Pievieno rakstu! Seko Draugiem Seko Facebook Seko Twitter
 
0
280

Kaut arī šodien ir īpaši piemērots laiks gatavošanai, jo ārā ir mazliet padrēgns, es, godīgi sakot, nemaz nebiju plānojusi kaut ko cept. No paša rīta, ap 6:30, mamma mani pārsteidza ar lielu ābolu maisu. Pat tajā momentā man nenāca ne prātā kaut ko gatavot no tiem. Tikai vēlāk sāku saprast, ka ja neko neuztaisīšu, liela daļa aizies postā.

Tā nu izdomāju izcept kārtējo ābolu kūku, bet negribējās cept to jau ierastā veidā, bet gan mazliet savādākā veidā.

Pamatnei6 olas170g cukura1... Autors: breezy18 Kad ābolu par daudz!
1.

Pamatnei:

6 olas;

170g cukura;

1 tējk. vaniļas cukura;

150g miltu;

1/2 tējk. sodas;

1 tējk. skābā krējuma

6 paskābāki āboli, var arī vairāk vai mazāk, un skatoties, cik lieli āboli (es beigās paņēmu citas šķirnes ābolus, jo sapratu, ka šie ir saldie un labāk noderēs virsai);

Virsai:

5 āboli

Glazūrai:

100ml saldā krējuma;

70g pūdercukura;

1tējk. kanēļa.

Nomazgātos ābolus nomizo... Autors: breezy18 Kad ābolu par daudz!
2.

Nomazgātos ābolus nomizo, izgriež serdi un tad sagriež gabaliņos. 

 

Sākam ar biskvītu Bļodā... Autors: breezy18 Kad ābolu par daudz!
3.

Sākam ar biskvītu! Bļodā iesit olas un ieber cukuru un vaniļas cukuru. Visu kuļ tik ilgi, kamēr masa ir mainījusi krāsu un palielinājusies divas reizes.  

Tad olām pievienonbspcaur... Autors: breezy18 Kad ābolu par daudz!
4.

Tad olām pievieno caur sietu izsijātus miltus un tos iemaisa masā. Tad sajauc sodu ar skābo krējumu un kārtīgi iemaisa mīklā. Arī sagrieztos ābolus iemaisa iekšā mīklā. 

Mīklu lej iekscaronā pannā... Autors: breezy18 Kad ābolu par daudz!
5.

Mīklu lej iekšā pannā un liek cepties iepriekš sasildītā krāsnī (180 grādi) un cep apmēram 40-50 minūtes. Tad gatavajai kūkai ļauj atdzist. 

Ņem ābolus un pārgriež tos... Autors: breezy18 Kad ābolu par daudz!
6.

Ņem ābolus un pārgriež tos uz pusēm, un tad katru pusi vēlreiz uz pusēm.    Izgriež laukā serdi un pašas ābolu ceturtdaļas sagriež plānās šķēlītēs. 

Sagatavo bļodu ar ledus aukstu ūdeni. 

Katlā ielej ūdeni, vāra, līdz parādās pirmie burbuļi. Ābolu šķēlītes met iekšā ūdenī un pavāra 40-50 sekundes un uzreiz pārliek uz bļodu, kurā iepriekš ir ieliets auksts ūdens. Tos atstāj tik ilgi, kamēr tie ir atdzesējušies. 

Uz galda uzklāj papīra dvieļus un virsū kārto ābolu šķēlītes, lai tās pilnībā notekās.

Tā kā scaronķēlītes var... Autors: breezy18 Kad ābolu par daudz!
7.

Tā kā šķēlītes var viegli ieplīst, ar tām ir jābūt iecietīgam!  

Apliek kūkas malas ar šķēlītēm un tad nākamo kārtu kārto virsū pirmajām šķēlītēm un tā visu laiku, lai veidojas tāds kā pacēlums katru reizi, un beigās izveidojas rozītes kompozīcija. Cik grūti šo procesu ir aprakstīt ar vārdiem.   Tāpēc es ceru, ka tu saprati..ja nē, centies saprast no bildes..  

Veidojam glazūrunbspKatliņā... Autors: breezy18 Kad ābolu par daudz!
8.

Veidojam glazūru! 

Katliņā lej saldo krējumu. Vāra līdz sāk parādīties burbuļi. Tad pievieno pūdercukuru un kanēli. Visu vārot maisa, līdz masa paliek mazliet biezāka. Tad ņem glazūru nost no uguns un ar mazās karotītes palīdzību noklāj ābolu klājumu. 

Tā nu scaroneit ir gala... Autors: breezy18 Kad ābolu par daudz!
9.

Tā nu šeit ir gala iznākums. 

Gribu piebilst, ka ne tik saldie āboli šai kūkai piedod foršu skābumiņu, tāpēc iesaku izmantot gan, gan. Var arī, protams, tikai skābos. 

