iegūt sarakstu, kura veids ir grupa ar elementa veinībām, kuri ir rindas veida saraksti, kuros ir iekļauta norāde uz elementa vienību un ar komatu atdalīta elementa vienība, uz attiecināto masīvu, iekavās aiz apakškomandas nav nekas iekļaujams.
Apakškomanda 'iteritems' ļauj iegūt sarakstu, kurā kā elementa vienības ir saraksts, kura veids ir rinda ar masīva elementa vienības norādi un pašu masīva elementa vienību no masīva, uz kuru attiecināji apkškomandu. Iekavās aiz apkškomandas nav nekas iekļaujams.
Apakškomanda 'iterkeys' ļauj iegūt sarakstu, kurā kā elementa vienības ir masīva norādes uz elementa vienībām no masīva uz kuru attiecināji apakškomandu, iekavās aiz apakškomandas nekas nav iekļaujams.
Apakškomanda 'itervalues' ļauj iegūt sarakstu, kurā kā elementa vienības ir masīva elementa vienības no masīva uz kuru attiecināji apakškomandu, iekavās aiz apakškomandas nav nekas iekļaujams.
Apakškomanda 'keys' ļauj tikt pie saraksta, kura vieds ir grupa, no masīva elementa vienību norādēm, uz kuru attiecināji apakškomandu, iekavās aiz apakškomandas nav nekas iekļaujams.
Apakškomanda 'pop' ļauj piešķirt mainīgajam masīva elementa vienības vērtību, to izņemot no masīva. Iekavās aiz apakškomandas, jāiekļauj masīva elementa vienības norāde.
Apakškomanda 'popitem' ļauj piešķirt mainīgajam sarakstu, kura veids ir rinda. Saraksta elementa vienības būs pirmā masīva elementa veinības norāde un elementa vienības vērtība. Apakškomanda izņems no masīva elementa vienību un elementa vienības norādi no masīva, uz kuru attiecināji apakškomandu, tās piešķirot mainīgajam, iekavās aiz apakškomandas nav nekas iekļaujams.
Apakškomanda 'setdefault' ļauj mainīgajam piešķirt masīva elementa vienības vērtību, ja iekavās aiz apakškomandas ir iekļauta masīva elementa vienības norāde. Ja masīvā nav elementa vienības ar esošo norādi, tad apakškomanda papildinās masīvu ar pieņemtu tukšu elementa vienību (None) vai, ja iekavās aiz elementa vienības norādes, ar komatu atdalīta sekos vēlamā elementa vienības vērtība, tad papildinās masīvu ar elementa vienības norādi un elmeneta vienības vērtību, pašu elementa vienību piešķirot mainīgajam.
Apakškomanda 'update' ļauj viena masīva elementa vienību norādes un elementu vienības, pārnest uz otru masīvu, pārklājot visas elementa vienības ar elementa vienību norādēm no masīva, kurš tika iekļauts iekavās aiz apakškomandas. Ja masīvā uz kuru attiecināji apakškomandu ir elementa vienības, kuras nebija masīvā, kuru iekļāvi iekavās aiz apakškomandas, elementa vienības ar elementu vienību norādēm saglabāsies masīvā.
Apakškomanda 'values' ļauj iegūt sarakstu, kura veids ir grupa ar masīva elementa vienībām, iekavās aiz apakškomandas nekas nav iekļaujams.
Apakškomandas 'viewitems','viewkeys' un 'viewvalues', ļauj iegūt attiecīgi no masīva sarakstus ar masīva elementa vienības norādēm un elementa vienības vērtībām, elementa vienības norādēm un elementa vienības vērtībām. Iekavās aiz apakškomandām nav nekas iekļaujams.

a={1:'a',2:'b',3:'c',4:'d'}
b=a.copy()
print b
b.clear()
print b
b=a.fromkeys(a,'Te')
print b
b.clear()
b=a.copy()
print b.get(3)
print b.has_key(4)
print b.items()
print list(b.iteritems())
print tuple(b.iterkeys())
print set(b.itervalues())
print b.keys()
c=b.pop(3)
print c
d=b.popitem()
print d
b.setdefault(6,'g')
print b
b.update(a)
print b
print b.viewitems(),b.viewkeys(),b.viewvalues()


mēģini, vērtē, komentēemotion

2 0 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 0

0/2000