local-stats-pixel fb-conv-api

Ābolmaize ar kraukšķi.13

460 0

Rudenī, kad pašu dārzos ābolu pārbagātība, neslinkosim izcept kādu ābolmaizi.
Tā pie mums cepta visos laikos, bet receptes vienmēr katrai saimniecei savas un laika gaitā mainās. Arī es rauga mīklu tagad taisu savādāk nekā agrāk. Daudzi pērk veikalā gatavu mīklu, bet man tās pagatavošana mājās aizņem daudz mazāk laika.Vienmēr saku, ka man nav tik daudz brīva laika, lai ietu uz veikalu pēc mīklas.

Produkti rauga mīklai.
1 glāze auzu pārslas, 1 glāze manna, apm 2 glāzes miltu, 0,3 l piena,
0,5 tējkarote sāls, 1 ēdamkarote cukura (bez kaudzes), 1 paciņa sausā rauga,
3 ēdamkarotes eļļas, 30 gr sviesta.

Pārējie produkti:
5-6 vidēja lieluma vēlams paskābi rudens āboli, glāze cukura, 1 svaiga ola, 1 ēdamkarote skāba krējuma, tējkarote maltā kanēļa garšai pēc izvēles,100 gr sviesta .

Pagatavošana:
Uzsildu pienu apm. līdz 40-50 grādiem, pievienoju auzu pārslas, mannu, vienu glāzi miltu, sāli , cukuru. Ar koka karoti visu samaisu, pārkaisu ar miltiem, piesedzu ar dvieli un nolieku pirmai uzrūgšanai.
Kamēr mīkla rūgst, sagatavoju ābolus. Tos tīri nomazgāju, bet nemizoju.
Sagriežu šķēlītēs un atbrīvoju no serdēm. Nelielā bļodiņā sajaucu ēdamkaroti cukura ar kanēli.
Kad mīkla jau uzrūgusi, pieleju eļlu un izmaisu vēlreiz ar karoti. Pievienoju pa daļām miltus un mīcu ar tīri nomazgātu roku. Visbeidzot piemīcu sviestu, pārkaisu ar miltiem, piesedzu un nolieku, lai atkal uzrūgst

Turpinājums bildēs

460 0 13 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 13

0/2000

laikam kafija kruzē ieraudzīja garšīgo abolmaizi...

11 0 atbildēt

Ei. šitā jau mana recepte :D

4 0 atbildēt
Drupatas vnk var uztaisīt ar nedaudz sviesta, miltiem un cukura, un pectam uzmanīgi ar nazi griez un tā turpiināt līdz būs drupatas. ;)
2 0 atbildēt
emotion
2 0 atbildēt

 emotion 

2 0 atbildēt

 emotion  emotion 

2 0 atbildēt
Tiesa,izskatas labi bet vai edot,ta pati maize nelikas pa daudz un nav pa sausu? Gribetos tiesam pameginat bet man kautka gribas sulojosu, garsigu augsu vairak par to apaksu.
1 0 atbildēt

titulbildē izskatījās pēc kartupeļiem un matās gaļas :D

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt