local-stats-pixel fb-conv-api

Pitōns B[zīmju rinda daļa ceturtā]0

Programmēšanas rīks pitōns paredz izmantošanai jau esošas apakškomandas, kuras ir turpināmas aiz tevis izveidotā zīmju rindas elementa, papildinot to ar apakškomandu, kas turpināma aiz punkta. Apakškomandas galā parasti ir iekavas, kuras paredzētas dažādu nosacījumu iekļaušanai, kuri attiektos uz appakškomandas izmantošanu attiecībā pret tevis izveidoto elementu. Vienkāršākas apakškomandas beidzas ar iekavām, tajās neiekļaujot neko. Šādas apakškomandas nosaka vienkāršas darbības ar tevis izveidoto elmentu, kuras neprasa papildus nosacījumus. Es apskatīšu četra veida vienkāršas apakškomandas, kuras ir attiecināmas uz zīmju rindu un kurām nav nepieciešāmi papildus nosacījumi.

1 zīmju rindā pirmā zīme tiek pārveidota par leilo burtu, ja izveidotajā elementā zīmju rinda sākas ar mazo burtu. Apakškomanda 'capitalize' pārveidos to par lielo. Šāda apakškomandas izmantošana noder, ja gribi kādu vārdu pārveidot par īpašvārdu vai sākt ar to teikumu, kā arī vari attiecināt uz teikumu, ja tevis izviedotā zīmju rinda sākas ar mazo burtu.

pils='sabile'
print pils.capitalize()
teik01='maz bija sniega.'
teik02=teik01.capitalize()
print teik02

2 visus zīmju rindas burtus pārveido par mazajiem burtiem. Apakškomanda 'lower' pārveidos visus zīmes rindas burtus par mazajiem. Šāda apakškomanda noder, ja vēlies vārdu, kurš ir uzrakstīts ar lielajiem burtiem padarīt par vārdu ar mazajiem burtiem.

var01='dieNNakts'
print var01.lower()
var02='TAGAD TU MAN SKATIES!'
var03=var02.lower()
print var03

3 zīmju rindas atsevišķus burtus vai pirmo burtu pārveido par lielo burtu. Apakškomanda 'title' pārveidos atsevišķus zīmju rindas burtus vai pirmo burtu par lielo burtu. Šāda apakškomandas izmantošana noder, ja vēlies zīmju rindā visus vārdus redzēt sākoties ar lielo burtu.

var04='viens+divi'
print var04.title()
var05='Diena ar lielo burtu'
var06=var05.title()
print var06

4 zīmju rindas visus burtus pārveidos par lielajiem burtiem. Apakškomanda 'upper' pārveidos zīmju rindā iekļautos burtus par lielajiem. Šādas apakškomandas izmantošana noder, ja vēlies izcelt vārdu vai burtu sakopojumu sevis izveidotajā zīmju rindā.

var07='udens@riga.lv'
print var07.upper()
var08='uzmanibu bridinajums!'
var09=var08.upper()
print var09

mēģini, vērtē un arī komentēemotion

8 3 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 0

0/2000