Šodien uznāca luste uztaisīt pelmeņus....
pielejam eļļu
un tgd pats atbildīgākais moments-ŪDENS. Svarīgi ir ieliet tiesi tik cik vajadzīgs,savādāk būs psc... :D man vajadzēja apm 100ml
sākam visu mīcīt-process pretīgs,bet tā vērts.
kārtīgi esam visu samīcijuši,mīkla vairs nelīp pie rokām un bļodas,tad pienāk kārta viņu dauzīt-Jā,Tu nepārlasijies,mīkla ir JĀDAUZA cik vien spēka-kpc? Lai izsistu no mīklas lieko gaisu ;)
apkaisam izdauzīto mīklu ar miltiem,uzliekam mīklai ''galvā'' maisiņu un uz stundu liekam ledusskapī.
pa to laiku kamēr mīkla bij stāvējusi ledusskapī,sataisam malto gaļu-kārtīgi izmīcam,pierīvējam klāt sīpolus,pieberam garšvielas un ieliekam ledusskapī uz min 30-40...
Tālāk mums vajadzēs parikti pelmeņu taisīšanai-ja nau izlīdzēsimies ar glāzi.
Tātad izrullējam mīklu cik vien plānu iespējams,nostiepjam pāri ''peļmeņņicai'' un pildam iekšā mazas gaļas bumbiņas...
kad sapildīts,rullējam otru mīklas kārtu lai ir ko pa virsu pārvilkt ;) tālāk pāri ''peļmeņņicai'' ar mīklas rulli no visas sirds rullējam ;)
apgāzām ''peļmeņņicu'' otrādāk un mums izbirst smuki pelmeņi,sakārtojam uz dēlīša un bliežam iekšā saldētavā ;)