local-stats-pixel fb-conv-api

Laima Vaikule: Tagad modē ir izvilkt visu veco1

Dziedātāja Laima Vaikule (55) aizvadītās nedēļas nogalē atgriezās savā Jūrmalas rezidencē Bulduru prospektā, lai izvēlētos skatuves tērpus starptautiskajam jauno izpildītāju konkursam Jaunais vilnis 2009 un, līdzīgi kā iepriekšējos gados, palīdzētu Latvijas pārstāvei sagatavoties konkursam.

Nesen atgriezāties no Vitebskā notiekošā festivāla Slavjanskij bazar, kur bijāt žūrijas priekšsēdētāja. Kā vērtējat Latvijas dziedātājas Kristīnas Zaharovas sniegumu šajā festivālā?

Nu jā, tā viņai iznāca. Pareizāk sakot, viņai neiznāca. Vēlreiz varēja pārliecināties, ka ļoti svarīgs ir repertuārs. Viņai bija izvēlēts nepareizs repertuārs, tāpēc viņa paspēlēja. Man viņa ļoti patika, jo Kristīna ir laba meitene, kas labi dzied, un viņai viss ir kārtībā. Taču viņa nevarēja sevi parādīt dēļ nepareizi izvēlēta repertuāra. Runājot par viņas vizuālo tēlu, pie tā vienmēr var piestrādāt. Ziniet, labi nekad nav, vienmēr var būt kaut kas labāks. Viņa ir smuka meitene, un vajadzēja domāt ne tikai par repertuāra izvēli, bet arī par to, kā izskatīties uz skatuves. Vajadzēja kādu speciālu skatuves kostīmu, nevis vienkāršu kleitu, ar ko var uz dzimšanas dienu iet. Ziniet, kritizēt ir ļoti smieklīgi, jo viņa jau tikai sāk savu muzikālo karjeru un vēl nezina, kā vajag sevi parādīt.

Vai bieži jūs aicina dažādos konkursos un festivālos vērtēt jaunos talantus?

Esmu vairākas reizes aicināta uz dažādiem konkursiem kā žūrijas pārstāve. Savulaik Jaltā un Kazahstanā vērtēju jaunos dziedātājus, taču kā žūrijas priekšsēdētāja biju tikai Vitebskā un Kazahstanā. Taču nosaukumam žūrijas priekšsēdētāja nav īpašas nozīmes. Mēs, žūrijas pārstāvji, liekam atzīmes un kopā vērtējam jaunos konkursantus, un tāpēc jau neesmu vissvarīgākā persona žūrijā.

Jebkurš konkurss ir patīkams, jo var redzēt tendences. Patīkami, ka jaunie cilvēki tagad ir ļoti izglītoti. Ja kādreiz vienkārši bija pabeigta mūzikas skola, tagad jaunajiem cilvēkiem ir augstākā izglītība, un ir prieks sazināties ar izglītotiem cilvēkiem.

Medijos plaši aprakstīts, ka Laima Vaikule palīdz Aishai gatavoties Jaunajam vilnim.

Aisha man patīk. Man liekas, ka viņa ir interesanta. Mēs esam runājušas. Taču nevar nevienam neko uzspiest, jo katrs cilvēks ir individualitāte. Es nevaru diktēt. Ja viņai būs interesanti, Aisha manī ieklausīsies. Viņa ir ļoti patīkama meitene un talantīga. Es vēl nezinu, kādi ir pārējie konkursanti, tāpēc pagaidām ir ļoti grūti spriest par Aishas izredzēm Jaunajā vilnī. Aisha man patīk, jo viņai ir sava skaņa, un tas ir pats galvenais. Daudziem tas nepiemīt.

Iepriekšējos gados, gatavojoties Jaunajam vilnim, bijāt konsultante Latvijas konkursantiem Andrim Ērglim un Intaram Busulim. Vai viņi ieklausījās jūsu padomos?

Jā, viņi pilnībā mani klausīja.

Pagājušajā vasarā jūs ar Krievijas estrādes zvaigzni Borisu Moisejevu viļņa laikā prezentējāt jaunu dziesmu. Vai arī šogad dzirdēsim kaut ko jaunu?

Tagad jau modē ir izvilkt visu veco un rādīt kā jaunu. Tieši tā arī būs šajā vilnī, kad uzstāšos komponista Jurija Antonova radošajā vakarā. Būs pavisam vecas dziesmas jaunās skaņās. Diemžēl no Raimonda Paula šogad nekā nebūs.

Visu laiku to vien dzird, ka Laima Vaikule koncertē Krievijā un ASV, bet kāpēc šovasar nav jūsu solo koncertu Latvijā?

Nav laika. Biju gan domājusi arī par Latviju, bet pārāk daudz problēmu un nav vērts lauzt visu, lai tikai man šeit būtu koncerts. Tas nav izdevīgi, jo ceļš ir dārgs un manam pavadošajam sastāvam būtu nepieciešama viesnīca, kas arī šobrīd ir dārgs prieks.

Es jau pati nerīkoju savus koncertus. Man piedāvā uzstāties, un tad es izskatu piedāvājumu. Šovasar sanācis Jūrmalā muzicēt privātos pasākumos un draugu ballītēs.

Kuru valsti var dēvēt par jūsu patstāvīgo dzīvesvietu?

Vilcienu. Es lielākoties esmu ceļā. Par mēnesi ilgāk neuzturos vienā valstī. Paldies Dievam, ka ir Jaunais vilnis, tad ilgāk izdodas pabūt mājās.

Kā dižķibeles laikā klājas jūsu privātajam biznesam, skaistumkopšanas salonam Laimalukss?

Jā, tagad ir krīze, un galvenais ir izdzīvot. Nav runa par biznesu, bet ceru, ka spēsim izdzīvot. Salonā jau 15 gadus strādā profesionāļi, un man nav jābūt šeit klāt, lai uzraudzītu, kas notiek salonā. Paldies Dievam, ka man salons ir tikai Rīgā, jo nav laika un uzmanības savu biznesu veidot citās valstīs.

Kā pavadāt vasaru savā Jūrmalas rezidencē?

Šobrīd mana galvenā atpūta ir dārza dizains. Es izplānoju ko un kā stādīt, bet ziedus un krūmus stāda profesionāļi. Man katru vasaru dārzā viss tiek radīts no jauna. Te neienāk jaunās modes tendences, bet viss iiekārtots pēc sirds patikas. Man ļoti mīļš ir savs dārzs. Skriet pa pludmali gan vairs nevaru, jo man ir meniska plīsums ceļa locītavā. Vēl nezinu, kad veikšu operāciju, jo pēc operācijas ir jāpavada kāds laiks slimnīcā. Taču noteikti to darīšu ārpus Latvijas.

du mūziku klausāties, kad esat mājās?

Klusumu. Tā pašreiz priekš manis ir vislabākā mūzika. Nav vairs neviena īpaša mūziķa, ko es klausītos. Un sevi es nekad neklausos. Es tik daudz sevi dzirdu un kontrolēju, ka man pietiek.

Kas pieskata jūsu četrkājainos mīluļus Lauru un Džindžeru, kamēr ceļojat?

Kamēr esmu prom no mājām mana māsa ir uzņēmusies mājas pārvaldnieces pienākumus. Māsa un citi mājinieki arī pieskata manus suņus. Līdzi savus mīluļus neņemu, jo man žēl viņus traumēt.

6 22 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000

Tu esi ĶERTSemotion

4 0 atbildēt