local-stats-pixel fb-conv-api

Garšīga macroon recepte!!!8

53 17

.......Un, lūdzu, nejaukt ar parastiem makaroniem! :) Šodien gribās padalīties ar makarūnu recepti. Gaume.lv, protams, nav recepšu portāls, bet makarūni ir ļoti aktuāla MODES tendence un TRENDS, tāpēc uzskatu, ka te ir īsta vieta šim rakstam.

Pirmo reizi pagaršoju makarūnus Parīzē pirms pāris gadiem. Neskatoties uz to, ka makarūni tagad ir ļoti aktuāli un populāri, Latvijā tos ir ļoti grūti atrast un nopirkt. Ir dažas vietas, bet tur nemaz nav tie istie, uz lūpām kūstošie mandeļu cepumini, bet gan kaut kas ļoti ķimisks. Tāpēc izdomāju iemācīties cept tos pati. Pirmās šī gada 7 dienas pavadīju tik cepot tos un pilnveidojot rezultātu.

Makarūni, ko cepam paši majās, ir daudz garšīgāki un foršāki, jo tie ir cepti ar mīlestību. un cik jauki aiziet ciemos ar tādu krāsainu un pilnu siltuma kastīti.Jeb pamalkot no rīta pie savas kafijas:
Makarūni ir diezgan kaprīzs deserts. Tāpēc man sanāca to atkartot tik daudz reizes, kamēr apguvu visus cepšanas noslēpumus. Tāpēc apbrūņojamies ar pacietību un sākam gatavot.
Pamata recepte visiem makarūnu veidiem ir viena. Visiem cepumiem garša ir vienāda, garšu piedod pildījums. Bet krāsu pārtikas krāsvielas — labāk dabīgas. Makarūni ir ekskluzīvs produkts, tāpēc ingredientiem jābūt visaugstakās kvalitātes.
Atceramies, ka makarūni ir īstie «aristokrāti». Jebkurš sīkums var ietekmēt rezultātu. Tāpēc ļoti svarīgi izmantot svarus un ieturēt visas proporcijas.

Vajadzēs:
100 g mandeļu miltus (var sablenderēt riekstus pašiem)
4 olu baltumi
50 g cukura
200 g pūdercukura
šķīpsniņa sāli
pārtikas krāsviela

Saputojiet olu baltumus, lēni pievienojot cukuru un sāli.
Mandeļu miltus samaisīt ar pudercukuru un pievienot to masu saputotiem līdz spīdumam olu baltumiem.
Mīklu visu laiku jāmaisa kāmēr vienmērīga.
Lēnām iejauc krāsvielas.
Maisījumu ieliekam kondotorejas maisiņā (ar 8mm uzgali). Izspiežam uz pannas aplišus 5cm diametrā, atstājot vismaz 2 cm attālumu starp cepumiem.
Svarīgi ir atstāt pannu istabas temperatūrā uz pāris stundām. Šajā laikā cepumu virsma paliek sausa un kraukšķīga. Cepšanas laikā tā pacēļās un izveidojās «le croutage» — raksturīgie šim desertam «svārciņi». Sakarsēt krāsni 150 grādus karstu, makarūnus jācep apmēram 10 minūtes.
Pildījumam var izmantot parasto džemu, galvenais, lai tas ir pietiekosi ciets (netek) un labi salīmē kopā divus cepumus. Derēs arī krēms. Ir arī speciālie makarūnu pildījumi, kuru receptes var plašuma sameklēt internetā.

53 17 8 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 8

0/2000

Tik daudzas reizes cepi.. bet bildiishu naw....cik zeel...emotion

7 1 atbildēt

gaume.lv?

strausa olu baltumus?

cik grami. ja jau tik cimperligi cepumi, kapec nav preciza recepte visos sikumos? ar ko labak jaukt, ar ko ne, kada rauka, kadai masai jaubut, cik ilgi... utt. nepilnvertigs raksts. negribu izmest mandelju miltus lieki meginot uzcept pec tavas receptes.

6 1 atbildēt
Buutu bildes dotu plusu...
2 1 atbildēt

shitameejaa recepte nestraadaa

1 0 atbildēt

macaroons*

0 0 atbildēt

Interesanti. Paldies ka padalījies ar šo linku. Vienmēr esmu vēlējusies uztaisīt macroonus.

0 0 atbildēt

Pareizi ir  - Macaron

0 0 atbildēt

a kur paši makrūni emotion ?

0 3 atbildēt