Uz redzinbspnbspnothingnbsp Autors: breezy18 Kad ābolu par daudz!
10.

Uz redzi!   

0
280

komentāri [16]

Niks: vai ienāc ar
Kārtot komentārus: populārākie | jaunākie | vecākie
Rādīt bildes
TheVilcene avatars
Medaļa MaģistrantsMedaļa nolaifersMedaļa nolaifers
  TheVilcene 16.02.17 16:18  
 
5
0
Tik skaisti! ^^

exkluzīvais avatars
Medaļa Most WantedMedaļa UberautorsMedaļa Most Wanted
  exkluzīvais 16.02.17 17:05
 
4
0

Superīgi izskatās.   

breezy18 avatars
Medaļa Soarkana RūžeņaMedaļa Dienas domaMedaļa Moderatora favorīts
  breezy18 19.02.17 17:23
 
2
0

atbildot uz Eima komentāru " Tā virsa ir medaļas vērta, mans tizlums... " Vajag tikai praktizēties un ar laiku ne tikai tas sanāks, bet paldies!   

Eima avatars
Medaļa Sertificēts spoksMedaļa Dienas domaMedaļa Rainis
  Eima 19.02.17 17:17
 
2
0

Tā virsa ir medaļas vērta, mans tizlums ko tādu nepaveiktu.

breezy18 avatars
Medaļa Soarkana RūžeņaMedaļa Dienas domaMedaļa Moderatora favorīts
  breezy18 19.02.17 13:39
 
2
0

atbildot uz rasiks komentāru " Paldies. Skaista kūka un domāju, ka gar... " Paldies!    

Un iegaumēšu ieteikumu par noblansēšanu saldajiem āboliem. Nezināju tādu lietu. Paldies!   

Yasamine avatars
Medaļa ErotsMedaļa BestsellersMedaļa Sensācija
  Yasamine 19.02.17 12:25  
 
2
0

Pati garšīgākā kūka, yummy  

By happy avatars
Medaļa SEOMedaļa SviestmaizeMedaļa Sponsora favorīts
  By happy 19.02.17 12:22  
 
2
0
Šedevrs...

breezy18 avatars
Medaļa Soarkana RūžeņaMedaļa Dienas domaMedaļa Moderatora favorīts
  breezy18 16.02.17 16:28
 
2
0

atbildot uz TheVilcene komentāru " Tik skaisti! ^^ " Paaldies!  

breezy18 avatars
Medaļa Soarkana RūžeņaMedaļa Dienas domaMedaļa Moderatora favorīts
  breezy18 20.03.17 08:55  
 
1
0
atbildot uz gattina komentāru " Uztaisīju un sanāca tiešām labi, paldie... "Prieks dzirdēt! Un vienmēr laipni!

gattina avatars
Medaļa TrumpeMedaļa StudentsMedaļa Spoks
  gattina 20.03.17 01:43  
 
1
0
Uztaisīju un sanāca tiešām labi, paldies par recepti.
Rolands Vasilevskis avatars
Medaļa SpoksMedaļa SviestmaizeMedaļa Es & ES
  Rolands Vasilevskis 19.02.17 12:37
 
1
0

Kuuka tas ir labi.

SAMSS avatars
Medaļa Zoles 3000 spelesMedaļa Zoles 3000 spelesMedaļa Recidīvists
  SAMSS 18.02.17 21:31
 
1
0

  

Ciema Sensejs avatars
Medaļa UberziņaMedaļa TīģerisMedaļa Dienas joks
  Ciema Sensejs 16.02.17 18:24  
 
1
0
Kapēc es vēru vaļā šito rakstu :fuu: tagad gribās ābolu kūku... Atsūtīsi pa pastu?

Dark Magician avatars
Medaļa Darts VeidersMedaļa JubilārsMedaļa Pingvīns
  Dark Magician 16.02.17 16:32
 
1
0

Hey, hey apple. 

rasiks avatars
Medaļa Krustvardu recidivistsMedaļa OLASMedaļa No-Spice ola
  rasiks 19.02.17 13:44
 
2
2

atbildot uz breezy18 komentāru " Paldies!     Un iegaumēšu iet... " Jebkuras saldākās ogas kā avenes, zemenes arī, tiklīdz uzvāri kļūst skābas. Tas ir dabīgs process.  

rasiks avatars
Medaļa Krustvardu recidivistsMedaļa OLASMedaļa No-Spice ola
  rasiks 19.02.17 13:27
 
2
2

Paldies. Skaista kūka un domāju, ka garšīga arī. Saldajiem āboliem, ja tos noblanšē, arī rodas skābumiņš. Es līdzīgi taisu mazās ābolu rozītes, tikai glazūras vietā pārleju ar želeju, lai netinas vaļā. Šis variants labs ar to, ka te ir stabila konstrukcija, tāpēc var pārliet arī ar glazūru. +++