local-stats-pixel fb-conv-api

Pitōns D[aprēķini daļa otrā]1

12 0

Pirms turpinu aprakstīt, kā ar programmēšanas rīku pitōns var pārliecināties, par kāda pieņēmuma patiesumu, aprakstīšu apakškomandu, kuru vari izmantot, lai no decimāldaļskaitļa iegūtu skaitļus, kuri atbilst veselai daļai vai kāds ir mazākais numurs ar kuru reizināt skaitli, lai tas pārtaptu par desmitciparu sistēmas numuru. Skaitļa apakškomanda 'as_integer_ratio' ļaus tev iegūt divus numurus no skaitļa, ja noslēgsi šo apakškomandu ar iekavām, kurās nekas nav iekļauts, tad šī apakškomanda, pirms tās ar atdalīto punktu skaitli, izteiks divos numuros, kur pirmais numurs būs mazākais iespējamais numurs, kāds ir iespējams reizinot numuru ar šo skaitli, uz kuru attiecināji apakškomandu un otrais numurs būs mazākais numurs ar kādu iespējams reizināt norādīto skaitli, lai tam zustu decimāldaļa. Ja skaitli neizsaki kā programmas elementu, skaitlis ir iekļaujams iekavās pirms apakškomandas pielietošanas.

print (3.5).as_integer_ratio()
a=0.25
b=a.as_integer_ratio()
print b

Kā jau vienā no iepriekšējiem rakstiem minēju, uz skaitli var attiecināt tā saukto maģisko apakškomandu. Maģisko apakškomandu raksturo tas, ka tā sākas un beidzas ar divām apakšsvītrām '_'. Maģiskās apakškomandas raksturo tas, ka tās arī var tikt attiecinātas uz cita veida programmas elementiem. Piemēram apakškomanda '__eq__' var tikt attiecināta, kā uz skaitli, tā uz zīmi vai zīmju rindu, bet nevar tikt attiecināta uz numura, gara numura vai patiesu, nepatiesu vērtību raksturojošu elemenu. Ieteiktu būt uzmanīgam ar maģisko apakškomandu izmantošanu, jo jaucot dažādus elementus, tās, vēlamā rezultāta vietā, vēstīs par kļūdu.

Maģiskā apakškomanda '__eg__' ļaus tev pārliecināties vai elementu vērtība ir vienāda.
Maģiskā apakškomanda '__ge__' ļaus tev noteikt vai elementa vērtība ir lielāka vai vienāda, ar iekavās aiz apakškomandas norādīto vērtību.
Maģīskā apakškomanda '__gt__' ļaus tev noteikt vai elementa vērtība ir lielāka par vērtību, kura norādīta iekavās aiz apakškomandas.
Maģiskā apakškomanda '__le__' ļaus tev noteikt vai elementa vērtība ir mazaka vai vienāda ar iekavās aiz apakškomandas norādīto vērtību.
Maģiskā apakškomanda '__lt__' ļaus tev noeteikt vai elementa vērtība ir mazāka par vērtību, kura norādīta iekavās aiz apakškomandas.
Maģiskā apakškomanda '__ne__' ļaus tev pārliecināties par to, ka vērtība, kura norādīta iekāvās aiz apakškomandas nav vienāda ar uz vērtību, uz kuru tika atteicināta maģiskā apakškomanda.
Maģiskā apakškomanda '__nonzero__' ļaus tev pārliecināties, ka elementa vērtība nav nulle.

c=float(3)
d=3.0
e=2.0

print c.__eq__(d)
print 'ab'.__eq__('ab')
print e.__ge__(5.0)
print d.__gt__(e)
print c.__le__(3.0)
print (2.5).__lt__(d)
print d.__ne__(0.0)
print (e).__nonzero__()
print (0L).__nonzero__()

mēģini, vērtē, komentēemotion

12 0 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000

sevis pēc emotion

2 0 atbildēt