local-stats-pixel fb-conv-api

Adobe Premiere Pro CC - labākie iestatījumi priekš 1080p60FPS5

Sveiks skatītāj!

Esmu atgriezies ar jaunu video, bet šoreiz nav gameplay, bet tutorial .

Parādīšu labākos render settingus priekš Adobe Premiere Pro CC.

Ceru, ka noderēs !

32 0 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 5

0/2000

Čali, galīgi garām! 

Tu pusi no settingiem nejēdz. Pie tam VBR 2 pass nav tikai izmēru palielinoša opcija, bet arī kompresācijas kvalitātes uzlabošana. Nav nekādas jēgas no 320kb/s audio ja YouTube kompresē uz 128 bitiem. Bitreits arī nav jātur defaultā bet gan jāregulē zem projekta settingiem.

Youtube oficiālajā lapā rakstīts - https://support.google.com/youtube/answer/1722171?hl=en

Kā arī aizmirsi atķeksēt vienu no svarīgākajiem settingiem - Render at maximum depth.

P.S. Mīnusu nelikšu, taču saukt šos settingus par "labākajiem" gan ir apšaubāmi

2 0 atbildēt

Constant Bit Rate (CBR) - izmantojot šo kompresijas opciju, tu izvēlies konstantu jeb nemainīgu bitu skaitu, ko izmantot vienas sekundes kompresijai. Ieguvums ir tāds, ka video tiks saspiests ātri un ar labu kvalitāti, ja izvēlēsies pietiekami augstu bitrate. Trūkums ir tāds, ka var būt liels faila izmērs.

Kā zināms, video sastāv no vairākām bildēm, kas seko ātri viena pēc otrs. Katru šo bildi sauc par kadru. Līdz ar to ir arī termins - fps jeb frame rate per second.

Video kompresija notiek tā, ka video encoderis paņem vienu bildi un šī bilde kļūst par galveno (key) bildi. Noteikts skaits nākamo bilžu tiek atvasināts no galvenās bildes. T.i. otrais kadrs tiek saglabāts nevis pilnībā, bet gan tiek saglabātas atšķirības no galvenās bildes.

Variable Bit Encoding (VBR) - jeb mainīga bitu daudzuma izmantošanu kompresijai katru sekundi.

Tā kā bieži vien video daudzi kadri ir līdzīgi t.i. katrs kadrs nav krasi atšķirīgs no nākamā kadra vai video sekundes, tad var dažām sekundēm izmantot lielāku bitu skaitu kompresijā un citai sekundei izmantot mazāku bitu skaitu. Līdz ar to nosaukums - variable bit encoding. VBR bitrate nozīmē vidējo bitrate t.i. ja vienā sekundē ir izmantoti 10 Mbiti un citā 14 Mbiti, tad bitrate būs 12 Mbit. VBR ieguvumam būtu jābūt skaidram - mazāks faila izmērs, nezaudējot būtiski kvalitāti. Taču šis process aizņem vairāk laika.

VBR 1-pass veic kompresiju vienā paņēmienā, vienreiz izejot cauri video. VBR 2-pass veic kompresiju, pirmoreiz izejot cauri video un veicot analīzi, un otrajā reizē veic pašu kompresiju. Tāpēc VBR 2-pass mēdz būt daudz lēnāks, bet rezultāts kvalitatīvāks.

Tagad vajadzētu saprast, ka VBR ar vidējo 12 Mbit un max 15 Mbit bitrate nebūs labāks par CBR ar nemainīgu 15 Mbit birate. Fails VBR gadījumā būs mazāks, bet process aizņems ilgāk. Līdz ar to CBR/VBR izvēle ir atkarīga no vēlmēm.

Starp citu, nav tā, ka nav izmaiņu starp NTSC un PAL. Paskaties, kas notiek, kad tu nomaini uz PAL - fps tiek nomainīts uz 50 no 60.

0 0 atbildēt

nav interesanti ja liec latvieshu protala angliski vissu tapat nedabusi vairak par 600 subiem   

0 1 atbildēt