local-stats-pixel fb-conv-api

Recepte - zemeņu kūka0

Vakar gribēju pagatavot kaut ko garšīgu no tā, kas bija mājās. Nevarēju izšķirties starp kūciņu un biskvīta ruleti. Beigās tapa kūka, kas nedaudz līdzīga siera kūkai, tomēr garšo savādāk. Mazliet vieglāka par siera kūku (nevis svara vai pagatavošanas, bet gan treknuma ziņā). Un zemenes šajā kombinācijā iederas lieliski, tomēr tās var aizstāt ar mellenēm, persikiem vai ko citu. Kūkas pagatavošana aizņem diezgan maz laika, grūtākais ir gaidīšana, līdz to varēs nogaršot.

Nepieciešamās sastāvdaļas: Pamatnei: *150g cepumi “Dāmu pirkstiņi” *100g sviesta Virsai: *200g svaigā siera (man bija “Kārums”) *200ml saldais krējums *200g bezpiedevu jogurts *3-5ēd.k. cukurs (iesaku likt 4, ja grib saldāku- 5, ja ne tik saldu- 3) *zemenes *1 paciņa želatīns Pagatavošana: Dāmu pirkstiņus ar rokām sadrupina. Izkausē sviestu un pievieno to cepumiem. Masu kārtīgi samaisa, tā, lai visi cepumi sajauktos ar sviestu. Ņem veidni ar noņemamām malām (manai ~26cm diametrs). Var ieklāt cepampapīru, bet tad kūkas maliņas būs nelīdzenas. Dāmu pirkstiņus, kas sajaukti ar sviestu, liek veidnē un izlīdzina, veidojot pamatu. Ar rokām vai glāzi cepumus kārtīgi spiež pie pamatnes, tai jābūt stingrai. Pamatni ieliek ledusskapī, tikmēr gatavo virskārtu. Zemenes nomazgā un sagriež mazos gabaliņos. Mazākās zemenes var atstāt dekorēšanai. Želatīnu sajauc ar nelielu daudzumu auksta ūdens un atstāj uzbriest. Bļodā ar mikseri saputo saldo krējumu. Citā bļodā saputo krējumsieru, jogurtu un cukuru. Pagaršo, vai cukura daudzums ir pietiekams. Putukrējumu iecilā siera-jogurta masā, pievieno zemenes, visu viegli samaisa. Ūdens peldē izkausē želatīnu un šaurā strūkliņā lej pie gatavās masas, ik pa laikam samaisa. Pamatni izņem no ledusskapja un tai virsū lej tikko pagatavoto krēmu. Kārtīgi izlīdzina. Dekorē ar zemenēm, šokolādi vai jebko citu. Var arī nedekorēt. Kūku pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī, minimums uz 2-3 stundām, vislabāk uz nakti. Secinājumi: Kūka sanāca ļoti garšīga. Dāmu pirkstiņus var aizstāt arī ar citiem cepumiem (piemēram, “Selga”). Parasti kūkām ņemu 1,5 paciņas “Selga” un 100-120g sviesta. “Kārums” siera vietā var ņemt Filadelfijas vai jebkuru citu svaigo sieru, jogurtu var izvēlēties ar kādu garšu, piemēram, zemeņu. Regulējot salduma daudzumu, jāatceras, ka pēc zemeņu pievienošanas, pildījuma garša kļūs svaigāka un skābenāka.
12 1 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 0

0/2000