local-stats-pixel fb-conv-api

Risoto perfektām vakariņām30

314 6

Cik nu labi varu, centīšos jums parādīt ļoti, ļoti, ĻOTI garda ēdiena recepti, ja risoto ir pareizi uztaisīts, tad neko tamlīdzīgu nebūsiet nekad garšojuši, jo gala rezūltātam ir ļoti specifiska garša.

(Jau uzreiz atvainojos par bilžu izmēru un kvalitāti dažās bildēs. Mans fotoaparāts ir tizls, viņam nav normāls fokuss, ja vien neierubū zibspuldzi, baterija ir gandrīz beigta un tāpēc, ar pēdējo atlikušo minūti necentos bildēt no visām pozīcijām, tikai svarīgāko, un es to aparātu ienīstu.)

Sastāvdaļas:

- 1 vai 2 sīpoli(kā labāk patīk, bet pietiek ar 1).
- 1 paprika
- 500 grami maltās gaļas
- Rīsi
- Lociņi un/vai tamlīdzīgi zaļumi
- konservēta kukurūza
- Čilī pipars vai asā mērce(pēc pašu izvēles gribat asu vai neasu, var arī nebūt). Tas cik daudz pielikt atkarīgs, no pipara vai mērces asuma, tik nepārspīlējiet.
- SALDĒTIE zirņi vai arī svaigi, tik dieva dēļ nelieciet konservētos, sabojāsiet visu garšu.
- Dārzeņu buljons - nekāds vistas, tikai dārzeņu.

Garšvielas:


- Karijs - bez šī neiztikt, apmēram 1 tējkarote.
- Parastie pipari vai manā gadījumā Citronpipari. 1/4 no tējkarotes.
- Sāls 1/3 vai 1/2 no tējkarotes
Ar garšvielām nepārspīlējiet, ja pārāk asu ēdienu var izlabot ar krējumu, tad neko nepadarīsi, ja esi bijis idiots un pielicis puspaku sāls vai citas garšvielas.

314 6 30 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 30

0/2000

"ja uzdrīkstēsieties šo ēdienu sačakarēt ar kečupu, tad es atnākšu uz jūsu māju un iesperšu jums pa galvu"  emotion

36 1 atbildēt

Pilna rīkle ar siekalām :D

Žēl,ka es māku tikai uzvārīt pelmaņus :D

18 0 atbildēt

"ja uzdrīkstēsieties šo ēdienu sačakarēt ar kečupu, tad es atnākšu uz jūsu māju un iesperšu jums pa galvu"

Chalange accepted

13 0 atbildēt

Labi, ka man ledusskapis tukšs.  Šitādi attēli uzdzen apetīti.

8 0 atbildēt

Mana virtuve ir tīra un kārtīga, ta nu piekasās par plīti - vietu, kas jebkurā virtuvē parasti ir visnetīrākā, visi trauki un galdi vienmēr ir līdz pēdējam nomazgāti pirms un pēc katras darbības. Vismaz paša bildēts.

8 0 atbildēt

Nu reāli jau viņš izskatās arī labāk. Te gan tikai tik daudz, cik mans tizlais, vecais fotoaparāts smuki varēja nobildēt. + vēl aizmirsu pieminēt, ka sīpoli un malto gaļu labāk cept cepamajā sviestā, tas it īpaši ietekmē sīpolu garšu. Tas, atšķirībā no eļļas, pēc tam labāk saiet kopā ar buljonu.un garšo arī savādāk.

I know this stuff.

4 0 atbildēt
VBP avatarsVBP

vot to es saucu par kaartiigu rakstu nevis kkaada sjeelas bilden no neta sakopeetas!super!

 

veelam shai sadaljai buus daudz un dazhaadi turpinaajumi!;)

prieks ka kaads dalaas ar saviem kulinaarijas nosleepumiem!

4 0 atbildēt

Nesaprotu, kaads vispaar sakar receptei ar padilushaam virtuveem, galvenais, ka viss ir siiki un smalki aprakstiits un safocheets.

Taisiishu jau shovakar

3 0 atbildēt

 

Tad netēlo gudro un nopērc man jaunu, neatteikšos. Man pašlaik nav liekas naudas priekš jauna fotoaparāta un par brīvu viņus arī nekur nedod.. diemžēl. Un kāds sakars ar marku, viņi visi zem tā iepakojuma ir vienādi, vienīgi Optima Līnijā varētu būt kāda nagla pa vidu.

3 0 atbildēt

Garšīgi. Pie kājas zirņi, tāpat izskatās apetītlīgi.

3 0 atbildēt

+++ rīt pamēģināšu uztiasīt un gaidu vēl!! :)

2 0 atbildēt
   

kas vainas buljonam? Ja pirksi normālu magī buljonu, nevis optima linija, tad ideāli. Visa tā īpatnējā garša slēpjas tieši no buljona un karija. Njā, atzīstu, varēju smukāku gatavošanas procesu taisīt, bet biju diezgan noguris, + vēl man visu laiku kāds krita uz nerviem un vazājās apkārt pa virtuvi, nākošreiz viss būs pa smuko.

2 0 atbildēt

iespaidojies no mārtiņa  sirmā

1 0 atbildēt

Ir dažādu veidu risoto, šim vienkārši ir parastie rīsi priekš parastiem cilvēkiem, kuriem būtu besis meklēt veicī speciālus rīsus, kas no parastajiem atšķiras tikai ar apaļāku formu un gandrīz nekādu atšķirību pēc garšas.

Ja es būtu taisījis priekš kādas nopietnas lapas, nevis tādas, kur cilvēki ieiet pēc fiksām idejām priekš vakariņām vai vienkārši tāpat, tad varbūt arī būtu bijusi vajadzība pēc tādiem rīsiem, par kuriem reāli neviens nav dzirdējis.

1 0 atbildēt

Noteikti pameginashuemotion

1 0 atbildēt

hmzz, a kas tad der buljona kubika vieta vai kaa panakt lidzveidigu efektu kaa ar kubiku?

1 0 atbildēt

Tad jau sanāk ka Tu pats sev izbojāji garšu ar zirnīšiem :D

1 0 atbildēt

haha emotion noteikti izmēģināšu, paldies par recepti emotion

1 0 atbildēt

+ par rakstu un centību, bet šo te veidojumu es īsti par risoto nevarētu nosaukt, jo tas tiek pagatavots pavisam savadāk, drizāk rissoto ārlaulības, mēģenes mazais brālis. :)

1 0 atbildēt

ehh, ko visi var piekasīties pie tā risoto, recepšu grāmatā tā ir rakstīts, punkts, tāds tad viņš arī ir, risoto tāpat ir daudz veidu.

1 0 atbildēt