Cepšanas traukā kraukšķīga kartupeļu pankūka. Ļoti vienkārša un ātra recepte, ko novērtēs visi kraukšķīgo kartupeļu cienītāji. Ideja brokastīm tikai 15 minūtēs no kartupeļiem un olām.
Kraukšķīga kartupeļu pankūka! Brokastis pēc 15 minūtēm! Ļoti garšīgi, vienkārši25
Bilde tikai vizuālam skatam.
***
Lai pannā pagatavotu kraukšķīgus kartupeļus: Kartupeļi - 4 gab. (450–500 g) Olas - 2 gab.
Sīpols - neliels, Sāls, malti melnie pipari - pēc garšas. Eļļa.
***
1. Kartupeļus sarīvē uz rupjās rīves. Pievieno 0,5 tējk. sāli un izspiež kartupeļus no šķidruma.
2. Smalki sagrieziet zaļo sīpolu.
3. Olām pievieno sāli un melnos piparus. Sajauc.
4. Ielejiet pannā pietiekamu daudzumu augu eļļas, ielieciet kartupeļus. Nedaudz sablīvējiet. Virsū lej olas. Apkaisa ar zaļajiem sīpoliem.
5. Cep uz lēnas uguns 10 minūtes zem vāka.
6. Apgriež un cep vēl 6-10 minūtes uz lēnas uguns bez vāka, lai kartupeļi virsū paliktu kraukšķīgi.