local-stats-pixel fb-conv-api

Brīnišķīga kūka Napoleons video recepte4

Sastāvdaļas:
Kārtainā mīkla ātri sasaldēta 500gx2paciņas
Krēmam:
300 g sviests
380 g Iebiezināts piens ar cukuru
200 ml piens
2 olas
1 ēdamkarote(ar kaudzi)kartupeļu cietes
8 g vaniļas cukura(1paciņa)

Kūkas svars ir aptuveni 1,5-2 kg

Vāritā krēma pagatavošana: Kartupeļu cieti atšķaida aukstā pienā (50ml), pievieno sakūltām olām, samaisa, tad, sajauc ar siltu pienu. Masu liek uz uguns, nepārtraukti maisot vāra 3-4 minūtes, līdz sabiezē, krēmu parliek trauciņa, pievieno vaniļas cukuru samaisa, uzliek virsū partikas plevi, atdzesē. Mīksto sviestu sakuļ līdz tas kļūst balts un gaisīgs, sviestam pamazām, visu laiku kuļoti pa karotei pievieno Iebiezināto pienu ar cukuru, turpina kult, līdz izveidojusies viendabīga masa bez kunkulīšiem, tad tikāi pievieno atkal pamazām, visu laiku kuļoti pa karotei vārītu krēmu. (sagatavoto krēmu liekam ledusskapī).

Mīkla: Atlaidina mīklas plāksnes (8- 10 minūtes). Mīklas plāksnes virsmas pakaisa nedaudz miltus, mīklas plāksnes izrullē taisnstūra formā, mīklu sadursta ar dakšiņu. Liek uz plāts kurā ieklāts cepamais papīrs. Cep sakarsētā cepeškrāsnī 180-200*С, 10 – 12 minūtes. Cep līdz tie kļuvuši gaiši zeltaini.
Pēc cepšanas atdzesē. Uz tortes pamatnem (10gab) sadala krēmu (nelielu daudzumu atstāj augšai un sāniem), 2 plāksnes paliek drumstalām. Uz kūkas pamatnes krēmu izlīdzina, tādā veidā liek virsū visas kārtas, kūkas malas ar nazi izlīdzina (apgriež), tad, pa virsu un saniem smērē atlikušo krēmu, beigās skaisti apkaisa kūkas augšu un malas ar drumstalām. Kūku liek ledusskapī un atstāj tur sagatavoties vismaz 4 - 5 stundas vai uz nakti.

49 0 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000

👍

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt