local-stats-pixel fb-conv-api

Atkal kartupeļu pankūkas.8

78 0

Atkal un atkal cepam kartupeļu pankūkas. Man laika gaitā tām recepte mainīta jau vairākas reizes.

Pirmās cepu pavisam vienkāršas - tikai rīvēti kartupeļi, sīpols un sāls. Nākošās jau bija uzlabotas ar olu un kabaci vai ķirbi. Šodien gandrīz nevienu sāļo ēdienu negatavoju bez kātu seleriju piedevas. Tās manā ēdienkartē ieņem ļoti ievērojamu vietu. Iespējams, ka vairāku gadu gaitā pie viņu garšas esmu tā pieradusi, ka sajūtu jau atkarību pēc tām. Tās ir ne vien garšviela, bet ļoti vērtīgs C vitamīna un minerālvielu avots, kas cilvēka organisma normālai funkcionēšanai nepieciešami. Kātu selerijas audzinu savā dārzā katru gadu. Stādus vienmēr izaudzinu pati, tiek arī kaimiņiem. Tagad, rudenī, kad praktiski visi pašu dārza zaļumi beigušies, selerijas vēl kuplo un dzīvos pat zem sniega, pavasarī atsāks zaļot un atkal lietošu līdz jaunajai ražai. Atvestas no dārza, tās ledusskapī vai uz lodžijas var saglabāt ļoti svaigas vismaz nedēļu.

Pēc šī garā ievada jau noprati, ka arī kartupeļu pankūkas būs ar bagātīgu seleriju piedevu. Tava izvēle, vai skatīties turpinājumu bildēs.

78 0 8 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 8

0/2000
Man mamma mājās cep kartupeļu pankūkas ar sēnēm!!!emotion
4 0 atbildēt

A es kā reizi nupat pieēdos kartupeļu pankūkas, tik bez selerijas un sīpola.

3 0 atbildēt

Selerijas vispār strādā kā tādi dabīgo garšu pastiprinātāji, es vienmēr kad vāru buljonu pievienoju kātus vai sakni. Piemēram, var palasīt ketčupa sastāvu, tur būs seleriju klātbūtne. Otra lieta, kas mani uztrauc- jau pieminētais izaudzēšanas veids- savā dārzinā tu zini ar ko baro šo augu a, bet veikalā, viss vienās ķimikālijās, aizieju uz tirgu a tur jau ar nevienam nevar ticēt- mājās audzēts vai no Polijas ? Neviens jau neatdzīsies! Gurķi, tomāti tādi paši, garšo pēc plastmasas. Olas , piemēram, darbā atnāk tādas, ka pat godīgi būtu jāsūta atpakaļ- baltums pilnīgi šķidrs, novārot olas tās slāņojas, vēršacis uzcept nevar . Viss āmen! 

3 1 atbildēt

Kartupeļu pankūkas ir viens no maniem mīļakajiem ēdieniem, aptuveni 2/3 man padodās lieliskas, bet pārējās reizes kaut kas pietrūkst. Paldies par idejām, centīšos izmantot (hohma) emotion  emotion ))

0 0 atbildēt