local-stats-pixel fb-conv-api

Iepriecini mīļoto, un ne tikai...6

118 0

Par spīti tam, ka dažs labs rūdīts kafijas dzērājs kapučino neuzskata par īstu kafiju tāpēc, ka to rotā gaisīgas piena putas, tas tomēr ir ļoti iecienīts kafijas dzēriens, īpaši daiļā dzimuma vidū.

Pareizi pagatavota kapučino kafija ar piena putu cepurīti atgādina kapucīņu mūku tērpu kapuces, no kā arī cēlies šis kafijas nosaukums. Tās pagatavošanas principi skan it kā ļoti vienkārši, tomēr īsti labu kapučino nemaz negadās tik bieži nobaudīt.

Tātad, pagatavo espresso kafiju, ielej speciālā tasītē, virsū uzlej karstu saputotu pienu (nekādā ziņā – krējumu) un pārkaisa ar šķipsniņu īsta kakao pulvera. Kapučino piederas pie otrajām vai vēlajām brokastīm, taču to nekad nedzer bagātīgas maltītes noslēgumā.

Speciālisti apgalvo, ka visgaisīgākās putas iznāk no 3,5 – procentīga piena. Profesionālie kafijas gatavošanas automāti vienlaicīgi gan sasilda pienu, gan saputo, taču ir iespējams lietošanai mājās iegādāties arī nelielus, tieši kapučino pagatavošanai domātus putotājus, kas darbojas ar baterijām, ir mazi, ērti un lēti. Jāņem vērā, ka ar parasto mikseri putots piens nekad neradīs tādas putas, kādas ir kapučino kafijas cienīgas.

Mājas apstākļos pienam vajadzētu būt četrdesmit līdz piecdesmit grādu karstam. Ja pie rokas nav termometra, var izlīdzēties ar pirkstu – to uzmanīgi iemērc pienā, un, ja karstums ir vēl patīkami ciešams, tad temperatūra būs piemērotā. Tomēr īsti labu kapučino var pagatavot tikai tad, ja vispirms ir iespēja pagatavot īsti labu espresso.

Protams, tagad arī kapučino variācijas un piedevas ir visdažādākās un katrs var izvēlēties pēc savas garšas un gaumes, taču zinātāji apgalvo, ka tikmēr, kamēr nebūs labi iepazītas klasiskā kapučino nianses, ar kapučino vārdu varēs iesmērēt pietiekami daudz surogātu un līdz ar to radīts gaužām maldīgs priekšstats par šo kafiju. Nepiemērotās devās pievienots alkohols vai specifiskas garšvielas bieži vien nomāc un izkropļo specifisko kafijas aromātu un atstāj mutē nepatīkamu pēcgaršu.

Turpinājumā vairāku, ne pārāk sarežģītu rotājumu izveides gaita, lai interesenti varētu praktizēties:

« 1  2  3  4  5 »
118 0 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 6

0/2000

loti labs raksts!!!! paldies!! :)

3 0 atbildēt

late.;)

0 0 atbildēt

emotion

0 0 atbildēt

Pievienoju favorītiem - izmantojot pamācības, mēģināšu pārsteigt mīļoto ar smuki rotātu kafiju.

0 0 atbildēt

Ehh, būtu man piena putotājs...

0 0 atbildēt

Būs jāizmēģina. ++

0 0 atbildēt