local-stats-pixel fb-conv-api

Recepte - kartupeļu cepumi2

Jau ilgu laiku manās mājās šie kartupeļu cepumi ir ļoti iecienīti. Šis ir lielisks veids, kā izlietot vārītos kartupeļus, kas palikuši pāri no pusdienām. Parasti gatavoju tos, izvēloties produktus pēc acu mēra, bet mēģināšu uzrakstīt aptuvenos daudzumus. No šī daudzuma man sanāk nepilnas divas plātes ar nelieliem cepumiņiem. Forši ir tas, ka katru reizi droši var eksperimentēt, pievienojot dažādas garšvielas, zaļumus un ctitas interesantas sastāvdaļas. Ļoti garšīgi cepumi sanāk, ja tiem pievieno kaltētos tomātus, iesaku pamēģināt. Augšējā bildē cepumi ar dillēm, apakšējās- klasiskie. Šeit rakstīšu pamatrecepti, kuru droši varat pamainīt pēc saviem ieskatiem.


Nepieciešamās sastāvdaļas:
*8-10 vidēji kartupeļi (reizēm lieku mazāk)
*100g siers
*1 liels vai 2 vidēji tomāti
*1 ola
*5 ēd.k. milti
*1tējk. cepamais pulveris
*garšvielas un piedevas pēc ieskatiem (sāls, pipari, baziliks, ķiploks, dilles, kaltēti tomāti u.c.)

Pagatavošana:
Vārītus kartupeļus atdzesē. Uz rupjās rīves sarīvē kartupeļus un sieru. Tomātus sagriež nelielos gabaliņos. Kartupeļus, sieru un tomātus sajauc kopā, pievieno garšvielas, olu, miltus un cepamo pulveri. Cepeškrāsni uzsilda līdz 180 grādiem. Uz cepamās pannas izklāj cepampapīru. No kartupeļu masas ar rokām vai karoti veido apaļas bumbiņas, līdzīgi kā attēlā. Var veidot dažas lielas, bet man labāk patīk nelieli cepumiņi, gatavojot pēc minētā daudzuma, parasti sanāk vairāk kā viena plāts. Cepumus liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep apmēram 30 minūtes.

39 0 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000

Baigā māksla izkopēt no interneta blāķi ar receptēm un iemest spokos...Esmu par to, lai spokos būtu autora paša gatavoti ēdieni un pašā veidotas fotogrāfijas!!! P.S. Kāds nezin, kur palikusi MissElīna ar savām burvīgājām receptēm?

0 0 atbildēt