local-stats-pixel fb-conv-api

Recepte - Ziemassvētku kūciņas0

Uz svētku galda noteikti ir jābūt arī kaut kam saldam. Un kāpēc lai tās nebūtu šādas mazas kūciņas ar sniega cepurīti? Tās ne tikai labi izskatās, bet arī garšo. Cepurītes glazūra ir līdzīga piparkūku glazūrai, tikai daudz gaisīgāka un mutē kūstoša. Jau izdomāju, ka šo glazūras recepti šogad izmantošu savām piparkūkām.



Nepieciešamās sastāvdaļas (~15 kūciņas):
Kūciņām:
*175g sviests
*175g cukurs
*3 olas
*200g milti
*nepilna tējkarote cepamais pulveris
*miziņa no 1 vidēja apelsīna (smalki sarīvēta)
*1tējk vaniļas cukurs
*4tējk piens
Glazūrai:
*1 olas baltums
*4tējk apelnīnu sula
*175g pūdercukurs
*dekori

Pagatavošana:
Uzsilda cepeškrāsni 190 grādu režīmā. Sagatavo mafinu/ kēksu formiņas. Es izmantoju silikona, bet ja ir metāla, tās jāiesmērē ar sviestu. Ja tev nav šādas formiņas, vari likt divus vai trīs mafinu papīrīšus vienu iekš otra.
Sviestu ieliek katliņā un izkausē. Atdzesē vismaz 5 minūtes. Sviestu ielej palielā bļodā, pievieno visas pārējās mīklas sastāvdaļas. Visu puto 1-2 minūtes līdz masa kļūst viendabīga.
Mīklu lej formiņās, atstājot brīvu vismaz vienu ceturtdaļu. Liek cepeškrāsnī, cep 15-18 minūtes, līdz kūciņas kļūst gaiši brūnas. Gatavību var pārbaudīt ar kociņu.
Gatavo glazūru. Katliņā ielej ūdeni un liek sildīties. Olas baltumu un apelsīna sulu lej siltumizturīgā traukā, pievieno pūdercukuru. Kad ūdens jau kļuvis silts, tajā ievieto trauku ar glazūras sastāvdaļām. Glazūras sastāvdaļas ar mikseri puto apmēram septiņas minūtes līdz iegūst gludas, gaisīgas putas. Trauku izņem no ūdens un puto vēl 2 minūtes līdz glazūra mazliet padzisusi.
Ar karoti, nazi vai kā savādāk glazūru liek uz kūciņām, veidojot sniega kupenas. Īpaši kavēties nevar, jo tā sāks cietēt. Ja glazūra traukā sāk biezēt, to samaisa ar karoti un darbojās tālāk. Kad uzklāta virsiņa, kūciņas dekorē ar pērlītēm, šokolādes skaidiņām, marmelādēm un citiem dekoriem.

9 0 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 0

0/2000