local-stats-pixel fb-conv-api

Baraviku marinēšana29

29 1

Vajadzīgs:

1. divi kilo baraviku/beku - ņammai

2. etiķis - asumam

3. sāls - pret sēņu melnumu

4. cukurs - saldumam

5. vieglas garšas buķetes uzlabošanai - melnie pipari, krustnagliņas, smaržīgie pipari, kanēļa standziņas

Sākam ar sēņu skalošanu, attīrot no meža drazām. Tagad baravikas ir jāapvāra sāls/etiķūdenī - tas vajadzīgs, lai marinējot sēnes nepaliktu melnas. Lielajā 5 l grāpī beram trejas ēdamkarotes sāls «ar kaudzi» un ēdamkaroti etiķa esences skābumam. Metam verdošā ūdenī sēnes un pavārām, kamēr sēnes nogrimst, tas ir kādas minūtes 5-10. Mudīgi ķeselējam sēnes laukā un beram ledusaukstā ūdenī. Šī karstā/aukstā pelde palīdzēs saglabāt sēņu kraukšķīgumu.

Pirms ķeramies pie sēņu griešanas, uzliksim vārīties grāpītī marinādi. Marinādi ieteicams gatavot uz novārītā ūdens bāzes - lai velti nezustu baraviku aromāts. Tā kā buljons ir izteikti sāļš, atšķaidām to pusi uz pusi ar ūdeni un sagaidām, kamēr ūdens marinādei uzvārās.

Līdzko ūdens uzvārās - noslēdzam uguni nost, lai viss nedaudz atdziest, un paralēli otrā grāpī novārām vākus - tas nokaus baciļus.

Sagatavojam garšvielas - uz vienu burciņu ņemam:

· piecus melnos piparus, · piecas krustnagliņas, · divus smaržīgos piparus, · knipuci kanēļa standziņas, · vienu lauru lapu.

Graizām sēnes palielos gabalos un pildām burkās. Pabeidzam marinādes gatavošanu - pieberam cukuru saldumam, ja vajag, sāli un etiķi, izveidojot saldskābi asu garšu. Proporcijas tikai un vienīgi no paša «garšas» atkarājas - cik kreptīgu gribam, tik taisām. Pārlejam marinādi pāri sēnēm, uzliekam novārītos vākus - bet vēl neaiztaisām. Tagad burkas vajag nedaudz pasterizēt, lai sēnes nesāktu bojāties un ilgāk saglabātos. To var darīt, karsējot burkas katlā, bet, ja ir precīzi regulējama cepeškrāsns, tad labāk izmantot to.

Ieslēdzam krāsni uz 95 grādiem un liekam burkas uz pusstundiņu pakarsēties. Skatāmies, lai vāki būtu brīvi, citādi burkas aizies pa gaisu.

Kad pusstundu burkas ir karsējušās, griežam burku vākus ciet un apgriežam burkas ar dibenu gaisā - pārliecināmies, vai vāki ir cieši aiztaisīti un nekur nekas netek. Ietinam burkas sedziņā un gaidām, kamēr tās lēnām atdziest.

Ziemas krājumi gatavi!

29 1 29 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 29

0/2000

Kur es tagad baravikas ņemšu ? emotion

0 0 atbildēt

Mums spokos aug jauns pavārs! emotion

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

ZB jau shitie iipatnji, ieiet fotoreceptes.lv nokopee paredigee un juutaas kaa varonji... zb visaadi copy paste Ruudzhas... grrr

0 1 atbildēt