local-stats-pixel fb-conv-api

Lazanja3

42 14

Itāļu virtuve ir atzīta ne tikai par vienu no labākajām pasaulē, bet arī par vienu no modernākajām mūsdienās. Tas arī nav brīnumaini – tā atšķīrās ar produktu un garšvielu daudzveidību: tiek izmantoti dārzeņi, jūras produkti, liellopu gaļa un liesas cūkgaļa, putnu gaļa, augļi un ogas, siers, pākšaugi (pupiņas, zirņi) un rīsi.

Lazanja (lasagna) – viens no populārākajiem itāļu virtuves ēdieniem. Pēc būtības tas ir kārtains pīrāgs ar pikanto siera pildījumu, kuram parasti pievieno gaļu, zivs, sēnes, dārzeņus – pavāru fantāzija šeit nav ierobežota. Galvenā lazanjas atšķirība no parasta pīrāga – ir mīkla: tai ir jābūt tāda pati veida kā labiem makaroniem. Tikai no cietajām kviešu šķirnēm.

1. Sugo.

1 sīpolu sīki sakapāt un nedaudz apcep ar olīveļļu un sviestu. Tur pat pielikt 300 gr maltās gaļas – 2/3 liellopu gaļas un 1/3 cūkgaļas vai arī pusi uz pusi. Kad gaļa apcepsies, pieliet 50 gr vīna, labāk sarkanvīna, bet baltvīns arī derēs. Pēc tam piebērt sīki sagrieztas 2 salvijas lapiņas un rozmarīna zariņu. Pēc tam pievienot mizotu savā sulā konservētu tomātu burciņu (Pomodori pelati, 400 gr) un sautēt uzliekot vāku uz lēnā uguns apmēram 3 stundas sekojot, lai sugo nebūtu pārāk biezs.

2. Bešamela mērce.

Nelielajā kastrolī izkausēt 30 gr sviesta, pielikt 2 ēdamkarotes ar kaudzīti miltu, apcept to, rūpīgi maisot. Pēc tam plānā strūklā pieliet puslitru verdoša piena, nepārtraucot misīt. Pievienot nedaudz sāls un muskatrieksta. Vārīt 5 minūtes, pastāvīgi maisot.

3. Mīkla.

3 olas un miltus cik būs nepieciešams. Iemaisīt ļoti cietu mīklu, ļoti labi to izmīcot. Izrullēt mīklu apmēram 2 mm platu un sagriezt loksnēs apmēram 2 cm platumā. Loksnes izvārīt – vienu aiz otras loksni ielikt verdošajā nedaudz salītajā ūdenī uz 2-3 minūtēm. Ņemt ārā ar koka nūju un labi nosusināt loksnes ar papīra dvieļi. Tas ir ļoti svarīgs moments, ja tu nespēsi to labi izdarīt, lazanja sanāks slidena.

4. Salikšana.

Parasti lazanju cep taisnstūra formas traukā, vēlams alumīnija. Norādītajam sastāvdaļu daudzumam bija izmantota forma 22 x 30 cm. Forma ir jāieziež ar sviestu. Jāsamaisa sugo un bešamela mērce. Uz trauka dibena ir jāsaliek mīklas slānis. Pēc tam pildījuma slānis: mērce, sarīvētais Parmas siers (aizvietot nedrīkst), daži fontina valdostana siera gabaliņi (domāju var aizvietot ar pikanto desas sieru). Papildus var pielikt dažus aromātiskā šķiņķa un sēņu gabaliņus. Pēc tam atkal mīklas kārta u.t.t. Kopumā sanāk trīs mīklas slāņi un trīs pildījuma slāņi, pie kam augšējais slānis ir pavisam, plāns un bez šķiņķa, tikai mērce un siers. Pārklāt formu ar foliju un ielikt siltajā cepeškrāsnī. Gatavot uz neliela uguns (~60°C) 1 stundu un 15 minūtes. Var laiku pa laikam skatīties nedaudz paceļot folijas stūrīti. Gatavai lazanjai ir jābūt zeltītās krāsas. Ir svarīgi, lai labi izcepas un nebūtu sausa.

42 14 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://www.irlaiks.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000

ak, kā gribas lazanju emotion

5 0 atbildēt

butu labi ja butu fotorecepte

2 0 atbildēt

google translate? Katrā ziņā valoda briesmīga.

1 1 atbildēt