local-stats-pixel fb-conv-api

Tiešām ātra ābolkūka :))3

62 0

Esmu saldummīle, ļoti patīk gatavot visu ko garšīgu. Studiju gads iesākās ar praksi, kuras laikā dzīvoju pie prakses vadītājas. Izrādījās, ka arī viņa ir saldummīle. No viņas aizguvu lielisku recepti tiešām ātrai un gardai ābolkūkai.

Faktiski ir tā, ka šī recepte pieļauj variācijas ar pildījumu - rudenī āboli, vasarā jāņogas, domāju, ka pavasarī var mēģināt ar rabarberiem. Galvenais lai pildījums ir skābs.

Nofotografēju tikai vienu bildi, bet recepte ir viegla, nav vajadzības izplūst detaļās. :D

Vajadzēs:

4 skābus ābolus - nomizot, izņemt serdītes, sagriezt šķēlēs

baltmaizi - varu ieteikt Liepkalnu sviesta baltmaizi, šodien cepu tieši ar šo maizīti, bet noteikti laba būs jebkura baltmaize

2 olas, kuras jāsakuļ ar 3/4 krūzes piena, un 2 tējkarotēm cukura

kā arī 100g sviesta, vēl 75 - 100g cukura, 150g miltu, 1 tējkaroti cepamā pulvera, un vaniļas cukuru ja patīk, ja ne, tad pēdējo izlaižam - tas viss drumstalām.

Tātad - izvēlēto cepamformu izklājam ar cepamo papīru. Formā blīvi izkārto maizes šķēles vienā kārtā. Garoziņas maizei nav jāņem nost, tās netraucē. Starp šķēlēm noteikti paliek spraugas, bet tad vajag salauzt mazākus gabaliņus, un spraugas aizpildīt.

Pārlejam maizi ar olām, kas sakultas ar pienu un 2 tk. cukura.

Pa virsu uzklājam sagrieztās ābolu šķēlītes.

Palielā bļodā saber kopā 75 - 100g cukura, 1tk. cepamo pulveri, 150g miltus, vaniļas cukuru, 100g sviestu, ko sakapā gabaliņos. Nomazgājam rokas, samīcam drumstalas, ko pārberam pāri āboliem.

Cep 200 grādos 20 - 25 minūtes.

Mana mamma par šo kūku teica tā: "Ja kūkai virsū ir drumstalas, tad nav nozīmes ar ko tā ir, tāpat visgaršīgākās ir drumstalas"

Daļa patiesības vien ir, ēdot tā vien gribās noēst drumstalas, bet nevajag... Viss kopā garšo ideāli. Un ja vēl ir piparmētru tēja - labākais našķis rudenīgam vakaram kopā ar mīļajiem :))

62 0 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 3

0/2000

Recepti pielieku klāt saviem krājumiem! :)

1 0 atbildēt