Vajadzīgs.

500g miltu

250g sviesta

250g cukura

1 paciņa cepamā pulvera

puspaciņa vaniļjas cukura

3 lielas vai 4 mazas olas

500g nomizotu un šķēlēs sagrieztu ābolu.

Citi raksti te

Lēcu zupa

Citas lietas ar āboliem.

Ābolu kūka angļu gaumē Lepnā saldskābo ābolu kūka Ābolu strūdele

Sastāvdaļas Autors: chocolates Gardā ābolu kūka
1. Sastāvdaļas.
Miltus sajauc ar cepamo... Autors: chocolates Gardā ābolu kūka
2. Miltus sajauc ar cepamo pulveri un vaniļas cukuru.
Pieber 125g  cukura Autors: chocolates Gardā ābolu kūka
3. Pieber 125g cukura.
Pieliek sviestu un masu... Autors: chocolates Gardā ābolu kūka
4. Pieliek sviestu un masu saspaida.
Pievienu olu dzeltenumus Autors: chocolates Gardā ābolu kūka
5. Pievienu olu dzeltenumus.
Mīklu mīca tik ilgi līdz to... Autors: chocolates Gardā ābolu kūka
6. Mīklu mīca tik ilgi, līdz to iespējams savelt bumbā, ko sadala divās daļās. Pusi mīklas ieklāj pannā, uzliecot maliņas.
Olbaltumu ar atlikušo cukuru... Autors: chocolates Gardā ābolu kūka
7. Olbaltumu ar atlikušo cukuru saputo stingrās putās.
Uz mīklas uzber ābolus... Autors: chocolates Gardā ābolu kūka
8. Uz mīklas uzber ābolus, pārlej ar saputoto olbaltumu.
Tad kūkai uzdrupina atlikušo... Autors: chocolates Gardā ābolu kūka
9. Tad kūkai uzdrupina atlikušo mīklu.
Cep 180 grādu temperatūrā... Autors: chocolates Gardā ābolu kūka
10. Cep 180 grādu temperatūrā 35-40 minūtes.