local-stats-pixel fb-conv-api

Pitōns C[zīmes pirmā daļa]0

Programmēšanas rīks pitōns paredz arī izteikt atsevišķu zīmi vai burtu ar skaitli, kuru var izmantot, lai zemākā datu līmenī šo zīmi vai burtu atpazītu. Kā tiks atpzaīts burts vai zīme ir atkarīgs no ierīces vai ierīces programmnodrošinājuma, tāpēc šoreiz vien apskatīšu tādas komandas, kuras var izmantot praktiski jebkura ierīce, lai atpazītu latīņu burtus un arābu skaitļus, kā arī palīgzīmes.

Ja tevi interesē ar kādu skaitli programmēšanas rīks pitōns sasaista, kādu zīmi, to var izdarīt ar sekojošu komandu 'ord', aiz kuras iekavās ir iekļaujama zīme, kurai vēlies noteikt atsauci uz skaitli, kurš tiek izmantots burta atpazīšanai tavā ierīcē.


print ord('a')
b=ord('~')
print b

Par cik skaitli arī var izteikt kā zīmju posmu, tad arī skaitļa zīmei ir iespējams noteikt atsauci uz apzīmējumu, kurš tiek izmantots tavā ierīcē, lai parādītu to kā ciparu uz tavas ierīces. Par cik skaitlis sastāv no cipariem, tad iekavās aiz komandas 'ord' ir ieliekams vien cipars, kurš ir izteikts ar vienu zīmi.

print ord('1')
c=ord('3')
print c
print ord(' ')

Ja vēlies no kāda skaitļa izteikt zīmi, kurš tiek sasaistīts ar kādu no zīmēm, kura nodrošina tavas ierīces teksta attēlošanu, tad to var izdarīt ar komandu 'chr', kura pārveidos skaitli, kurš ir iekļauts iekavās aiz komandas, par burtu, zīmi vai ciparu. Es neiesaku izmantot zīmes, kuras atpazīšanas skaitlis pārsniedz 127. Ja izvēlēsies skaitli, kurš ir lielāks par 127, tad ar komandu varēsi iegūt zīmes, kuras cita ierīce var neatpazīt tā pat kā ierīce, kurā izmantoji skaitli atpazīšanai. Kopumā skaitlis komandas 'chr' izmantošanai nedrīkst pārsniegt 255.

print chr(33)
d=chr(82)
print d
print chr(82+32)

Šādā veidā ierīce, ar kuru strādā nodrošina teksta attēlošanu tavā ierīcē, kas paredz to, ka atsaucoties uz vienu un to pašu norādi tiks iegūts tāds pats burts vai zīme. Ja ierīces reģistrā, kura atbild par zīmju glabāšanu nomainīsi kādas zīmes attēlošanas kārtību, tad visas zīmes tavā ierīcē tiks attēlotas sekojot izmainītajai kārtībai. Kas ir par pamatu tam, ka dažādās ierīcēs zīmes ir nedaudz atšķirīgas.

mēģini, vērtē, komentēemotion

8 0 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 0

0/2000