local-stats-pixel fb-conv-api

Mēle baltā mērcē ar rozīnēm4

Pagatavošana:

Liellopu, cūkas vai teļa mēli noskalo, liek aukstā ūdenī vārīties, pieliek garšaugu saknes, sāli, noputo un lēni vāra, līdz mēle gatava, ( 2- 3 stundas). Izvārīto mēli dažas minūtes atdzesē aukstā ūdenī, pēc tam mēlei novelk ādu. Mēli atkal liek buljonā, uzvāra 2-3 minūtes. Pannā izkausē sviestu, pievieno miltus, apcep 2-3 minūtes, atšķaida ar karstu buljonu un uzvāra 5 minūtes, pēc vajadzības izkāš, mērcei pievieno rozīnes, karsē 5-10 minūtes. Mērcei pievieno sviestu, sāli un citrona sulu, izmaisa. Šķēlēs sagrieztu mēli pasniedz ar mērci un kartupeļu biezeni vai vārītiem kartupeļiem, zaļajiem zirnīšiem.

Sastāvdaļas:
liellopa, teļa, cūkas mēle
burkāns 1
sīpols 1
rozīnes 40 g
sviests 30-40 g
milti 1 ēdamkarot
sāls 1 tējkarote
Labu apetīti!

68 0 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000

👍

3 0 atbildēt

Gaļu ar rozīnēm vāji stādos priekšā. Iespējams, ka garšotu.

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt