local-stats-pixel fb-conv-api

Sīrupa pagatavošana.2

41 2

Dzērienu gatavošanai bieži lieto sīrupus: cukura sīrupu (kā galveno saldinātāju) un dažādus aromātiskos sīrupus (augļu, ogu, vaniļas, kafijas, šokolādes u.c.).

Sīrupi viegli samaisāmi ar citiem šķidrumiem, un atšķirībā no cukura šķīdināšanas, it sevišķi aukstā šķīdumā, tie paātrina dzēriena pagatavošanu. Turklāt, lietojot sīrupu, dzērieni saglabā dzidrumu. Ja saldināšanai izmanto pūdercukuru vai smalko cukuru, dzēriens kļūst nedzidrs.
Sīrupu pagatavot nav grūti. Sniedzam dažas sīrupa pagatavošanas receptes.

Cukura sīrups.

Nepieciešamās sastāvdaļas (1l)

1 kg cukurs, ¾ l ūdens

Pagatavošana:

Tīrā traukā ieber cukuru, uzlej verdošu ūdeni, liek uz uguns, uzvāra un vārīšanu turpina uz mazas liesmas, līdz veidojas dzidrs sīrups. Putas, kas rodas vārīšanas laikā, uzmanīgi nosmeļ ar karoti. Dažkārt uz karotes paliek pelēka kārtiņa – tā jānoslauka ar tīru lupatiņu. Uzvārītais sīrups jāizkāš caur sietiņu vai marli tīrā porcelāna vai emaljētā traukā. Ja sīrups netiek aromatizēts, to atdzesē un pēc tam pārlej tīrās pudelēs. Pudeles ieteicams aizkorķēt un glabāt tumšā, vēsā vietā.

Cukura sīrups uzglabājas diezgan ilgi. Ja, ilgi glabājot, tajā veidojas kristāli, sīrups jāpārvāra, iepriekš pielejot mazliet ūdens.

Aprikozu, persiku sīrups.

Nepieciešamās sastāvdaļas (1l)

300 – 400 g aprikozes vai persiki, ¾ glāzes cukurs, 1 ½ glāze cukura sīrups (skatīt iepriekšējo recepti), 1 glāze ūdens.

Pagatavošana:

Gatavām aprikozēm vai persikiem izņem kauliņus un saspaida, līdz rodas viendabīga masa. No aprikozu (persiku) kauliņiem izņem kodolus, noloba miziņu, pēc tam kodolu sarīvē uz smalkas rīves un samaisa ar iepriekš pagatavoto masu. Virsū uzkaisa cukuru un noliek uz divām stundām ievilkties, tad pielej aukstu ūdeni, izmaisa un atstāj ievilkties vēl vienu stundu. Pēc tam izkāš. Iegūto sulu samaisa ar cukura sīrupu, liek uz uguns un vāra 5 minūtes, tad atdzesē un salej pudelēs. Pudelēs var ielikt dažus attīrītus un uz pusēm pārgrieztas aprikozu vai persiku kodolus.

Sīrupu ieteicams glabāt aukstā vietā aizkorķētās pudelēs.

Banānu sīrups.

Nepieciešamās sastāvdaļas (1l)

½ kg notīrīti banāni, 2 glāzes cukurs vai pūdercukurs, 2 – 3 glāzes ūdens.

Pagatavošana:

Notīrītos banānus sarīvē uz plastmasas rīves. Banānu putriņu liek traukā, pārlej ar aukstu ūdeni, uzkaisa cukuru vai pūdercukuru un labi izmaisa. Maisījumu noliek uz 4 stundām ievilkties, bet pēc tam pārliek pudelēs un aizkorķē. Sīrupu glabā vēsā vietā.

Riekstu sīrups.

Nepieciešamās sastāvdaļas (1 l)

10 lazdu rieksti (valrieksti) vai 15 mandeles, 1 l karsts cukura sīrups (skatīt recepti iepriekš)

Pagatavošana:

Riekstus notīra un smalki sagriež vai saberž. Ieber katlā, pārlej ar karstu cukura sīrupu, pārklāj ar pergamentu, cieši apsien un noliek uz 4 – 8 stundām aukstumā, lai ievilktos. Pēc tam sīrupu izkāš, salej pudelēs un labi aizkorķē. Sīrupu glabā aukstā vietā.

41 2 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000

yey vareshu ar vafeleem taisiit ^^

5 0 atbildēt

pirmais raksts pie receptem kur nav beigas bon apetit (vai ka tur bija) :D

0 0 atbildēt